מתן רבין מנכ"ל סולרום
צילום: יח"צ
התעשיות הביטחוניות

סולרום משפרת את טכנולוגיית הלייזר הצבאי - עלייה של 30% בהספק

החברה מציינת פריצת דרך בפיתוח הלייזר QCL; עשויה להגדיל את התחרותיות של החברה בשוק הביטחוני ולהרחיב את תחומי השימוש

אביחי טדסה |
נושאים בכתבה סולרום מתן רבין

סולרום סולרום החז 10.65%   הודיעה על השגת שיפור משמעותי בטכנולוגיית הלייזרים מסוג Quantum Cascade Laser (QCL), הנמצאת בשימוש גובר בתחום הביטחוני. במסגרת תהליך המחקר והפיתוח, הצליחה החברה להגדיל את הספק הלייזרים ב-30% לעומת הרמות שהושגו עד כה. ניסויים שערכה סולרום הצביעו על עמידות ואמינות גבוהה של הלייזרים, עם ביצועים משופרים שנשמרו לאחר הפעלה ממושכת. ההתקדמות הטכנולוגית הזו עשויה לחזק את מעמד החברה בתחום ולפתוח בפניה הזדמנויות חדשות בשוק הצבאי והביטחוני.


לייזרי QCL נחשבים לכלי מרכזי במגוון רחב של יישומים ביטחוניים, לרבות זיהוי מטרות, חישה מרחוק, שיבוש מערכות (DIRCM), סנסורים ומערכות תצפית מתקדמות. התחום נמצא בצמיחה משמעותית בשנים האחרונות, הודות לעלייה בתקציבי הביטחון הגלובליים וליתרונות שמציעים לייזרי QCL על פני טכנולוגיות מסורתיות. בעקבות המיזוג עם סולרום אלקטרוניקה בספטמבר 2024, החברה מציינת כי היא מתמקדת בפיתוח ושיפור לייזרים מסוג זה עבור יישומים צבאיים. השיפור בהספק הלייזר ממצב את סולרום כשחקנית תחרותית יותר בשוק, עם טכנולוגיה משופרת המספקת מענה לדרישות המורכבות של גופי ביטחון ברחבי העולם.


בראיון שערכנו לפני כחודש עם מתן רבין, מנכ"ל סולרום הוא ציין כי החברה צופה שהלייזר יהיה בעתיד מנוע צמיחה משמעותי עבורם: "הלייזר שלנו יודע לסמן מטרות ולשבש אותן - זה גיים צ'יינג'ר אמיתי". לדברי רבין, הלייזר שלהם שונה מהלייזר של אלביט ורפאל - "הלייזר של אלביט יודע ליירט מטרות, כמו כיפת ברזל, שלנו יודע לסמן את המטרות, ויודע לשבש אותן. זה יותר לכיוון של לוחמה אלקטרונית .אלה סוגים שונים של התמחויות, יש חברות כמונו בעולם ומעטות מאוד ולא מצליחות להגיע להספקים שלנו".


במסגרת תהליך הפיתוח, החברה בחנה עשרה לייזרים שעברו בהצלחה מבחנים של למעלה מ-110 שעות פעולה בעוצמה מרבית. השיפור בהספק עשוי לאפשר לסולרום לחדור לשווקים נוספים ולהרחיב את קהל הלקוחות שלה. יתרה מכך, השדרוג הטכנולוגי עשוי לאפשר שימוש בלייזרים אלו בתחומים חדשים, בהם נדרש הספק גבוה במיוחד.


"החברה קיימת מסוף שנות השמונים, הייתה בעבר בתעשייה האזרחית, ובהמשך עם מיזוגים ורכישות נכנסה לתעשיה הביטחונית והצבאית. מתעסקים בפיתוח וייצור של מערכות חשמל ותקשורת, כבילה (כבלים אלקטרוניים) לכלל התעשייה הביטחונית, ומערכות לייזר מהמיזוג האחרון עם 3DM שהסבנו בזכות המוניטין והידע שלנו - לתחום של התעשייה הביטחונית. חברת 3DM פעלה בלייזר בתחום המדפסות והתלת מימד, ואנחנו בעצם הצלחנו להביא להזמנה ראשונה בתעשייה הביטחונית ואנחנו ממשיכים מו"מ עם כלל הלקוחות בתעשייה הביטחונית".


סולרום שייכת לסקטור הביטחוני, הסקטור צמח בשנה וחצי-שנתיים האחרונות בעשרות ומאות אחוזים בעקבות מלחמת רוסיה אוקראינה ומלחמת חרבות ברזל, עם ההמשך החימוש הגלובאלי ועלייה בתקציבי הביטחון, נראה כי הסקטור מקבל רוח גבית וימשיך לצמוח גם בעתיד, רבין התייחס לכך בראיון ואמר: "אני חושב שהסקטור הולך לגדול משמעותית, סקטור החברות הביטחוניות מאוד חם והתקציבים יתחילו להשתחרר בקרוב. האתגרים של כלל החברות הוא עמידה בביקושים הגדולים שהולכים להגיע, והכי חשוב זה לשמור על התעשייה הביטחונית החזקה שלנו. המציאות מוכיחה לנו כמה זה חשוב תעשייה ביטחונית מקומית ונצטרך לדעת לתת את הפתרונות מבחינת הזמן והאיכות ולהשאיר את העבודה פה בארץ. התרומה שלנו לא רק טכנולוגית אלא גם ערכית וזה היתרון. אנחנו מייצגים את החוסן של ישראל יחד עם כל החברות בסקטור, גם כשקשה אנחנו פועלים יחד עם כולם, גם במלחמה פעלנו 24/7 וזה קריטי בסוף יש לנו אחריות ואנחנו שמחים עליה".

כל הכותרות


שווי השוק של סולרום עומד על 274 מיליון שקל. מניית החברה עלתה מתחילת השנה בכ-83%. 



מניית החברה בשנה האחרונה

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה