רונן טוב: "כשלפנינו מחאה צודקת ורגולציה מעיקה זה לא מבשר טובות"
מנכ"ל פסגות היוצא, רונן טוב, הרצה הערב (ג') במסגרת פורום מנכ"לים של הכשרת מנהלים במרכז הבינתחומי הרצליה, בנושא:"השפעת אירועים גיאופוליטיים על הכלכלות בארץ ובעולם". עוד הרצה גם פרופ' צביקה אקשטיין, דיקן ביה"ס לכלכלה במרכז הבינתחומי הרצליה, בנושא: "אתגרים בהשתלבות ישראל בכלכלה העולמית".
רונן טוב עסק בהרצאתו בהשפעת אירועים גיאופוליטיים בשוק ואמר "המצב המדיני מזיז את מצב השוק, בפרט בישראל. היום האירועים הגיאופוליטיים המשפיעים הם האיום האיראני, האיום הגיאופוליטי בעולם הערבי- האביב הערבי, הבחירות במצרים והצניחה בארה"ב. מה שקורה בישראל לא בהכרח משפיע על העולם, מה שקורה בעולם משפיע בהכרח על ישראל".
טוב התייחס למצב האקטואלי, ואמר כי "היום, ברגע שאיטליה וספרד נכנסות לאזור המסוכן כל עוד אין פיתרון שם ברור לכולנו שכל תנודה שפוליטיקאי שם יעשה תערער את כל מדינות העולם. מחוץ לאירופה המצב הכלכלי לא מזהיר, ארה"ב עדיין לא התאוששה ממשבר 2008, גם בברזיל והודו יש בעיות כלכליות, הכלכלות העולמיות מתמודדות עם מצבים לאט בעוד שכולן מושפעות כל העת משינויים גלובליים."
טוב התייחס למחאה החברתית שמתעצמת מחדש בימים אלו כשסיכם את תוצאות המחאה הקודמת "כולנו ראינו בקיץ האחרון שנפל דבר בישראל- הציבור הישראלי יצא לרחובות ומחא על יוקר המחייה וצדק חברתי אך מה שהוא באמת דרש זה שינוי כלכלי: נדל"ן בהישג יד, יותר שירותים מהממשלה וכו', אולם בפועל המחאה גרמה להעלאת מיסים לבעלי הכנסה גבוהה ולרגולציה מחמירה על חברות".
המנכ"ל היוצא "התקשורת הפכה מאוד אלימה סביב דה-לגיטימציה בטענה שכולם גנבים, כולם לא ראויים, כשלמעשה גם עכשיו כששונו דמי הניהול, נשארו אותם הארגונים לשירות הצרכן. לכן, החיבור של רגולציה מאוד תובענית שמכה פעם בבורסה ובפעם בגופים המוסדיים מביאה לכך שדש ומיטב מתמזגות למשל, בזמן שבתי השקעות בישראל היו צריכים להיות תחליפים ראויים גם לבנקים וגם לחברות הביטוח".
הסקטור הפיננסי, נכנס גם הוא תחת המיקרוסקופ של טוב: "הריכוזיות מאפיינת גם את עולם הבנקאות ואם היה מאוזן יותר היה טוב יותר למשק. כרגע קיימים פחות שחקנים וזה משפיע על החוסך הישראלי. כל אחד חובש 3 כובעים- הצרכן- כולנו הרווחנו הורידו את מחיר הקוטג' והסלולר וכו', העובד- כולנו נפגענו הביטחון התעסוקתי נפגע וחברות מפטרות היום עובדים, והחוסך- שוק ההון בעייתי ולכן כולנו נפגעים. בנוסף, הזרים מדירים רגליהם מהשווקים המקומיים שלנו. כשלפנינו מחאה חברתית צודקת ורגולציה מעיקה קשה להגיד שזה מבשר טובות. לכן, אני ממליץ להתכונן למשבר על ידי שמירה על תיק השקעות מאוזן, לא להיכנס לפינות בתיק, פיזור אפיקי השקעה, מניות מדינה וקונצרטיות ופיזור גיאוגרפי."
בנוגע לתספורות לבעלי ההון, אמר טוב כי "לא פופולארי לומר זאת אבל- לדעתי נוצרה כדי לעשות הפרדה בהון בין החברה לבין המנהל שלה. האחריות היא קודם כל על מי שהלווה את הכסף ולא על מי שלווה את הכסף. חובה על הגופים המוסדיים לתת כסף במחיר ראוי למי שהסיכון תואם את כללי המשחק. גם אם טועים בשיקול הדעת והחברה פשטה את הרגל ויש לו, הון הייתי מצפה שיעזור לי ויבוא לקראת הלקוחות שלי – או שיש להעניש אותו, לא לתת לו יותר כסף ולשקול לקחת את החברה. השאלה מה קורה אחרי השתלטות או פירוק החברה והאם זה עדיף מאשר תספורת שתאפשר להחזיר את החלק הארי."
הכשרת מנהלים במרכז הבינתחומי הרצליה מקיימת זו השנה הרביעית את הפורום למנהלים בכירים במשק הישראלי, המכהנים בתפקידים של מנכ"לים, יו"ר וחברי דירקטוריון. בכל שנה, נושא אחר מוביל את מפגשי הפורום. הנושא של פורום מנכ"לים לשנת 2012 הינו "כלכלת קונטקסט" ובמסגרתו מתקיימים דיונים בקשרי הגומלין קצרי וארוכי הטווח בין גורמים ביטחוניים, מדיניים, חברתיים וכלכליים ומתארחים מרצים בולטים מהאקדמיה לצד אנשי עסקים ומקבלי החלטות מובילים במדינת ישראל.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.המחאה אבדה את הבסיס שלהמשה ראשל"צ 26/06/2012 23:36הגב לתגובה זו0 0המחאה של שנה שעברה היתה אתר בילוי למשפחות שבאו לראות מופעים במימון קדימה נכון להיום שמשפחות יודעות שיש אלימות במחאה הם לא יבואו כי החברה של המחאה הם אוסף אנרכיסטים שמלאנים שממומנים על ידי האיחוד האירופיסגור