ישראכרט_בנייןישראכרט_בניין

ישראכרט והפניקס הגיעו להסדר: תביעה של 120 מיליון שקל נסגרה בפשרה

החברות הגיעו להסדר לאחר ביטול שיתוף פעולה בתחום האשראי, בעקבות ניסיון מיזוג של ישראכרט עם הראל שלא יצא לפועל; ישראכרט תשלם להפניקס 9 מיליון שקל בתוספת מע"מ, במסגרת הסכם הפשרה שאושר בבית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו

אביחי טדסה | (1)
נושאים בכתבה ישראכרט הפניקס

בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו אישר ב-24 בפברואר 2025 הסכם פשרה בין ישראכרט להפניקס, בהמשך לתביעה שהגישה הפניקס על סך 120 מיליון שקל. במסגרת הפשרה, ישראכרט תשלם להפניקס 9 מיליון שקל בתוספת מע"מ, והתביעה כנגד החברה, יו"ר הדירקטוריון והמנכ"ל תימחק. 


הרקע לסכסוך: שת"פ שבוטל לטובת מיזוג שלא יצא לפועל


בתחילת 2023, הפניקס וישראכרט תכננו שיתוף פעולה רחב היקף בתחום האשראי הצרכני, ואף חתמו בינואר 2023 על מזכר הבנות בנושא. אלא שכעבור זמן קצר, ישראכרט החליטה לבטל את המיזם לאחר שקיבלה הצעה מהראל לרכישתה המלאה. ההסכם בין ישראכרט להפניקס כבר זכה לאישור הדירקטוריונים של שתי החברות ואף פורסם לציבור, אך עצר לחלוטין כאשר ישראכרט בחרה להתקדם עם המיזוג במקום המיזם המשותף. 

לאחר ביטול ההסכם, הפניקס הגישה במרץ 2023 תביעה בטענה שאיבדה רווחים פוטנציאליים ונגרמו לה נזקים מהותיים, כתוצאה מביטול שיתוף הפעולה. לטענת הפניקס, המשא ומתן עמה נוהל בחוסר תום לב, מה שגרם לה נזקים של כ-87 מיליון שקל בגין המשא ומתן שלא יצא לפועל, וכ-120 מיליון שקל בגין אובדן רווחים או שווי הפעילות המשותפת. 

בתגובה, ישראכרט טענה כי לא נפל פגם בהתנהלותה וכי דין התביעה להידחות. ביולי 2023 הגישה החברה את כתב ההגנה שלה, ובספטמבר 2023 הגישה הפניקס כתב תשובה.


למרות שהמיזוג בין ישראכרט להראל התקדם משמעותית ואף אושר על ידי האסיפה הכללית של ישראכרט במרץ 2023, הוא לא יצא לפועל בסופו של דבר. בינואר 2024, לאחר עיכובים רגולטוריים ואישור חלקי של הממונה על שוק ההון והמפקח על הבנקים, הממונה על התחרות הודיע כי הוא מתנגד למיזוג. בעקבות כך, הראל הודיעה על ביטול העסקה. 

כעת, לאחר למעלה משנה של הליכים משפטיים, הצדדים בחרו להגיע לפשרה ולסיים את הסכסוך מחוץ לכותלי בית המשפט. במסגרת ההסכם, ישראכרט תשלם להפניקס 9 מיליון ש"ח בתוספת מע"מ, והתביעה תיסגר ללא הכרעה לגופו של עניין. הפשרה מסמלת סיום לפרק זה, כאשר ישראכרט המשיכה, כידוע, לאחר מכן לתהליך מעבר לבעלות קבוצת דלק.

כל הכותרות


בעלי המניות אישרו - יצחק תשובה בדרך לשליטה בישראכרט

בעלי המניות של ישראכרט הצביעו ברוב מוחץ של למעלה מ-96% בעד מכירת השליטה בחברה לקבוצת דלק בראשות יצחק תשובה. העסקה, המוערכת בכ-1.3 מיליארד שקל, תעניק לדלק 37% מהבעלות בחברת כרטיסי האשראי, לפי שווי חברה של 3.56 מיליארד שקל.

אישור בעלי המניות הגיע לאחר תחרות עזה מול מנורה מבטחים, שבסופו של דבר בחרה לסגת מההתמודדות. דלק, שכבר מחזיקה ב-4.9% מישראכרט, הצליחה לגבור על הצעתה המקורית של מנורה באמצעות תוספת של 200 מיליון שקל להצעה. מנורה, בניהולם של ארי קלמן וערן גריפל, החליטה שלא להיכנס למלחמת הצעות והסתפקה בפיצוי של 62 מיליון שקל על ביטול ההסכם המקורי.

קיראו עוד ב"שוק ההון"

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    אנונימי 25/02/2025 09:52
    הגב לתגובה זו
    תשובה יהרוס את החברה הם עדיין לא מבינים את זה