כלכלנים: בנק ישראל לא יוריד את הריבית מחר; בהמשך צפויה הורדה נוספת

בחודש שעבר הריבית הורדה ב-0.25%. יוסי שווימר ממגדל: "להערכתי צפויה הורדת ריבית נוספת בחודשים הקרובים". מדד המחירים לצרכן הפתיע כאשר נותר ללא שינוי
 | 
telegram
(2)

הוועדה המוניטרית של בראשות הפרופ', סטנלי פישר, צפויה לפרסם מחר (ב') את גובה הריבית במשק לחודש מארס. הקונצנזוס הגורף הוא שהריבית תישאר על כנה ברמה של 2.5% לאחר שריבית פברואר הורדה ברבע האחוז מ-2.75% בחודש ינואר. למעשה, כל הכלכלנים בסקר בלומברג סבורים כי הריבית תיוותר על כנה. נציין כי הריבית הורדה כבר בשלוש פעימות בחודשים האחרונים.

ברקע להחלטה, השיפור בסנטימנט העולמי ברקע לאופטימיות באירופה. יוון הצליחה לבסוף להעביר את תנאי הצנע, לסכם עם הנושים הפרטיים על הסדר החוב ולקבל את האישור על תוכנית החילוץ למדינה. עוד ברקע ובזירה המקומית, לחודש ינואר הפתיע ונותר ללא שינוי בחודש השני ברציפות. תחזיות הכלכלנים הייתה לירידה קלה בשיעור עשירית האחוז, לאחר שירידות בסעיפי ההלבשה ועגבניות קיזזו את העלייה במחירי הדלק והסגריות.

מגדל: "הריבית תישאר על כנה אך צפויה עוד הורדה בחודשים הקרובים"

יוסי שווימר, כלכלן ראשי מגדל שוקי הון: "להערכתי, בנק ישראל יותיר החודש את הריבית על כנה, כאשר הסיבות התומכות בהשארתה הם ציפיות האינפלציה שעלו מעט החודש ונמצאות עדיין מעט מעל אמצע טווח היעד, מחירי הדירות שעלו החודש לאחר שירדו בשלושת החודשים לפניו, נתוני המדד המשולב אשר ממשיכים להצביע על המשך הגידול בפעילות הכלכלית (אם כי בקצב מתון יותר). גם בכלכלה העולמית אישור חבילת הסיוע השניה ליוון והתאוששות מסויימת בארה"ב סייעה מעט לאווירה החיובית בשווקים".

מן הצד השני מציין שווימר כי "יש לזכור כי נתוני התמ"ג למחצית השנייה של השנה הראו על האטה בקצב הצמיחה וכי בכלכלה העולמית ניכרים סימני האטה (בעיקר באירופה שם נרשמה ירידה בתמ"ג בחלק מהמדינות), דבר שצפוי להשפיע על המשק הישראלי ולהערכתי צפוי להוביל להורדת נוספת בחודשים הקרובים".

אמיר כהנוביץ', הכלכלן הראשי של כלל פיננסים: "החלטת הריבית מחר מאד צפויה וכל החזאים מעריכים כי זאת תישאר ללא שינוי על 2.5%. הוודאות הזאת לגבי הריבית מחר מסתירה חוסר ודאות ענק לגבי המשך המגמה של המדיניות המוניטארית. כשציפיות האינפלציה לשנה בשוק ההון עלו לאחרונה ל-2.5%, ירדה הריבית הריאלית של בנק ישראל ל-0%. כלומר, המשך הפחתה, תביא אותה לטריטוריה השלילית וזאת כמעט לא באה בחשבון לאור התנאים הכלכליים של המשק ובמיוחד לאור התנפחות מחירי הנדל"ן".

"עם זאת, השוק גם מתקשה לראות תרחיש של העלאת ריבית, כשבשאר העולם בנקים מרכזיים פועלים במדיניות מוניטארית מרחיבה ובישראל בכל זאת יש גם סימנים של האטה כלכלית. כלומר, כמו המשקיעים שמחכים על הגדר, מה שבא לידי ביטוי במחזורי המסחר הנמוכים בבורסה, נאלץ גם בנק ישראל לטפס על הגדר ולחכות בסבלנות. להערכתנו, מדדי המחירים לצרכן הקרובים יהיו גבוהים, מה שיקשה עוד על בנק ישראל בהורדת הריבית בזמן הקרוב", כותב כהנוביץ'.

רפי גוזלן, כלכלן ראשי ב-IBI: "בנק ישראל צפוי להותיר את הריבית בסוף החודש ללא שינוי, אך להערכתנו טרם נאמרה המילה האחרונה באשר להמשך הפחתת הריבית. סביבת הביקושים החלשה, שבריריות ההתאוששות הגלובלית והעלאת יחסי הלימות הון בבנקים צפויים להוביל לתוואי ריבית מתון מזה המגולם בשוק האג"ח".

יונתן כץ וכלכלני לידר שוקי הון: "להערכתנו, הפוטנציאל להמשך הורדת ריבית מצומצם. לאור הנתונים הכלכליים החלשים בישראל (מדד מנהלי הרכש, נתוני ייצוא וירידה בצריכה הפרטית), תתכן הורדת ריבית אחת נוספת אשר כבר מתומחרת בשוק האג"ח. כל שיפור בנתונים הכלכליים ימנע הורדת ריבית נוספת".

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    פיטורים ואינפלציה...אין אפשרות להוריד יותר (ל"ת)
    דני 27/02/2012 13:32
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    מדד המחירים לצרכן זה השקר הגדול ביותר.
    משה 26/02/2012 09:24
    הגב לתגובה זו
    0 0
    איך זה שהכסף קונה פחות ופחות כל חודש.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות