MSCI שוקלת צירוף ישראל למדד האירופי; "עד 31 מיליארד ד' עשויים להגיע למניות ישראליות"

הידיעה בנושא פורסמה כבר לפני שבועיים וזכתה להבלטה כעת. במאי 2010 נרשם בבורסה מחזור שיא של 16 מיליארד שקל לאחר שינוי הסיווג של כלכלת ישראל ממדינה מתפתחת למדינה מפותחה
 | 
telegram
(7)

חברת המדדים העולמית של מורגן סטנלי, MSCI, שהייתה אחראית בין היתר ליציאה מאסיבית של כספים מהבורסה המקומית ב-2010 בוחנת בימים אלו את האפשרות לצרף את ישראל למדד העוקב אחרי השוק האירופי. הידיעה בנושא פורסמה לפני כשבועיים.

בשנת 2010 שונה הסיווג של כלכלת ישראל ממדינה מתפתחת למדינה מפותחת. בחודש מאי באותה השנה נרשם יום היסטורי בבורסה, שבו נרשם מחזור עתק של 16 מיליארד שקל. מצד אחד, קרנות העוקבות אחר שווקים מתפתחים נאלצו למכור את ההחזקות בתל אביב. מנגד, תעודות העוקבות אחר שווקים מפותחים הזרימו ביקושים.

מאז ועד היום, הידלדלו מחזורי המסחר בתל אביב, הפעילות של הזרים כמעט ואינה מורגשת. בין היתר, הזרים מעדיפים להקטין את חשיפתם לשוק המקומי בעקבות הרגולציה הנוקשה בתחומים שונים (מיסוי, ביורוקרטיה, רגולציה ועוד).

אם בסופו של דבר, ישראל תיכנס למדד MSCI האירופי, הדבר עשוי ליצור עודפי ביקוש מצד משקיעים זרים ותעודות העוקבים אחר המדדים האירופאים.מנכ"לית הבורסה אסתר לבנון אמרה בחודש מאי שהבורסה מתכננת לפעול לשינוי הסיווג של ישראל תחת מדד MSCI אירופה בניסיון להגדיל את מחזורי המסחר.

כסף גדול

במחלקת המחקר של דש ברוקראז' מעריכים כי פוטנציאל הכספים שיוכלים לזרום לבורסה המקומית מגיע עד 31 מיליארד דולר. מבדיקה שערך ריצ'רד גאסו, בכיר בבית ההשקעות, סך הכספים של הקרנות שמשקיעות באירופה נאמד ב-2.4 טריליון דולר והמשקל של ישראל צפוי לעמוד על 1.3%.

"זה הפוטנציאל המלא ממנו של הכספים שיכולים לזרום לישראל כמובן שצריכים לנטרל מכך כ-50% שיזרמו למניית טבע בבורסת ניו יורק", מסביר גאסו. "כמו כן, רבע מהכספים זה כסף פאסיבי שעוקב אחר המדד, לכן הכנסת ישראל למדד אוטומטית תזרים לכאן כספים".

ישראל היום נכללת, מלבד מדדי MSCI גלובל גם במדד מיוחד שמכיל את אירופה פלוס ישראל. המדד נוצר בעת השדרוג של ישראל לשוק מפותח וכיום אין כמעט קרנות שעוקבות אחריו. "הם יצרו מדד לא רלוונטי ואני מעריך שהם מעוניינים לשים אותנו במדד יותר מתאים", אומר גאסו.

תגובות לכתבה(7):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 6.
    מדוע אתם מפרסמים זאת רק כעת-ידעתם לפני 14 יום
    יויו 04/07/2012 11:08
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אתם אתר רציני אתם ?
    סגור
  • 5.
    סוף למאפיה של שחקני המעוף
    אמנון 04/07/2012 08:54
    הגב לתגובה זו
    1 0
    הבורסה של היום היא בורסה של שחקני המעוף שעושים כל מה שעולה ברוחם,יתכן שאם יכנס כסף גדול לבורסה,יקשה על שחקני המעוף לחסל את הבוסה.
    סגור
  • 4.
    ברגע שהם יראו את המחזורים הם יבינו שאין להם מה להשקיע
    מעוף מעפן 03/07/2012 21:21
    הגב לתגובה זו
    1 1
    הם לא יוכלו להוציא את הכסף
    סגור
  • 3.
    אם זה יקרה כדאי לחזור לבורסה
    פששש 03/07/2012 15:16
    הגב לתגובה זו
    5 0
    סוף סוף זמנים טובים יגיעו
    סגור
  • 2.
    כל עוד שטייניץ כאן אני משקיע רק בחול
    רק מעבר לים 03/07/2012 14:59
    הגב לתגובה זו
    3 0
    שטייניץ וחבריו חסרי אמינות
    סגור
  • טען עוד
  • שטיניץ??????????
    רק חו"ל 04/07/2012 16:47
    הגב לתגובה זו
    0 0
    שטיניץ שר אוצר פילוסופי ולא יותר מזה. אולי מבין בסוקרטס אבל בכלכלה ????????????? השקעה בחול אין ספקולנטים המשפיעים במידה כל כך רבה כמו בבורסה בארץ - גן עדן של שוטים
    סגור
  • 1.
    צריך לחזור לDM - אנחנו כבר לא מפותחים!
    ךקפסןן 03/07/2012 14:50
    הגב לתגובה זו
    1 0
    DM – רצוי לפעול על-מנת להוריד את הסיווג שלנו לEM או FM – זה יהיה מצוין לשוק (וטיפה רע לגאווה הלאומית – אבל עדיף לבלוע את הגאווה במקרה זה). הרבה השתנה בישראל מאז 2010. גם ככה, בקושי נכנסות חברות ישראליות בשל שווי שוק לא מספיק להיכלל במדדים (אנו "בקושי" עומדים במספר חברות הנדרש להיכלל בDM, בין השאר בגלל רף השווי הגבוה יותר פר חברה בDM). בנוסף הקריטריונים לDM דורשים דירוג “very high” ב: Openess to foreign ownership, ease of capital inflows/outflows, Efficiency of the operational framework, Stability of the institutional framework – אנו לא עומדים בכך ב2012 (ב2010 – יותר עמדנו). שינויים ברמת הממשל/רגולציה בארץ, כגון: הפקעת רכוש מבעלי מניות מסוימים (ועדת ריכוזיות – "חיוב מכירה" והפקעת/הגבלת זכויות הצבעה המוחזקות כדין ("חברת פער" – המצאה חוקית ישראלית). תיקון מראני – הגבלת זכויות הצבעה, הגבלת free speech לבעלי מניות בנקים (אסור להם לדבר ביניהם (או באסיפה), על-פי חוק, על נושאים מסוימים)), שינויי מס והשתת כללי דיווח נוקשים מאוד (ודה-פקטו לא אפשריים) על זרים הפעילים מקומית באג"ח/מט"ח על-מנת להש
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות