נבות גסול אי.בי.אי; קרדיט: אי.בי.אינבות גסול אי.בי.אי; קרדיט: אי.בי.אי
הכר את המומחה

"האגו הוא לא מנהל השקעות מוצלח"

נבות גסול, מנהל השקעות ב-IBI, מסביר למה הצלחה בשוק ההון דורשת ניהול רגשי נכון: "קבלת החלטות מתוך אגו מובילה להיצמדות להשקעות כושלות או להימנעות מהזדמנויות חדשות. גישה מחושבת ומבוססת נתונים היא המפתח להצלחה"

מערכת ביזפורטל |

שוק ההון מתגמל את מי שמסוגל לנתק רגשות מהשקעות ולהתמקד בתכנון לטווח ארוך. אחד המכשולים הגדולים של משקיעים הוא האגו – הרצון להיות צודקים בכל מחיר, להוכיח שההחלטה הייתה נכונה או להימנע מהודאה בטעות. גישה כזו עלולה להוביל להיצמדות להשקעות לא מוצלחות או להימנעות מהזדמנויות חדשות. קבלת החלטות על בסיס נתונים וניתוח שיטתי עדיפה על אמונות אישיות או ניסיון "להכות את השוק". השקעה מוצלחת דורשת שילוב של ראייה ארוכת טווח, ניהול סיכונים חכם והבנה שאי אפשר להיות צודק תמיד. נבות גסול, מנהל השקעות ותחום השקעות ESG באי.בי.אי, מדגיש את החשיבות של ניהול אחראי ויכולת להודות בטעויות, כחלק מתהליך הלמידה המתמשך של כל משקיע.


נבות גסול, מנהל השקעות ותחום השקעות ESG באי.בי.אי; קרדיט: אי בי אי


למה בחרת את תחום העיסוק הזה? 

"בזמן מהפכת האינטרנט בשנות ה-90 נחשפתי לשוק ההון ועוצמת השינוי שהתרחשה בעולם, ובתחום הכלכלה בפרט. נשאבתי לעיסוק מתוך רצון ללמידה והבנה של התחום".


 כמה זמן אתה במקצוע הזה?

 "24 שנים בשוק ההון. מומחה בניהול תיקי השקעות סחירים ובנוסף מומחה בתחום השקעות תחת קריטריונים של סביבה, חברה וממשל תאגידי (ESG)".


כל הכותרות

איך אתה מנסה לייצר תשואה עודפת למשקיעים-חוסכים?

קיראו עוד ב"שוק ההון"

"בעבודה ובשיח משותף עם צוות מומחים, הכולל מנהלי השקעות, אנליסטים וכלכלני החברה ובנוסף עבודה מול גורמי מחקר בתחומים נוספים. לאחר ניתוח מעמיק של המידע, מתבצעות השקעות בסקטורים או בחברות ספציפיות אשר בולטות בתחומים בהן התמחור וציפיית הצמיחה מהווים פוטנציאל טוב יותר מהמדד הכללי".


מה האני מאמין שלך?

"אני מאמין שערכיות, אחריות וריווחיות משולבות זו בזו. זה נכון ברמה של ניהול החברות הסחירות, התנהלות מול הלקוחות והחיים בכלל".


אם היית יכול לחזור לרגע בזמן, איזה טיפ היית נותן לעצמך בתחילת הדרך?

"להיות יותר סבלני. לוקח כמה שנים בשוק ההון להבין את ההבדל בין סוחר למשקיע. ככל שמבינים זאת מוקדם יותר הידע מתבטא בתוצאות".


מה אתה חושב על שוק המניות המקומי ולמה?

"יעלה עד 10% בשנה. כל אדם המשקיע בשוק ההון צריך להיות אופטימי מטבעו. מה גם שנתוני העבר מצדיקים זאת. ידוע למי הנבואה ניתנה ולכן כנקודת מוצא אני מעריך עליה של 10% לערך בכל שנה, בהתאם לממוצע הרב שנתי. מבחינה כלכלית ופסיכולוגית, שוק הון המקומי היוצא מתקופת מלחמה הינו בעל פוטנציאל סטטיסטי חיובי. בתקוה שלא אויבנו ולא אנחנו כעם נפריע".


מה אתה מעריך שיקרה בS&P 500 ולמה?

"יעלה עד 10% בשנה. בדומה לתשובה על השוק המקומי דעתי זהה גם ביחס לשוק האמריקאי. כאחד שחושב שמהפכת ה-AI הינה אירוע מכונן בהתפתחות האנושית אשר תתבטא כלכלית הן בחברות ספציפיות והן בכלכלה כולה. מכיוון שבשוק האמריקאי נסחרות חברות הטכנולוגיה הגדולות והמשמעותיות בתחום יש בהחלט מקום לאופטימיות".


ממה משקיעים צריכים להיזהר?

"הסכנות המיידיות בשוק הן רמות האינפלציה והריביות הנגזרות מכך, וזאת ביחס לציפיות הקיימות. אלו תלויות בניהול פוליטי וגיאופליטי בעולם לא יציב בתקופה זו".


איזה תחומים יבלטו לטובה?

"תחום הטכנולוגיה ימשיך לבלוט, כחלק מהמהפכה הדיגיטלית שהחלה בשנות ה-80, ולרגל העידן החדש בו תחום ה-AI יוביל את חיינו. כנגזרות, יהנו גם תחומי הפיננסים והאנרגיה (חשמל) וכן תחום הנדל"ן בהנחה שהריבית צפויה לרדת".


איך משקיע סביר צריך להשקיע 200 אלף שקלים שיש לו בצד?

"לכל משקיע סביר יש את הפרמטרים שלו. כל השקעה צריכה להיות מבוססת ניתוח ביחס למטרת ההשקעה, טווח ההשקעה, אופי הלקוח (שמרני\הרפתקני) וכל אלו צריכים להתכתב עם כלל נכסי ההשקעות (פנסיונית, נדל"ן, ריאליות ועוד) של הלקוח. בסוף התהליך נבחר את מוצר ההשקעה ואת רמת הסיכון המתאימה".

 

מסר, טיפים, ותובנות שתוכל לשתף אותנו בהם?   

"להבין שהחלק הפסיכולוגי\מנטלי הוא מרכיב מהותי בהשקעות ואסור להקל בו ראש. האגו הוא לא מנהל השקעות מוצלח. לא לפחד לשלב אחוז מניות גבוה בהשקעות ארוכות טווח. לקוות שחינוך פיננסי יהיה חלק מתכנית הלימודים בבתי הספר. לזכור, מי שרוצה להרוויח צריך להשקיע בשוק ההון, ולא לזמן קצר". 

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה