
הצעת הרכש שמקפיצה את פינרג'י: אביב צידון יצליח להגדיל את השליטה?
המייסד והיו"ר של פינרג'י פרסם מוביל הצעת רכש עבור 5.2% ממניות חברת האנרגיה הירוקה, תמורת מחיר המשקף אפסייד של 41% על שער הבסיס של המניה הבוקר; במידה וההצעה תתקבל תחזיק הקבוצה, בראשות צידון, בכ-39.5% מהונה של פינרג'י
אביב צידון, המייסד והיו"ר של פינרג'י, מבקש להגדיל את הנתח שלו בחברת האנרגיה הירוקה באמצעות הצעת רכש עבור 5% מהמניות. זאת לאחר שבשנה האחרונה הוא רכש באופן עקבי מניות שהביאו להגדלת חלקו בחברה לכ-19.7%. בעקבות הדיווח מניית החברה מזנקת ב-27%.
על פי הצעת הרכש, צידון חבר לשורה של בעלי מניות נוספים, עמם הוא מחזיק בדבוקת השליטה, לרכישה של כ-4.56 מיליון מניות המהוות כ-5% מהחברה. בתמורה, מציעה הקבוצה לבעלי המניות מחיר של 1.58 שקל למניה, המשקף אפסייד של 41% על שער הבסיס של המניה הבוקר, אך נמוך בכ-33% ממחיר המניה הממוצע בחצי השנה האחרונה. במידה וההצעה תתקבל תחזיק הקבוצה, בראשות צידון, בכ-39.5% מהונה של פינרג'י.
הצעת הרכש של צידון מגיעה לאחר שבשנה שעברה דיווחה החברה על מו"מ מתקדם עם אחת מ-5 חברות הענן הגדולות, לפיתוח מערכת גיבוי אנרגיה למרכזי נתונים בהספק של כ-3 מגה-וואט. אלא שלפני כחודשיים, הודתה פינרג'י כי היא לא הצליחה להגיע להסכם עם החברה בעקבות קשיים בנושאים הקשורים לקניין רוחני.
החלומות גדולים אבל המזומנים אוזלים
פינרג'י צפויה לפרסם את תוצאותיה השנתיות בימים הקרובים. את המחצית הראשונה של 2024 היא סיימה עם קיטון בהכנסות שעמדו על כ-856 אלף שקל, לעומת הכנסות של 1.5 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. בשורה התחתונה רשמה החברה הפסד של 41 מיליון שקל, ביחס להפסד של כ-29.5 מיליון שקל במחצית הראשונה של השנה שעברה. לצד הירידה בהכנסות וההפסד המעמיק, החברה ממשיכה לשרוף מזומנים בקצב גבוה. במהלך המחצית הראשונה שרפה החברה סכום של כ-27 מיליון שקל, כלומר קצב שריפת מזומנים שנתי של 54 מיליון שקל, וזאת כאשר בקופה נותרו מזומנים ופקדונות בסך 62 מיליון שקל.
התוצאות החלשות, הביאו לכך שמניית החברה, שהונפקה בשנת 2021 לפי שווי של כ-800 מיליון שקל, ירדה בכ-90% מאז ההנפקה. בעקבות כך, החליט דירקטוריון החברה לפני כחודשיים לאמץ תוכנית התייעלות מקיפה שמטרתה להפחית באופן משמעותי את ההוצאות וההשקעות התזרימיות שלה בשנת 2025 בהשוואה לשנה הקודמת. במסגרת התוכנית, החברה צפויה לחסוך כ-25 מיליון שקל, מה שיושג באמצעות שינויים מבניים והתייעלות בתחומים מרכזיים. בין הצעדים הבולטים, החברה מתכננת לצמצם את מצבת כוח האדם שלה בכ-30%, ולהפחית את הוצאות השכר של ההנהלה ב-15% למשך 12 חודשים.
בנוסף, התוכנית כוללת צמצום בהוצאות כלליות לצד השלמת מרבית ההשקעות בקו הייצור בשנת 2024, שכעת נמצא בשלב ההרצה. החיסכון שייווצר מיועד למקד את משאבי החברה בשוק מרכזי הנתונים (Data Centers), שהוגדר כיעד אסטרטגי מרכזי בשל הפוטנציאל הגבוה שלו וההתאמה לטכנולוגיה שפיתחה החברה. הנהלת החברה ציינה כי היא רואה בשוק זה מנוע צמיחה מרכזי, וצפויה לייעד את מרבית מאמציה לטובת התאמות ופיתוחים בתחום זה. התאמות תקציביות נוספות ייבחנו במהלך השנה בהתאם להתפתחויות העסקיות, תוך שמירה על גמישות תקציבית שתאפשר לחברה לנצל הזדמנויות חדשות ולשפר את יכולותיה בשוק התחרותי של מרכזי הנתונים.
- איפה תקבלו את הריבית החודשית הטובה ביותר?
- גידול של מיליונים בהוצאות: איך העלאת שכר המינימום תשפיע על שופרסל?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
גרף מניית החברה מאז ההנפקה
- 2.אנונימי 26/03/2025 18:19הגב לתגובה זוהצעת הרכש בא כדי להציל את מחיר המניה מנפילה תהומית
- 1.אנונימי 26/03/2025 16:40הגב לתגובה זומה נראה לכם להנפיק לפי שווי של 800 מיליון שח חברה שאינה רווחית זה לא גזל זה האמא של הגזל. הנהלה ובעלים שהם גזלנים ופושעים שגזלו את כספי המשקיעים הקטנים.