אלביט: חוזה לאספקת מערכות הגנה עצמית ל-F-16I של חיל האוויר
החברה זכתה בחוזה ממשרד הביטחון וחיל האוויר הישראלי בסכום של כ-80 מיליון דולר (כ 300 מיליון שקל) לטובת הפיתוח והתקנה סדרתית ראשונית של חליפות לוחמה אלקטרונית (ל״א) מתקדמות להגנה עצמית לצי מטוסי ה- F-16I של חיל האוויר
אלביט אלביט מערכות -0.23% זכתה בחוזה ממשרד הביטחון וחיל האוויר הישראלי בסכום של כ-80 מיליון דולר (כ 300 מיליון שקל), לטובת הפיתוח והתקנה סדרתית ראשונית של חליפות לוחמה אלקטרונית (ל״א) מתקדמות להגנה עצמית לצי מטוסי ה- F-16I של חיל האוויר.
במסגרת החוזה, החברה תצייד את חיל האוויר הישראלי בחליפות הגנה עצמית חדשניות המתוכננות להעצים את השרידות של צי מטוסי ה- F-16I, שיאפשרו להן לפעול בצורה בטוחה בסביבות עוינות. החליפה תכלול פתרונות ל״א מתקדמות לצד מערכת אלקטרו אופטית מתקדמת לזיהוי פסיבי של שיגורי טילים, המאפשרים הגנה מוגברת ממגוון רחב של איומים לפלטפורמה ולצוותי האוויר.
- ארית ובית שמש קופצות ב-4%; החברות הביטחוניות עם מומנטום חיובי
- משרד הביטחון ואלביט חתמו על שתי עסקאות ענק ב-1 מיליארד שקל
״אנחנו גאים להבחר פעם נוספת על ידי משרד הביטחון וחיל האוויר הישראלי לציוד צי מטוס ה- F-16I בחליפות ההגנה העצמית המתקדמות ביותר שלנו.״ אמר אורן סבג, מנכל אלביט מערכות מודיעין ול״א. ״בנוף העולמי הנוכחי, הגנה על פלטפורמות אוויריות היא הכרח. אלביט מערכות משקיעה רבות וחיזקה בשנים האחרונות את מעמדה כמובילה עולמית בתחום ההגנה על פלטפורמות אוויריות, עם פורטפוליו מוצרים נרחב ומתקדם של פתרונות המותקנים על גבי פלטפורמות אוויריות שונות.״
ההודעה היום מגיעה לאחר שבתחילת החודש הודיע משרד הביטחון על חתימת שתי עסקאות התעצמות מרכזיות מול אלביט, בהיקף של כ-1 מיליארד שקל. במסגרת העסקה הראשונה, אותה הוביל מנהל הרכש הביטחוני במשרד הביטחון (מנה״ר), תספק אלביט מערכות למשרד הביטחון אלפי פצצות אוויר כבדות. העסקה השנייה, בהובלת אגף התכנון ומפא״ת במשרד הביטחון, כוללת הקמת מפעל לאומי לחומרי גלם שונים, שעד למלחמה נרכשו ברובם בחו"ל. המפעל החדש יכלול קווי ייצור מתקדמים לחומרים אנרגטיים, המשמשים את התעשיות הביטחוניות בישראל. זאת כחלק מהניסיון לחזק את עצמאות הייצור המקומי ולצמצם את התלות בייבוא חומרי גלם.
הצורך בייצור מקומי גובר - אלביט מרוויחה
העסקאות האחרונות של אלביט מול משרד הביטחון מגיעות על רקע פרסום מסקנות ועדת נגל, שהתכנסה בחודשים האחרונים כדי לבחון את צורכי הביטחון העתידיים, והמליצה להגדיל את תקציב הבטחון ב-133 מיליארד שקל בעשור הקרוב. אחד הנושאים הרחבים והחשובים בדוח הוא הגברת ייצור הנשק בישראל. המלחמה הוכיחה שצריך לפתח יכולות ייצור ולשמור על מלאי משמעותי לשעת חירום. אחד מלקחי המלחמה הוא שעלול להיווצר אמברגו נשק נגד ישראל ממדינות מסוימות, וכדי לייצר ביטחון אספקה, צריך ייצור מקומי.
