אבי לוי מליסרון
צילום: אביב אברמוב.

פירמת היעוץ שמעניקה ללהב אפסייד של 27%

פירמת הייעוץ גיזה זינגר אבן, מפרסמת סקירה בה היא מעריכה את שוויה של להב בכ-1.8 מיליארד שקל, קרי מחיר של 6.5 שקל למניה; המשך פיתוח פעילות האנרגיה המתחדשת וגידול במצבת הנכסים בגרמניה, כגורמים שצפויים להוביל לגידול ברווחי החברה ולהעניק רוח גבית לגידול בשוויה

איתן גרסטנפלד | (2)
נושאים בכתבה להב אבי לוי

מניית להב להב 0%  זינקה בשנה החולפת ביותר מ-45%, בין היתר על רקע הרחבת פעילות האנרגיה המתחדשת שלה באמצעות רכישת 30% מפעילות פריים אנרג'י הצומחת. כעת, בפירמת הייעוץ גיזה זינגר אבן, סבורים כי לחברה פוטנציאל צמיחה גבוה, שעשוי להביא אותה לשווי של 1.8 מיליארד שקל, קרי מחיר של 6.5 שקל למניה, גבוה בכ-27% משער הבסיס של המניה הבוקר. בסקירה שמתפרסמת הבוקר, מסמנים בפירמת הייעוץ את המשך פיתוח פעילות האנרגיה המתחדשת וגידול במצבת הנכסים בגרמניה, כגורמים שצפויים להוביל לגידול ברווחי החברה ולהעניק רוח גבית לגידול בשוויה.


פעילות הנדל"ן המניב


תחום הפעילות המרכזי של להב הוא תחום הנדל"ן המניב, בעיקר בגרמניה. לחברה זכויות ב-91 נכסי נדל"ן מניב בגרמניה, בנוסף למספר נכסים אשר נרכשו לאחר תאריך המאזן. על פי פירמת הייעוץ, נכסי הנדל"ן בגרמניה הינם מרכזים מסחריים שכונתיים וכן מלון אחד, והם מושכרים בעיקר לשוכרי עוגן בשכירות ארוכת טווח, דבר המקל על שמירה על שיעורי תפוסה גבוהים לאורך זמן (99%). לדבריהם, "החברה ממשיכה להציג גידול בשווי נכסיה, הן באמצעות רכישת נכסים חדשים והן עקב עליית ערך נכסיה הקיימים. אסטרטגיית החברה היא ניהול נכסיה באופן פעיל הכולל הגדלת השטח המושכר, החלפת שוכרים, הארכת חוזי שכירות ומימוש ורכישה של נכסים במחירים הזדמנותיים".



מתוך הסקירה


קיראו עוד ב"שוק ההון"

לצורך הערכת שווי נכסי החברה בגרמניה, התבססו בגיזה זינגר אבן על תחזית ה-NOI לשנת 2024 שפורסמה במצגת החברה האחרונה (נובמבר 2024) בהתחשב בנכסים קיימים וכאלה שצפויים להימכר או להירכש עד תום שנת 2024. שיעור ההיוון המשוקלל (Rate Cap) של נכסי החברה בגרמניה מתוך דוחותיה הכספיים האחרונים, עומד על כ-5.7%. בנוסף, לאחר תאריך המאזן החברה השלימה רכישה של נכס נדל"ן בשווי שמשקף שיעור היוון גבוה משמעותית מאלו של נכסיה הקיימים. לפיכך, להערכתם שיעור היוון המתאים להיוון הנכסים הוא 6% גבוה משיעור ההיוון שדווח על ידי החברה.


אסטרטגיה להרחבת הפעילות בתחום האנרגיה המתחדשת והתשתיות

הפעילות של להב בתחום האנרגיה המתחדשת מתבצעת באמצעות חברות הפועלות בתחום האנרגיה הסולארית, אשר בבעלותן, מתקנים סולאריים בישראל, פורטוגל, הונגריה וגרמניה בהספק מותקן צפוי של כ-233 מגה וואט (חלק החברה) עד סוף 2025. ביוני האחרון פרסמה החברה עדכון בנוגע למספר מהלכים במסגרת האסטרטגיה שלה להרחבת הפעילות בתחום האנרגיה המתחדשת. החברה רכשה, באמצעות להב תשתיות, מניות של פריים אנרג'י, בשיעור מצטבר של כ-31%, כשלחברה ולפריים אנרג'י הסכם לשיתוף פעולה להקמת 13 מתקנים בהספק של עד 100 מגה-וואט, בנוסף לאגירה בקיבולת של עד 500 מגה-וואט שעה אגירה. בנוסף, בספטמבר הודיעה החברה על בחינת אפשרות של מיזוג של חברת הבת, להב אנרגיה ירוקה, לתוך חברת האנרגיה המתחדשת פריים אנרג'י להערכת שני הצדדים, מהלך זה, במידה ויצא לפועל, יאפשר שילוב כוחות בין החברה לבין פריים, באופן אשר יקדם את הסינרגיה ויגדיל את יכולתם לצמוח במשותף בתחומי פעילותם, במסגרת חברה ציבורית מובילה בתחום האנרגיה המתחדשת.


להערכת גיזה זינגר אבן שוויה של להב אנרגיה (פעילות האנרגיה בלבד) עומד על כ-940 מיליון שקל. זאת על בסיס הערכתם כי המכפיל המתאים לפעילות האנרגיה המתחדשת של להב אנרגיה הוא 13 המשקף תשואה שנתית של כ-7.7% על שווי הפעילות. ברקע, ללהב פרויקטים בשלבי הקמה ופיתוח אשר צפויים, יחד עם הפרויקטים המחוברים, להניב NOI בהיקף כולל של כ-172 מיליון שקל עד סוף שנת 2025. לצורך המשך הקמת הפרויקטים, על החברה להשקיע כ-783 מיליון שקל עד סוף השנה. להערכתנו,


לכך ניתן לצרף, את ההחזקה הנוספת של להב תשתיות, בחברת מפעת (65%) הפועלת בתחום איסוף ופינוי פסולת. את שוויה של מפעת העריכו בפירמת הייעוץ באמצעות שיטת מכפיל EBITDA, על סמך תחזית ה-EBITDA שפורסמה במצגת החברה מחודש נובמבר 2024 שצפוי לעמוד על כ-31 מיליון שקל. להערכתם, המכפיל המתאים לפעילות מפעת עומד על 6.5, כך שבניכוי החוב הפיננסי נטו של מפעת, שווי ההון העצמי המתקבל עומד על כ-133 מיליון שקל (החלק של להב).

תגובות לכתבה(2):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    טל 15/01/2025 07:54
    הגב לתגובה זו
    חברה אליפות1. צומחת כל הזמן2. 3 זרועות עיסקיות שונות3. הנהלה טובה
  • 1.
    ברוקר 14/01/2025 14:31
    הגב לתגובה זו
    אפסייד ל 1.6 שח