חצי מהגיוסים לקרנות המסורתיות הופנו לאג"ח ומניות בחו"ל
הסיכום השבועי של בית ההשקעות מיטב על השינויים בנכסי תעשיית קרנות הנאמנות שמנהלת נכון להיום כ-146.9 מיליארד שקל, מצביע על כך שכחצי מסך הגיוסים נטו לקרנות הנאמנות המסורתיות הופנו אל עבר קרנות המתמחות באג"ח ומניות בחו"ל.
בין הקרנות המנייתיות רשמו קרנות מניות בישראל פדיון של כ-50 מיליון שקל, כאשר מנגד קרנות מניות בחו"ל גייסו כ-80 מיליון שקל קצב הגיוסים הגבוה ביותר מאז יולי 2007.
חודש מארס התאפיין אמנם עד כה בירידות שערים רוחביות במרבית אפיקי ההשקעה, ממניות בארץ ועד איגרות חוב ממשלתיות וקונצרניות, אך המשקיעים המשיכו ואף הגדילו את קצב הגיוסים לקרנות המסורתיות שהסתכם מתחילת החודש בכ-410 מיליון שקל הגבוה ביותר בחודש וחצי האחרונים. מתחילת השנה עומדים הגיוסים בקרנות הנאמנות המסורתיות על כ-3.6 מיליארד שקל.
בתוך כך, נמשך והואץ תהליך הסטת הכספים לחו"ל, הן במניות והן באיגרות חוב, כאשר לא פחות מ-50% מהגיוסים הופנו אל עבר הקרנות המתמחות במניות ואג"ח בחו"ל. המשקיעים הזרימו גיוס גבוה במיוחד של כ-110 מיליון שקל לקרנות אג"ח חו"ל הגבוה ביותר בשנים האחרונות.
המשקיעים הגבירו גם את קצב הגיוסים לקרנות הקונצרניות על אף ירידות שערים של עד כ-0.5% באפיק. בראש המגייסות עדיין נמצאות קרנות אג"ח מדינה וצמוד מדד (230 מיליון שקל) והיישר אחריהן הקרנות הקונצרניות (130 מיליון שקל). מנגד, קרנות אג"ח כללי עדיין בטריטוריית הפדיונות לאחר יציאת כספים נוספת של כ-100 מיליון שקל.
במיטב מציינים כי באפיק השקלי נבלמו הפדיונות על רקע פדיון מק"מ 252 ב-29 לפברואר. ובשבוע האחרון הקרנות השקליות והכספיות גייסו כ-5 וכ-15 מיליון שקל בהתאמה.