במשרד האוצר ניסו להתנגד להרחבה גדולה של הייצור בטענה שגם אם הייצור יהיה מקומי נצטרך חומרי גלם והאמברגו יהיה על חומרי גלם ומכאן שלא עשינו דבר. יש בזה הרבה הגיון, אבל בפועל זה עניין מורכב כי זה תלוי בסוגי התחמושת המיוצרת ובסוגי חומרי הגלם. בכל מקרה, העלייה ביכולות הייצור היא כבר עובדה קיימת. מאז המלחמה, היקף ההצטיידות בתחמושת מחברות מקומיות לצד היקף הייצור של משרד הביטחון עלה מדרגה, ובמקביל הכוונה להגדיל באופן קבוע ומתמשך את המלאי.
מאז תחילת המלחמה התעשייה הביטחונית, ובראשן החברות הגדולות - אלביט מערכות, תעשייה אווירית ורפאל, לצד חברות קטנות יחסית כמו עשות, ארית, אימקו ונוספות, מקבלות הזמנות ענקיות לייצור תחמושת ונשקים ומרחיבות מערכי ייצור. רק בחודש שעבר הודיע המנהל למחקר ולפיתוח אמצעי לחימה ותשתית טכנולוגית במשרד הביטחון (מפא״ת) על השלמת רצף עסקאות מצטברות עם אלביט, לאספקת מערכות תקשורת מתקדמות לצה"ל בהיקף מצטבר של כ-130 מיליון דולר (כחצי מיליארד שקל).
עסקאות מסוג זה, הניעו
את הצמיחה בהכנסות ובצבר ההזמנות של אלביט שטיפס באופן הדרגתי מאז תחילת המלחמה. את הרבעון השלישי של השנה סיימה אלביט עם הכנסות של כ-1.71 מיליארד שקל, צמיחה של כ-14%
בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד, ומעל צפי האנליסטים להכנסות של 1.61 מיליארד דולר. בשורה התחתונה, דיווחה החברה על רווח נקי מתואם (Non-GAAP) של 98.8 מיליון דולר (2.21 דולר למניה), הרבה מעל לצפי האנליסטים לרווח של 1.86 דולר למניה. צבר ההזמנות של אלביט עמד בסוף הרבעון
על כ-22.1 מיליארד דולר, גידול של כ-1 מיליארד דולר ביחס לרבעון הקודם (Q2), מתוכו כ-37% צפוי להתקבל במהלך 2024 ו-2025.
- "האירוע של DeepSeek יכול להיות הטריגר לירידות חדות במניות השבבים"
- רשות ני"ע עם תקנות חדשות לקמעונאיות המזון: ככה תוכלו להשוות בין החברות
- תוכן שיווקי כמה מצבים בהם עו"ד ירושות וצוואות הוא הכתובת עבורכם
בראיון שערכנו עם מנכ"ל החברה, בצלאל (בוצי) מכליס, הוא הביע שביעות רצון מהתוצאות ומהחלק של החברה במלחמה. "אנחנו ממשיכים לעבוד במלוא המרץ. החברה במקום טוב מאד, רבעון נוסף של צמיחה דו ספרתית, הרווח למניה צמח ב-29% ואנחנו ממשיכים בשיפור. אנחנו מתקרבים ליעד של 10% רווחיות תפעולית ומגיעים לזה בקצב מהיר. החברה תמשיך לגדול. צבר ההזמנות מייצג צמיחה של מיליארד דולר. יש גדילה בפעילות בישראל, אבל מה שיותר משמח אותי הוא הגידול בכל העולם, אמריקה צמחה ב-17% והפכה ל-22% מסך המכירות וישנה תמונה דומה גם באירופה. השווקים גדלים אבסולוטית. זה אומר שהאסטרטגיה שלנו לצמוח בכל העולם מצליחה, והחברה גדלה הרבה יותר ממה שחשבנו לפני המלחמה".