רו"ח גיא רשטיק מדגיש: "העלאת מס החברות תבריח משקיעים מישראל"

בימים אלו שכלכלת בחירות מתרחקת והעלאת המסים נראית רלוונטית רו"ח גיא רשטיק, ראש תחום מסים בפירמת רו"ח "בייקר טילי", שוחח עם Bizportal על הסכנות שבהעלאות המסים
 | 
telegram

נושא העלאת המסים עלה שוב לכותרות בשבועות האחרונים בעקבות דחיית הבחירות והקמת ממשלת האחדות. השערות ופרסומים שונים העלו כי ראש הממשלה מתכוון לנצל את הממשלה הרחבה שברשותו על מנת להעלות בצורה משמעותית את המסים הן הישירים והן העקיפים.

"ח גיא רשטיק ראש תחום מסים בפירמת רו"ח "בייקר טילי" טוען כי העלאת המסים המתוכננת או האפשרית היא אולי הפתרון הזמין והקל לצמצם את הגירעון בתקציב המדינה אבל טומנת בחובו סכנה גדולה. נציין כי העלאות המס מתייחסות להעלאת מס החברות, העלאת המס לבעלי הכנסות גבוהות וכן העלאת המס על רווחים משוק ההון.

"העלאת מיסים שכזו, בעיצומה של תקופת משבר כלכלי עמוק באירופה ובתקופה בה הנדל"ן ושוק ההון נמצאים בקיפאון עלולה לגרום לדמורליזציה נוספת לציבור המשקיעים ולהעמקת המשבר שכאמור הולך ומתגבש להיות אחד מהגדולים בעשור האחרון".

"העלאת מס החברות ואף המס האישי, עשויה אף לגרום להגירה המונית של תושבי ישראל, יחידים או חברות יעדיפו לנהל עסקיהם במדינות עם משטרי מס נוחים יותר. יסבלו מכך חברות שמנסות לקום בישראל ויתכן כי העלאת מס החברות תהיה המסמר בארון הקבורה לאותן חברות ישראליות, אשר יאלצו בלית ברירה להעתיק את מקום עסקיהן מחוץ לישראל".

הפוקוס על מס החברות

רשטיק מציין כי רואה התופעה כי יזמים צעירים ששוקדים על פיתוח חברה בוחרים להקים חברה מחוץ לישראל באופן יומיומי. "אין יתרונות בהקמת חברה בישראל, במיוחד לנוכח כך ש-40 דקות מפה, בקפריסין, מס החברות עומד על 10%.



מה לגביי ארה"ב?

"מס החברות בארה"ב עומד על 35% והמסים במדינה הם מהגבוהים בעולם המערבי אך אין מקום להשוואה והאמריקנים 'יכולים להרשות לעצמם'. מלבד המס הפדרלי יש גם את המס העירוני כך ששיעור המס המצטבר יכול להגיע אף עד 40%. עם זאת חשוב להדגיש כי באופן כללי לחברה אמריקנית יתרונות רבים וזו זוכה ליחס שונה מחברות ישראלית. ידוע כי לישראלים קשה לעשות עסקים בעולם".

ומהם היתרונות של הקמת חברה בחו"ל?

"יתרונות כלליים – יכולת לעבוד מול מדינות עוינות, יכולת לסלוק כספים בקלות רבה יותר, יכולת להשתמש בבנקים זרים שלעיתים לא מוכנים להעביר כספים לישראל, יתרונות מס ברורים. אציין כי כמעט בכל הענפים לא אמורה להיות כל בעיה להקים חברה זרה. כמובן שאנחנו מדברים על פעילות שתיעשה בחו"ל ולא בישראל".

"בהקשר זה אציין כי צריך לזכור לפי כלל השליטה והניהול, כל עוד החברה הזרה נשלטת ומנוהלת מישראל, היא תיחשב כחברה ישראלית לעניין דיני המס".

ובאילו מקרים דווקא כן כדאי להקים חברה בישראל?

"אם ניתן להיכנס לחוק עידוד השקעות הון לעיתים זה עדיף מבחינה מיסויית, כל עוד אין מניעה לעבוד דרך גוף ישראלי ברמה המסחרית. חוק עידוד השקעות הון תוקן ב-2011 וחברה אשר מייצאת לפחות 25% מתוצרתה תחשב "מפעל מועדף" ותהנה משיעור מס של 15% באיזור המרכז ואף 10% בפריפריה".

מהם דפוסי הפעילות של ישראלים באמצעות חברה זרה, ולגבי כל אחד מהם, מה המדינה הכי עדיפה?

"באופן גס, כשאנו מדברים על נותני שירותים יש עדיפות להשתמש במדינת אמנה שיש בה גם משטר מס נוח (סינגפור, בולגריה, הונגריה). כאשר רוצים מדינה שיש בה משטר נוח למיסוי תמלוגים עדיף לפתוח בהונגריה או גיברלטר. מדינות נוחות כחברות אחזקה יכולות להיות הולנד ולוקסמבורג".

"מעבר לכך יש כמובן את קפריסין שהיא קרובה גיאוגרפית לישראל אשר לה שיעור מס אטרקטיבי (10%) וכמובן מדינות שהן מקלטי מס (סיישל, איי קיימן, איי התעלה, איי הבתולה הבריטיים) אך יש לזכור כי כיום הרבה מדינות מקשות בעבודה מול מדינות אלה".


תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות