עודד רוזנברג מנכל אפולו פאוור; צילום: אורן אביביעודד רוזנברג מנכל אפולו פאוור; צילום: אורן אביבי

אפולו פאוור עם הזמנה של 5 מ' שקל; המניה קופצת ב-5%

החברה קיבלה הזמנה לפאנלים מסוג "פנדה" המיועדים לגגות קלים; בנוסף דיווחה החברה על הזמנות נוספות מחברת הקראוונים האמריקאית ליפרט בסך של כ-600 אלף שקל; אחרי הארכת הבלעדיות של המפיץ בצרפת וחידוש ההסכם עם פולקסוואגן, אך עם תזרים שלילי של 60 מיליון שקל - מה הסיכויים והסיכונים באפולו פאוור?

רוי שיינמן | (1)

אפולו פאוור אפולו פאוור -0.41%   המייצרת פאנלים סולאריים גמישים ופאנלים קלי משקל מדווחת על הזמנה בסך של כ-5 מיליון שקל מלקוח מקומי, אשר הזמין בעבר ממוצרי החברה לגגות קלים, בהסכם מסגרת לאספקת פאנלים סולאריים מסוג "פנדה", המיוצרים במפעל "אפולו-כרמל", ומוצרים משלימים עבור מספר אתרים של המזמין, בהיקף כספי כולל מוערך של כ- 5 מיליון שקל.


במועד ההתקשרות בהסכם התקבלה הזמנה בהיקף כספי של כ-3.4 מיליון שקל בתוספת מע"מ, אשר חלקה באספקה מיידית וחלקה באספקה תוך 10 שבועות לכל היותר, עבור מספר מבנים בישראל.


לצד זאת, דיווחה החברה על מספר הזמנות מחברת ליפרט, עימה נחתם הסכם הפצה במרץ 2024, לבדים סולאריים לשילוב בסוככים בהיקף כספי מצטבר של כ-600 אלף שקל, לאספקה במהלך הרבעון השני והשלישי השנה. באפריל אשתקד דיווחה אפולו פאוור על כניסתה לשוק הקרוואנים האמריקאי והקנדי, לאחר שחתמה על הסכם אסטרטגי עם ליפרט לפיתוח משותף של סוכך סולארי, במסגרתו תפיץ ליפרט בבלעדיות את הסוכך הסולארי של אפולו פאוור בארה"ב וקנדה לשוק הקרוונים וכלי השיט.


"קבלת ההזמנה מלקוח חוזר בישראל מהווה עדות נוספת לכך שיש לנו מוצר מעולה", מסר עודד רוזנברג, מנכ"ל אפולו פאוור. "בנוסף, ההזמנות מחברת ליפרט לבדים סולאריים המשולבים בסוככים לקרוואנים מדגישים את הבידול של אפולו בתחום הסולארי. הסכמים אלו יחד עם חידוש ההסכם עם פולסוואגן שעליו דיווחנו לאחרונה, והשותפויות שיצרנו במהלך 2024 בצפון אמריקה ובאירופה בענפי הבנייה, הביטחון, הרכב וכלי השיט, מבססים את מעמדנו בשווקי היעד שהגדרנו לתקופה הקרובה".


מה הסיכויים והסיכונים במניה?

כתבנו כאן בחודש שעבר על הסיכונים והסיכויים במניית אפולו פאוור. זו חברה שמפתחת חלום, פאנלים סולאריים גמישים שאפשר להתקין כמעט בכל מקום. יש הזמנות והכנסות אבל לא מספיק בשביל להוציא את החברה מהפסד, שב-2024 הסתכם ב-66 מיליון שקל. בחודש שעבר החברה הודיעה על חידוש תקופת הבלעדיות של המפיץ בצרפת מה שאומר שהוא צריך לבצע הזמנות של כ-45 מיליון שקל ב-3 השנים הבאות. 


מאוחר יותר החברה גם דיווחה על חידוש ההסכם עם פולקסוואגן, הסכם מאוד חשוב מאחר והוא פוטנציאלית יכול לדחוף אותה קדימה בתחום הרכב, שם יכולה החברה להתקין את הפאנלים הגמישים על גגות או מכסי המנוע של הרכבים שייטענו תוך כדי נסיעה. זה לגמרי חלום אבל יש לו פוטנציאל ועם פוקלסוואגן אי אפשר לדעת לאן הדברים ילכו. 


מצד שני, למרות ההודעות החיוביות והזמנות שהחברה מדווחת עליהן פה ושם, החברה ממשיכה לשרוף מזומנים - בסוף 2024 היו לה בקופה כ-38 מיליון שקל והיא שרפה בשנה הזו 59 מיליון שקל. הכנסות של 15 מיליון שקל בשנה בממוצע ב-3 השנים הבאות זה יפה אבל זה לא יאזן אותה תזרימית, וגם לו ההזמנה בסך 5 מיליון שקל עליה דיווחה החברה היום. עיקר ההוצאות של אפולו פאוור הולך על הוצאות מחקר ופיתוח, ב-2024 הן הסתכמו ב-58 מיליון שקל, עלייה של 27% לעומת 2023. 

קיראו עוד ב"שוק ההון"


בדצמבר החברה גייסה אחרי שהמניה שלה קפצה פי 2. היא גייסה 33 מיליון שקל במניות ואופציות ואם לא יגיעו עוד הזמנות משמעותיות השנה, וכשהיא ממשיכה לשרוף מזומנים בקצב גבוה, יכול להיות שנראה אותה מגייסת שוב. בינתיים, המשקיעים מרוצים מההזמנה שדווחה היום והמניה עולה ב-5% לשווי של 186 מיליון שקל, אם כי המניה במינוס 27.5% מתחילת השנה ומינוס 61% בשנה האחרונה

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    dw 01/04/2025 12:37
    הגב לתגובה זו
    אפולו זה נייר חלום כמו אלקטריאון ושתיהן מציעות פתרונות טעינה לרכב. שתיהן מציגות מכירות ראשוניות וחלומות על צמיחה משמעותית בעתיד.אפולו נסחרת בפחות מ 200 מלשח בעוד שאלקטריאון אחרי הירידה של אתמול במיליארד.לכן אם אפולו יצטרכו לגייס כנראה לא תהיה בעיה למצוא קונים. לפי שווי של 200 מלשח. לפי מיליארד יהיה כבר יותר קשה.