תמיר פורת: "כל עוד השווקים בעולם ימשיכו במגמה חיובית, אין סיבה שהשוק הישראלי לא יצטרף - יש הזדמנויות"
חודש מארס הביא איתו מספר שינויים בולטים אשר צריכים לבוא לידי ביטוי בתפיסת השוק של המשקיעים. ראשית, לראשונה מזה חודשים ארוכים - השוק המקומי נראה לא פחות טוב משווקים בעולם, בנוסף - בנק ישראל פרסם את יעד הלימות ההון החדש וגם עידכן מעלה את תחזית הצמיחה. מעל כל זאת, כל החברות הציבוריות הציגו את תוצאותיהן הכספיות לרבעון ולשנת 2011 כולה. הבורסה בתל אביב סיכמה בשבוע שעבר רבעון חיובי במהלכו טיפס המדד המוביל בשיעור של 3.6%. המדדים בארה"ב לעומת זאת זינקו בשיעור חד יותר וסיכמו את הרבעון הטוב ביותר מאז 1998: מדד ה-S&P טיפס מעל 12% והנאסדק הגדיל לעשות על עלייה של 19%. אחד העם אמנם עדיין מציגים תשואת חסר מול מדדי ארה"ב אך בחודש מארס חלה תפנית: המדד המקומי עלה 4% בהשוואה ל-3.1% עלייה ב-S&P.
"כל עוד השווקים בעולם ימשיכו במגמה החיובית - אין סיבה שהשוק הישראלי לא יצטרף", אומר תמיר פורת, סמנכ"ל השקעות ומנהל אגף נכסים ומחקר בכלל פיננסים בשיחה עם Bizportal שסבור כי הקורולציה תימשך לחודשים הבאים לאור התמורות בשוק המקומי.
"המחירים עדיין אטרקטיביים בראייה ארוכת טווח, השוק הישראלי מציב הזדמנויות זאת למרות המחאה והרגולציה. אין להספיד את השוק המקומי". עם זאת מציין פורת כי הפער שנפתח מול שוקי ארה"ב מתחילת שנת 2011 ועומד על מעל עשרים אחוזים לא צפוי להיעלם בחודשים הקרובים. רגיעה יחסית בזירה הגיאופוליטית; סבלנות רגולטורית ניכרת
"למרות המתקפה על יישובים בדרום, במישור הגיאו-פוליטי חלה רגיעה מסוימת הנוגעת לכל הקשור לנושא הגרעיני. ניכר שהחשש מתקיפה ישראלית באירן בחודשים הקרובים פחת בעיקר לאחר ביקורו של נתניהו בארה"ב. נראה שנושא זה תופס פחות תשומת לב וצפוי לרדת מעט מראש סדר היום התקשורתי לפחות עד הבחירות".
נוסיף ונאמר כי פירסומים ממקורות זרים תומכים בדבריו של פורת בנושא זה כשטוענים שישראל הפחיתה בצורה דרסטית את פעילותה החשאית באירן בחודש האחרון. עם זאת פורת מציין כי המשקיעים הזרים עדיין מדירים את רגליהם מהזירה המקומית. התקווה היא שמגמת הרגיעה תמשך וייתכן ונראה תפנית גם בפעילות הזרים.
הנושא השני שעולה בשיחה הוא יעד הלימות ההון המקל של בנק ישראל, דרישה שמעלה ש"מחנק האשראי שהיה צפוי לא יתרחש בעוצמה חזקה כל כך אם בכלל. מעבר לכך, הדבר מוכיח כי יש בכוחו של הרגולטור לגלות יותר סבלנות כפי שקרה בתחום הבנקאות. משמעות הדבר יכולה להקרין על השוק כולו כאשר ברקע ניצבת המחאה כנגד גופי הרגולציה השונים אשר נתנה את אותותיה"
הנושא השלישי הוא הסקירה האחרונה של בנק ישראל ש"הייתה סקירה טובה מאוד. תחזית הצמיחה עודכנה כלפי מעלה ולהערכתנו לא מדובר בסוף דבר. העלאת תחזיות הצמיחה בדרך כלל נעשית בשלבים ומדרג כך שאם ההתאוששות ברמת המאקרו תימשך בנק ישראל ימשיך בהעלאת התחזיות".
עונת הדוחות
"במבט ראשוני על הדוחות מבלי להיכנס יותר מידי פנימה, דוחות 2011 הושפעו מהמחאה והרגולציה", כך לפי פורת. בסקטור התקשורת, "הדוחות היו חלשים, אך טובים יחסית בחברת הוט". מבחינת הבנקים, "פועלים נטלו את ההובלה עם רווח נקי של 2.7 מיליארד לעומת 2.2 מיליארד ב-2010 ולאומי נפגעו מפרטנר והחברה לישראל שבעצמה הושפעה מההפסדים בצים. אציין כי התשואה על ההון המיוחלת לבנקים היא 15% כאשר מזרחי טפחות בולט עם תשואה על ההון של מעל 14% שהיא טובה בכל תנאי שוק. בדיסקונט ישנה 'ירידה לשם עלייה', הקרבת הרווחיות לטובת הלימות ההון, בבינלאומי ראינו דוח טוב עם שיפור ברווחיות והתנהלות שמרנית ונכונה".
בכלל פיננסים מציינים כי בדואליות ראינו דוחות טובים בטבע, פריגו ונייס; דוחות מצויינים למלאנוקס. "בחברות שפחות מושפעות מהשוק המקומי התוצאות שנרשמו היו טובות בכל קנה מידה". לגביי הגז והנפט, ההתייחסות היא כסקטור בו רמת הסיכון עדיין לא נמוכה כאשר הסקטור צפוי להעסיק אותנו רבות ברקע לדיווחים בעתיד הקרוב.
"לאור צעדי ההתייעלות בעקבות הסייקל השלילי ובהינתן נתוני מאקרו שליליים, 2012 עשויה להיות שנה נוחה יותר לחברות אך אנחנו לא שוללים סימני שאלה מכיווון המחאה החברתית אשר מהווה איום. כמו שראינו עם המחאה כנגד שטראוס - עדיין אי אפשר להעלות מחירים", כך לפי פורת.
במבט עולמי
"הראלי שהחל בנובמבר ב-S&P ממשיך והכלכלה האמריקנית חוזרת לשיעור צמיחה נאים של למעלה מ-3%. באופן כללי, מלבד תחום הנדל"ן, שסובל ממיעוט רכישות של בתים חדשים, שאר הסקטורים פועלים טוב. האבטלה יורדת ומדברים על ירידה לרמות שפל של 6.5% כבר בשנה הבאה. בנוסף מדברים על העלאת ריבית כבר ב-2013 וזהו סיגנל חיובי מהכלכלה הגדולה בעולם שיקרין על יתר הכלכלות", כך לפי סמנכ"ל ההשקעות בכלל פיננסים.
בהקשר האירופאי, פורת מציין כי חלק גדול מהחששות הגדולים מכיוון גוש האירו התפוגגו לאחר שהגוש קיבל על עצמו תוכנית כלכליות לצד המשך הבטחה מצד מקבלי ההחלטות לתמוך, דבר אשר ניכר. לסיכום, המצב באירופה טוב מבתחילת השנה.
בכלכלה השנייה גודלה בעולם, סין, "רב הנסתר על הגלוי בימים האחרונים החששות מנסיגה בשיעורי הצמיחה מתרבים ובעיית האשראים מציבה סיכון גבוה". נציין כי בכלל פיננסים רמת החשיפה לחו"ל עומדת על סביבות ה-15% ומתרכזת בעיקר ברכיב המנייתי.
- 11.שולה 01/04/2012 20:58הגב לתגובה זובחור אינטליגנטי עם ראש טוב על הכתפיים
- 10.אובמה בלוף כלכלי=גל עליות לפני מימושים=מיתון= (ל"ת)בחירות=בורסה בלוף 01/04/2012 17:35הגב לתגובה זו
- 9.רמי 01/04/2012 10:35הגב לתגובה זוואם העובדות בשטח הן אחרות, אזי יותר גרוע בשביל העובדות
- 8.סקירה קצת שונה ומעניינת (ל"ת)תודה 01/04/2012 10:21הגב לתגובה זו
- 7.אורי 01/04/2012 09:54הגב לתגובה זוכמה רשעות שרלטניות ודיסאינפורמציה יש כאן. אם זה כך , מה מנע מתל אביב לעלות בשעור של ניו יורק והעולם עד עכשיו?
- 6.לא צריך להיות נביא. 01/04/2012 09:46הגב לתגובה זוואיתם גם ישראל בלי שום קשר לביצועים שלה עד היום.
- 5.שי 01/04/2012 09:44הגב לתגובה זואו שזה רק העדפה של פישר להתחנף רק לבנקים. אבל המחאה כנגד הרגולטורים אכן עובדת
- 4.הם אלה הפסידו 100 מיליון שנה שעברה באמת חכמים (ל"ת)gg 01/04/2012 09:28הגב לתגובה זו
- 3.תמי 01/04/2012 09:26הגב לתגובה זוצודק ונכון הכיוון הוא למעלה כי אין מה שיעצור הפעם.
- 2..א.ל 01/04/2012 09:21הגב לתגובה זואז תיקנה אתה, מה שחכה לנו הקיץ, רק השם יודע, וכדאי שתדע גם אתה......
- 1.רוצה לראות אותך 01/04/2012 09:20הגב לתגובה זותבין אחרי התאריכים הללו, ו