נבות בר מנכל קיסטון
צילום: שלומי יוסף

קיסטון השלימה את רכישת 18% הנוספים באגד; התשלום הכולל יופחת ב-150 מ' שקל

קיסטון עולה לאחזקה של 78% באגד אחרי שהשלימה את רכישת 18% נוספים בתמורה ל-833 מיליון שקל; בנוסף, התמורה הכוללות עבור מניות אגד תופחת בסכום של 150 מיליון שקל, כנגד ביטול יתרת תקופת השיפוי וסילוק מלא וסופי של טענות לשיפוי כנגד המייסדים

רוי שיינמן |

קרן קיסטון קיסטון אינפרא -0.37%  , בעלת השליטה באגד, דיווחה על השלמת רכישת 18% נוספים בחברה בתמורה לכ-833 מיליון שקל. בנוסף קיסטון חתמה על הארכת תקופת הזמינות של מסגרת האשראי מבנק הפועלים ובנק דיסקונט, שתאפשר את רכישת יתרת מניות המייסדים באופציה השנייה. 


לצד זאת, קיסטון חתמה על תיקון להסכם הרכישה המקורי, לפיו התמורה עבור מניות אגד תופחת בסכום של 150 מיליון שקל, כנגד ביטול יתרת תקופת השיפוי וסילוק מלא וסופי של טענות לשיפוי כנגד המייסדים, מוכרי המניות, מכוח הסכם הרכישה. בהתאם, קיסטון תפחית 150 מיליון שקל מקופת השיפוי מיידית ותשלם את יתרת הסכום מקופת השיפוי (כ-180 מיליון שקל), בחודש פברואר 2025 במקום בחודש אוקטובר 2025.


בעקבות ההסכם לרכישת 18% נוספים ממניות אגד,  תחזיק קיסטון כ-78% ממניות החברה. קיסטון ציינה כי העסקה תמומן באמצעות הזרמת הון עצמי על ידי השותפות של כ-468 מיליון שקל (חלק קיסטון כ-379 מיליון שקל), ובאמצעות אשראי בנקאי, בהיקף של כ- 365 מיליון שקל, שהועמד לשותפות לטובת השלמת רכישת האופציה הנוכחית. הסכם המימון עם בנק הפועלים ובנק דיסקונט תוקן כך שמסגרת האשראי תעמוד גם לטובת מימוש האופציה הבאה הצפויה בשנת 2026 בהיקף של עד 600 מיליון שקל. 


"מדובר במהלך אסטרטגי משמעותי שמחזק את מעמדה של קיסטון בשוק התחבורה, שלהערכתנו צפוי לצמיחה משמעותית בעשור הקרוב, ומהדק את אחיזתה באגד", מסר נבות בר, מנכ"ל קיסטון. "אגד מראה שיפור שיטתי ועקבי בתוצאותיה העסקיות, וגלום בה פוטנציאל אדיר, לא רק בתחום התחבורה אלא גם בנדל"ן שבבעלות החברה המיועד לפיתוח והשבחה. העלייה בשווי של אגד לכ-5.3 מיליארד שקל בהערכת השווי האחרונה שבוצעה, לעומת 4.8 מיליארד שקל בעסקת הרכישה המקורית, לצד תוצאותיה העסקיות החזקות והצמיחה ב-EBITDA ממחישים כי מימוש האופציה היא הזדמנות עסקית אטרקטיבית עבור קיסטון, שצופה שאגד תצמח משמעותית, ותייצר ערך לבעלי מניותיה. אנחנו מודים לבנק הפועלים ולבנק דיסקונט על הבעת האמון בפעילות אגד ובשותפות".


בחודש נובמבר האחרון פרסמה קיסטון את דוחותיה הכספיים לסיכום תשעת החודשים הראשונים של השנה, מהם עולה כי ההכנסות אגד בתשעת החודשים הראשונים של השנה עלו בכ-14% לכ-4.2 מיליארד שקל לעומת התקופה המקבילה בשנה שעברה. ה-EBITDA עלתה בכ-16% לכ-910 מיליון שקל לעומת אשתקד.


בנוסף, לאחרונה חילקה קיסטון דיבידנד רבעוני לבעלי מניותיה בסך של כ-19.7 מיליון שקל ששיקף תשואה שנתית של כ-7% על מחיר המניה. בשנת 2024 חילקה קיסטון 74 מיליון שקל, סכום הגבוה בכ-64% מהדיבידנד שחולק בשנת 2023 שהסתכם ב- 45 מיליון שקל. מאז הפיכתה לציבורית (2021), חילקה קיסטון למשקיעיה סך כולל של כ-180 מיליון שקל דיבידנדים.

כל הכותרות


נבות בר הגיע לועידת ההשקעות של ישראל בחודש שעבר, בה הוא דיבר על הכוונה להנפיק את אגד: "אני מסכים שאגד זועקת הנפקה, אבל זה עדיין לא הזמן". מניית קיסטון נסחרת לפי שווי של 1.15 מיליארד שקל אחרי עלייה של 25% בשנה האחרונה.

קיראו עוד ב"שוק ההון"

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה