
יוניון של ג'ורג' חורש מצטרפת למירוץ לרכישת כאל
חברת האחזקות, שרכשה בשנה שעברה 20% מתחנת הכוח אשכול, בוחנת כניסה לתחום האשראי באמצעות רכישת השליטה בכאל מידי דיסקונט, בכך היא מצטרפת לשורה של קרנות השקעה ישראליות וזרות כמו גם חברת הביטוח מנורה ואיש העסקים מוטי בן משה, שכבר הביעו עניין ברכישת כאל
איש העסקים ג'ורג' חורש מצטרף למרוץ לרכישת השליטה בחברת כרטיסי האשראי מידי דיסקונט. בכך, הוא מצטרף לשורה של קרנות השקעה ישראליות וזרות כמו גם חברת הביטוח מנורה ואיש העסקים מוטי בן משה, שכבר הביעו עניין ברכישת החברה, שנהנית מהרווחיות הגבוהה ביותר בתחום.
על פי הדיווחים, חברת האחזקות יוניון השקעות, שבבעלותו של חורש, פנתה באחרונה לדיסקונט והביעה עניין ברכישת השליטה בחברת האשראי שנמצאת על המדף. ליוניון שורה של אחזקות כולל בעלות מלאה על יבואנית הרכב יוניון מוטורס (טויוטה לקסוס וג'ילי), וכן אחזקה בסופר־פארם (35%). בשנה שעברה, השלימה החברה מהלך לרכישת 20% מתחנת הכוח אשכול, לפי שווי של כ-9 מיליארד שקל.
מכירת כאל היא למעשה השלב האחרון של יישום מסקנות ועדת שטרום שנועדה לבחון דרכים להגברת התחרותיות בתחום הבנקאות. ההמלצה המרכזית של הוועדה הייתה לנתק את הבעלות על חברות כרטיסי האשראי מהבנקים. בשנים שלאחר פרסום מסקנות הוועדה והחקיקה בנושא, מכרו בנק הפועלים ולאומי את חברות כרטיסי האשראי שבבעלותן (ישראכרט ולאומי קארד שהפכה למקס). דיסקונט, שמחזיקה בכאל, אמנם הוחרגה מהמהלך הראשוני אך בהמשך נקבע כי גם היא תצטרך להיפרד מחברת האשראי. באופן עקרוני, הוחלט כי הבנק ישלים את המהלך עד מאי 2027, אך במידה ויפחית את החזקותיו לפחות מ־25%, הוא יקבל ארכה של שנה נוספת למכירת יתרת ההחזקות.
מלבד חורש ישנן לא מעט מתעניינות ומתעניינים ברכישת חברת האשראי היחידה שנותרה על המדף. על פי הדיווחים, בחודשים האחרונים פנו לדיסקונט שורה של קרנות השקעה בינלאומית כולל בלקסטון, אייפקס, סנטרברידג', JCF וליברטי קפיטל, והביעו את התעניינותם בחברה. לצד זאת, ישנם שורה של גופים ישראלים שצפויים גם כן להציע הצעה כחלק מהתהליך, כולל חברת הביטוח מנורה מנורה מב החז -1.85% , רבוע כחול של איש העסקים מוטי בן משה וקרן פורטיסימו.
- יוניון נכנסת לשוק היווני - האם זו הצהרת כוונות להתרחבות באירופה?
- יוניון של ג'ורג' חורש תרכוש 20% מתחנת כוח אשכול
הדיווחים על המתעניינות השונות מגיעים בזמן שקבוצת דלק נמצאת בישורת האחרונה לקראת רכישת השליטה בישראכרט תמורת כ-1.3 מיליארד שקל, ולפי שווי חברה של כ-3.56 מיליארד שקל, זאת, אחרי שדלק עקפה במירוץ את בנק ירושלים ואת מנורה מבטחים - שכבר הייתה קרובה להשלמת העסקה לפי שווי חברה של 3.15 מיליארד שקל (לקריאה נוספת: הביקורת על תמר יסעור שהתכוונה למכור בזול, ארי קלמן שהיה בדרך לסגור עסקה מצוינת, ותשובה שהגיע וטרף את הקלפים).
כמות המתעניינים הגבוהה עשויה לסייע לדיסקונט לקבל מחיר גבוה עבור כאל,
כשעל פי ההערכות היא צפויה לדרוש שווי גבוה מזה שבו בוצעה עסקת ישראכרט-דלק. מה שעשוי לעמוד לצדה של החברה הוא הרווחיות הגבוהה שלה, הגבוהה ביותר במערכת. בשנה החולפת (2024) רשמה החברה עליה של כ-17% ברווח נקי שעמד על 324 מיליון שקל. לצורך השווקה רווחי מקס עמדו על
273 מיליון שקל ואילו ישראכרט דיווחה על רווח של 210 מיליון שקל.