"כיל נשארה מאחור בשל העדר משקיעים זרים: נסחרת במכפיל נמוך יחסית"
"מגמת העליות המתמשכת בחוזים העתידיים על הסחורות החקלאיות הובילה לעלייה גם במניות הדשנים מעבר לים. אלו עלו בתקופה זו בממוצע בכ- 20% בעוד
איי.סי.אל
0%
איי.סי.אל
1,689
0%
בסיס:1,689
פתיחה:0
גבוה:0
נמוך:0
תמורה:--
לעמוד ציטוט
חדשות
גרפים
פרופיל חברה
המלצות
כתבות נוספות בנושא:
נשארה מאחור עם תיקון של 10% בלבד" אומרת היום אילנית שרף מפסגות ומסבירה כי "אחת הסיבות העיקריות לפער שנוצר טמון בחוסר העניין בשוק המקומי ובהעדר משקיעים זרים".
לדברי האנליסטית של פסגות "בהשוואה למכפילים הממוצעים בתעשייה, כיל נסחרת במכפילי רווח נמוכים באופן יחסי. המכפיל הממוצע ל- 2012 עומד על כ- 9.6 בעוד התעשייה נסחרת במכפיל 11.2". כרגע מניית כיל עולה בבורסה ב-2.6% ומובילה את המחזורים. מתחילת יולי ועד אתמול רשמה המניה חיובית של 2.26% בלבד.
האנליסטית מציינת כי על אף התיקון שנרשם במניות הדשנים חלקם הגדול עדיין נסחר הרחק מהממוצע הרב שנתי ובוודאי מרמות השיא, זאת לנוכח חששות המשקיעים מהאטה בכלכלה העולמית. חששות אשר באים לידי ביטוי גם בפעילות המפיצים והחקלאים בארה"ב ובאירופה, אשר נמנעים מצבירת מלאים. "חוסר הוודאות לגבי המחצית השנייה של 2012 בשוק האשלג מתמקד בעיתוי חתימת החוזים בסין ובהודו ובצריכה בארה"ב".
מחיר החיטה זינק 48% תוך 5 שבועות
חמישה שבועות של ראלי בחוזים העתידיים על הסחורות החקלאיות הובילו לעלייה של עשרות אחוזים במחירי הגרעינים. בתקופה זו רשמה החיטה עלייה של קרוב ל- 48% ושיא חדש, 9.3 דולר לבושל. החוזה על התירס רשם עלייה של כ- 41% ונסחר במחיר שיא, 8.2 דולר לבושל. הסויה שנמצאת כבר תקופה ארוכה במומנטום חיובי, רשמה עלייה נוספת של 26%, בתקופה המדוברת לשיא חדש, 17.4 דולר לבושל. השתוללות במחירי הסחורות נובעת מפגעי מזג אוויר הפוקדים אזורי גידול מרכזיים, ובעיקר ארה"ב, אזור הים השחור (רוסיה, אוקראינה) והודו והחשש מירידה בכמות ובאיכות היבולים.
להערכת פסגות "מגמה זו עשויה להשפיע לחיוב על תעשיית הדשנים בטווח הקצר והבינוני. ציפיות למחסור ביבולים ומחירים גבוהים מאוד משפרים את כדאיות החקלאים להגדיל שטחי זריעה. עם זאת, להישארות כמויות גדולות מהצפוי של אשלג ופוספט בקרקע בעקבות התפוקות הנמוכות יכולה להיות השפעה מקזזת. סיכון זה רלוונטי בעיקר לאפליקציית החורף הקרובה, כאשר הציפיות לגבי 2013 אופטימיות יותר".
ירידה במלאי הגרעינים בעולם תוביל להערכת שרף להגברת הביקוש לדשנים באזורי הגידול המרכזיים בעולם, בעיקר לנוכח העובדה כי מחסני המפיצים ריקים בכל שרשרת ההפצה גם בארה"ב וגם באירופה. לדבריה "נקודת החולשה ממשיכה להיות הודו, שצפויה לשוב לשולחן הדיונים בספטמבר לקראת חתימה על חוזה חדש".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה