ברן תקים מפעל בבלקן בתמורה ל-50 מ' אירו
אחרי שההכנסות במגזר אינטרנשיונל של ברן ברבעון השלישי הציגו ירידה, החברה מדווחת על הסכם עם לקוח במערב אירופה להקמת מפעל בתמורה ל-50 מיליון אירו; בחודשים האחרונים דיווחה החברה על הסכם נוסף בהיקף של 95 מיליון אירו באסיה; המניה זינקה ב-70% בשנה האחרונה לשווי של 340.5 מיליון שקל
חברת התשתיות ברן -1.22% מדווחת , דיווחה על חתימה על מזכר הבנות מחייב עם חברה במערב אירופה לתכנון, ניהול וביצוע של פרויקט להקמת מפעל לחומרים מורכבים במדינה בבלקן, בתמורה לסכום כולל של לפחות 50 מיליון אירו (בערך 184 מיליון שקל).
לפי ההסכמות בין הצדדים, החברה תקבל עבור שירותי הניהול והתכנון שיתחילו באופן מיידי תמורה של 8.3 מיליון אירו. עוד סיכמו הצדדים, כי עבור שירותי הביצוע תהיה זכאית החברה לסכום נוסף שלא יפחת מ-42 מיליון אירו, אשר ישולם בהתאם להוראות הסכם
ה-EPC (Engineering, Procurement ו-Construction) עליו הסכימו הצדדים לחתום בתוך 8 שבועות מהיום. לפי התכנון, ייארך הפרויקט 18 חודשים.
"אנו גאים על כך שנבחרנו להיות אמונים על ניהול הרכש, התכנון וההקמה מא' ועד ת' של הפרויקט המורכב הזה,
אשר דורש, בין היתר, שימוש בטכנולוגיות מתקדמות ושיטות עבודה ייחודיות ומורכבות", מסר איציק פרנק, מנכ"ל קבוצת ברן. "אנו שמחים להמשיך במגמת הצמיחה וההתפתחות של החברה, ומודים ללקוח על הבעת האמון. מדובר בפרויקט אחד מיני רבים אותם מובילה ברן בתחומי התעשיה, התשתיות,
המבנים, המים והגז, בארץ ובעולם, אשר מצטרף לצבר הזמנות גדול שבכוחו להבטיח לחברה יציבות והמשך גדילה והתפתחות גם בשנים הקרובות".
מניית ברן נסחרת לפי שווי של 340.5 מיליון שקל אחרי שעלתה ב-70% בשנה האחרונה, ויש לה פעילות בישראל וגם מחוצה לה. תחום התשתיות נהנה מביקושים גדולים בשנה האחרונה, בין היתר כתוצאה מהמלחמה, שיצרה ביקושים לפרויקטי שיקום תשתיות חדשים, בעיקר באזור עוטף עזה ובצפון. ההשקעה בתשתיות בישראל ובעולם גדלה לצד הגידול באוכלוסיה אבל גם לצד טרנדים נוספים כמו הבינה המלאכותית, שיוצרת ביקושים גדולים לבניית תשתיות שיתמכו במרכזי הנתונים והשרתים:
- ברן: הצבר הבינלאומי בירידה, הצבר בישראל זינק ב-80%
- ברן: הסכם בהיקף 76 מיליון שקל בפרויקט מסחרי באשקלון
"החדשנות הטכנולוגיה חשובה לתחום שלנו בגלל שהוא מטבעו תחום שמרני שלא אוהב שינויים, מה שיוצר הזדמנות", אמר
פרנק בוועידה הכלכלית של ישראל לפני מספר חודשים. "היום ההשקעות הן בטכנולוגיה, בדאטה סנטרס, ואנחנו רק בהתחלה של האירוע הזה. זה מייצר הרבה פרויקטים בגלל שיש השקעות גם במתקני אנרגיה וגם במתקנים לייצור אמל"ח. לכן, אני חושב שהעתיד של ענף התשתיות הוא אופטימי".
את הרבעון השלישי של 2024 סיימה ברן עם הכנסות של 165 מיליון שקל, ירידה של 10% לעומת הרבעון המקביל בו הסתכמו ההכנסות ב-183 מיליון שקל, כאשר לדברי החברה הירידה בהכנסות מיוחסת לעונתיות הפרויקטים בחו"ל. הרווח הנקי עלה ב-40% והסתכם ב-12.2 מיליון שקל לעומת 8.8 מיליון שקל ברבעון המקביל. בחלוקה למגזרים, מגזר אינטרנשיונל הציג הכנסות של 73 מיליון שקל לעומת 102.5 מיליון שקל ברבעון המקביל ומגזר ישראל הציג הכנסות של 92 מיליון שקל לעומת 80.3 מיליון שקל ברבעון המקביל.
בנוסף, בחודשים האחרונים דיווחה ברן על שתי עסקאות נוספות - הראשונה היא לתכנון וביצוע של פרויקט להקמת תחנת כח לייצור חשמל בהיקף של כ-50 MW והפקת חום באסיה בתמורה ל-95 מיליון אירו (בערך 383 מיליון שקל) לתקופה של שנתיים, והשנייה היא לביצוע של פרויקט מסחרי באשקלון, בשטח כולל של כ- 16,000 מ"ר, בתמורה ל-76 מיליון שקל.