מלון לייטהאוס - מלונות בראון
צילום: אסף פינצ'וק

המאבק על מלונות בראון - ביהמ"ש דחה את הצעת הצעת צביאלי

ספי צביאלי ניסה לעצור את מכירת רשת מלונות בראון לישראל קנדה עם הגשת הצעה מתחרה, אך ביה"ש דחה את ההצעה והמכירה צפויה להמשיך כמתוכנן

רוי שיינמן |

ישראל קנדה פועלת לרכישת רשת מלונות בראון, שצברה חובות של כמעט מיליארד שקל. ישראל קנדה צפויה לרכוש את נכסי החברה בתמורה ל-112 מיליון שקל, אך לאחרונה איש העסקים ספי צביאלי ניסה לעצור את העסקה - צביאלי טען שהסדר החוב המוצע לא נותן מענה הולם לנושאי השקיפות והניהול של תהליך מכירת הנכסים. הוא ניסה לעצור אותו על ידי הגשת הצעה דרך חברת א.פ.צ השקעות, בגובה 125 מיליון שקל, יחד עם בקשה למנות נאמן שיפקח על כל ההליך, אך בית המשפט דחה את הצעתו והעסקה עם ישראל קנדה צפויה להמשיך.


צביאלי טען שמינוי נאמן הוא קריטי כדי להבטיח שכל הנכסים של רשת בראון ימכרו במחיר הגבוה ביותר וללא העדפה פסולה לנושים מסוימים. בנוסף, הוא העלה שאלות על האופן שבו צברה הרשת חובות של 980 מיליון שקל בתוך זמן קצר יחסית. 


צביאלי טען הוא טען שהחברה מנצלת את ההסדר בכדי להימנע מחקירה על התנהלותה, ומנגד, רשת בראון טענה כי הנסיון של צביאלי נועד להתחמק מתשלום חובותיו בסך 14 מיליון שקל. יודגש כי ההסדר שהציעה ישראל קנדה זכה לתמיכת מרבית הנושים.


ישראל קנדה צפויה לרכוש חלק מפעילותה העסקית של בראון ב-8 מלונות בישראל הכוללים כ-555 חדרים, כמו גם את זכויות הקניין הרוחני של הרשת בארץ. בנוסף, היא מקיימת מו"מ להעברת הבעלות במותג ביוון, לצד התקשרות בהסכמי שכירות וניהול במלונות נוספים בישראל הכוללים כ-377 חדרים, ו-8 מלונות ביוון הכוללים כ-1,076 חדרים. בתמורה, תשלם קנדה ישראל סכום של 38.5 מיליון שקל לבעלי החברה והנושים. לצד זאת, נטילת התחייבויות בהיקף של כ-74 מיליון שקל.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה