S&P מעלות חתך את קרדן אן.וי ל"BBB" בשל עליית המינוף לכ-60%

S&P מעלות הפחיתו את הדירוג מ"+BBB" ונתנו תחזית דירוג שלילית. "הנזילות של החברה - פחות ממספקת"
יעל גרונטמן | (1)

הקשים הפיננסים של קרדן אן.וי זוכים עתה גם להתייחסות של סוכנות דירוג האשראי: חברת ההחזקות התפעולית ההולנדית שבשליטת יוסף גרינפלד ושעל ניהולה הופקד לאחרונה שוקי אורן, סובלת מ"עלייה ברמת המינוף ומהרעה באקלים העסקי", כך קבעו האנליסטים של סוכנות דירוג האשראי S&P מעלות וחתכו את דירוג החברה בדרגה אחת לרמה הנחשבת לבינונית, לאחר שמניית החברה איבדה בשנה האחרונה את מרבית שוויה, ולאחרונה נהנתה מעלייה תוך גידול במחזורים.

סוכנות דירוג האשראי S&P מעלות הפחיתה את הדירוג של קרדן אן.וי בדרגה אחת ל"BBB" לעומת "+BBB" עם תחזית דירוג שלילית. האנליסטים של סוכנות הדירוג מסבירים את הפחתת הדירוג בעלייה ברמת המינוף של החברה (LTV) לרמה של כ-60% ביוני 2012 לעומת 50% ביולי 2011, רמה שאינה תואמת את הדירוג שהיה לחברה.

ב-S&P מעלות מסבירים כי העלייה במינוף החברה נובעת בעיקר מירידה חדה בשווי ההחזקה הנסחרת שלה, GTC SA, שנחתך בכ-70% ב-12 החודשים האחרונים כמו גם "שריפת מזומנים" ברמת חברת ההחזקה, אך גם עקב מחיקת ערך בנכסים הלא סחירים, שלרוב נבעה מתפנית לרעה באקלים העסקי בשווקי הפעילות המרכזיים.

"אנו מעריכים שפרופיל הנזילות של החברה הנה "פחות ממספקת". לדעתנו, תזרים מזומנים חלש מאד ברמת חברת האחזקה יאלץ את החברה למכור נכסים על מנת לעמוד בפירעונות החוב של שנת 2014" כתבו אנליסט האשראי הראשי של S&P מעלות, יובל טורבטי ואנליסט האשראי המשני, צבי בוימר.

האנליסטים מוסיפים כי תחזית הדירוג השלילית "משקפת את האתגרים העומדים בפני קרדן בפרופיל הנזילות שלה, לרבות חשיפתה לסיכוני אי-ביצוע בזמן (execution risk) של מכירת נכסים שאנו מאמינים דרושה על מנת לפרוע את חובות 2014. התחזית גם משקפת את האקלים העסקי בטווח הקרוב במדינות ה- CEE ובסין.

בסוכנות הדירוג אומרים " בעוד אנו מעריכים שלחברה מקורות מספיקים על מנת לעמוד בשימושים של 2012 - ו 2013, אנו מאמינים שהיא תעמוד בפני אתגר משמעותי בפירעון חוב של כ-140 מיליון אירו בשנת 2014.

"קרדן עשויה לממש נכסים, בקנה מידה יחסית גדול, ככל הנראה בחברות הפרטיות Kardan Land China , קבוצת / ול"תה או מכירת חברות המוחזקות על ידי KFS או תה"ל, לפיכך, קיימת חשיפה מהותית לסיכוני אי-ביצוע בזמן (execution risk) של מכירת נכסים, בהינתן חוסר הסחירות של נכסי החברה והעובדה שהיא פועלת בשווקים מתפתחים שהנם מסוכנים יותר מטבעם".

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    19/06/2012 09:37
    הגב לתגובה זו
    לא יתכן שהמנהלים יקבלו בונסים שמנים כשהחברה מפסידה מאוות מליונים =המרווחים הגדולים בקרדן המנהלים מה זה חשוב המשקעים הקטנים שהפסידו 90 מהשקעה שלהם איפה הדרקטריונים החיצונים שאמורים לשמור על המשקעים הקטנים