פישר לא ימהר לשלוף: צפוי להותיר את הריבית על כנה ולהמתין לאיתותים מחו"ל
הרגיעה היחסית בשווקים והצפי לעלייה באינפלציה בחודשים הבאים צפויים לגרום לבנק ישראל להותיר את הריבית לחודש ספטמבר ללא שינוי, כאשר יפרסם את החלטתו ביום שני הקרוב (בשעה 17:30).
בסקר הכלכלנים שכלל 19 נשאלים, התחזיות נעו בין הותרת הריבית ללא שינוי ברמה של 2.25% להורדת הריבית ב-25 נ"ב לרמה של 2% כאשר רק שלושה כלכלנים מתוך ה-19 צופים הורדת הריבית. הסיבות שמונים הכלכלנים להותרת הריבית על כנה נחלקות לגורמי חוץ ופנים.
בראייה עולמית, התנודתיות בשווקים פחתה לאחרונה ואינה לוחצת על הוועדה המוניטרית בראשות פישר לפעול באופן מיידי, מה גם שמנהיגי העולם לא פועלים בתכיפות רבה. בראייה מקומית ומהצד השני, העליות הקרובות והצפויות במדדי המחירים לצרכן הבאים כתוצאה מההתייקרויות שמתכננת הממשלה, העלאת המע"מ והעליות במחירי חומרי הגלם בעולם, יפעלו גם הם להותרת הריבית ללא שינוי ולא להורדתה.
IBI: "האינדיקציות להמשך הן המהותיות יותר ואלו תומכות בהמשך נקיטת מדיניות מרחיבה"
רפי גוזלן, כלכלן ראשי ב-IBI, מעריך כי בנק ישראל יותיר את הריבית לספטמבר ללא שינוי. "ראשית, התבטאות הבנק המרכזי האירופי (ECB) בדבר הגברת מעורבותו במשבר החוב האירופי גרמה לרגיעה בשווקים הפיננסיים. בנוסף, היציבות היחסית בקצב הצמיחה והעלייה בציפיות לאינפלציה בתקופה האחרונה יאפשרו לבנק ישראל לקחת פסק זמן בחודש הנוכחי".
"בכל אופן, האינדיקציות להמשך מהותיות יותר ותומכות בהמשך נקיטת מדיניות מרחיבה, בוודאי תחת הנחה שהמדיניות הפיסקאלית שהייתה מרחיבה עד כה, צפויה להפוך בהדרגה למרסנת (במיוחד תחת תרחיש שבו העברת תקציב 2013 תיעשה אחרי הבחירות). לפיכך, נראה כי מדיניות הריבית הריאלית האפסית - שלילית תמשיך לאפיין את בנק ישראל עד למפנה חיובי ממושך בפעילות", מוסיף גוזלן.
כלל פיננסים: "עלייה משמעותית בציפויות האינפלציה יקשו על הפחתת ריבית"
"למרות הצהרתו של יו"ר ה-ECB, מריו דראגי, כי 'יעשה הכל כדי לשמור על האירו', ופרסום פרוטוקול החלטת הריבית של הפד השבוע אשר הצביע על סיכוי גבוה להשקת תוכנית הרחבה כמותית שלישית, אנו מעריכים כי לשני הבנקים המרכזיים ישנה עדיין דרך עד לביצוע בפועל של התוכניות. מבחינת הבנק המרכזי באירופה בשל התנגדויות בתוך גרמניה, ומבחינת הפד לאור השיפור האחרון בנתונים הכלכליים (ביניהם נתוני המכירות הקמעונאיות ונתוני ייצור המשרות החדשות), יהוו כגורם מרסן גם עבור בנק ישראל", כותב אמיר כהנוביץ', כלכלן ראשי של כלל פיננסים.
"כמו כן, רפורמת המיסים, החלשות השקל ועליית מחירי הסחורות, דוחפות כולן למדדים גבוהים יותר בחודשים אוגוסט - ספטמבר ולעלייה משמעותית בציפיות האינפלציה ל-12 חודשים לכיוון הגבול העליון של יעד המחירים. מכאן, שיקשו גם הם על הפחתת ריבית ע"י בנק ישראל. משכך, אנו לא מעריכים בסבירות גבוהה שתהיה הפחתת ריבית נוספת בהחלטה לחודש ספטמבר", כותב כהנוביץ'.
עם זאת, מעריכים בכלל פיננסים, כי לאחר חלוף שני המדדים הגבוהים (אוג'-ספט') יתמתנו משמעותית ציפיות האינפלציה ל-12 חודשים ויאפשרו לבנק ישראל לחזור להוריד את אחת מריביות אוקטובר או נובמבר (לרמה של 2%). הפחתת ריבית נוספת, שנייה, צופים באמצע הרבעון הראשון של 2013.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.קודם שירסן את שוק המשכנתאות מהר וחזק! מתפתחת כאןאלף מם 25/08/2012 20:54הגב לתגובה זו3 0בועת משכנתאות אדירה,אבל הנגיד נתון ללחץ של הבנקים למשכנתאות שכמו כל ישראלי רואים את הרווח הריגעי ,וללחץ הקבלנים- החזירים ןלכן סביר שלא יגע במשכנתאות,יוריד את הריבית וימשיך להריץ את הטיפשים להשתעבד.סגור