פרופ' פרגוסון: "סין תגבר על ארה"ב בייצור המקומי תוך ארבע שנים"

מרטין וולף: "יש לאנגליה מזל שרוה"מ גורדון מנע מטוני בלייר להצטרף לגוש היורו", כך נאמר בפורום "מביטים אל המחר" בנושא "המחר הכלכלי"
רקפת סלע | (1)

ועידת הנשיא קיימה את פורום "מביטים אל המחר" בנושא "המחר הכלכלי" בהנחיית נגיד בנק ישראל, הפרופסור סטנלי פישר ובנוכחות אישים חשובים ומשפיעים מהעולם. במליאה דנו בשאלות הבוערות ובהן האם נקודת השפל במשבר הכלכלי העולמי הנוכחי מאחורינו? האם כבר ניתן לראות אורות של תקווה בקצה המנהרה? ולאיזה מחר צועדת הכלכלה העולמית?

פרופ' נייל פרגוסון, היסטוריון כלכלי חוקר ופרשן בכיר לענייני כלכלה בריטניה: "אם מחשבים את ההתחייבות למשל של ארה"ב והפער בין ההכנסה להוצאה אנחנו מדברים על 238 טריליון דולר וזה חסר תקדים. יש להניח שסין תוך ארבע השנים תגבר על ארה"ב בייצור המקומי. יש היום מעין שיתוק. גדילה וצמיחה של אוכלוסיות ועליה במחירי המוצרים החיוניים. לא משנה כמה כסף תדפיס האינפלציה תישאר נמוכה למרות כל המאמצים. אלו הרעות החולות המוכרות".

"צריך להבין שככל שהכלכלה העולמית תהיה יותר סבוכה היא הופכת להיות שבירה ופגיעה ועוד לא ראינו את הסוף. היום הנפילה היא רק דוגמה למשבר הפיננסי הבא", הוסיף פרגוסון.

מרטין וולף עורך משנה והפרשן לעינייני כלכלה של הפיינאנשל טיימס, התייחס למשבר באירופה: "התוכנית היוונית כעת עומדת להיות מיושמת על ידי ממשלה שאין לה רוב ועם אדם שעבד עד כה נגד הממשלה. מי שחושב שהתוכנית תעבוד חי בדמיונות. בספרד אין שום מימון מספיק בשווקי. לאיטליה יש בעיית החלפת שלטון ומצב זה יכול להיות יותר גרוע גם בספרד. יש לאנגליה מזל שרוה"מ גורדון מנע מטוני בלייר להצטרף לגוש היורו".

ד"ר אלן בולארד, נגיד הבנק המרכזי של ניו זילנד ולשעבר שר האוצר שלה, אמר כי: "המוקד הכלכלי לדעתנו הועתק מלונדון לניו יורק ועכשיו הוא בין סינגפור לשנגחאי. אנחנו תלויים בצמיחתה של סין והסחר בין מזרח אסיה, אוקייניה ואוסטרליה. אנחנו מודאגים מהמצב באירופה".

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    בקיצור 22/06/2012 11:04
    הגב לתגובה זו
    להשקיע רק במזון, אנשים תמיד יצטרכו לאכול.