התוכנית של דרהי נחשפת: מבקש למחוק את הוט - מציע פרמיה של 9% בלבד
איש העסקים פטריק דרהי רוצה להפוך את חברת הוט לפרטית. היום (א') דיווחה חברת הכבלים כי חברת קול שבאמצעותה שולט דרהי ב{הוט} פנתה לדירקטוריון החברה בבקשה לדון ברכישת מלוא האחזקות הנמצאות בידי הציבור לפי מחיר של 37 שקלים, של 9% בלבד על מחיר השוק. בכך אישרה החברה את חשיפת ב-Bizportal אודות כוונותיו של דרהי להפוך את הוט לפרטית.
נכון להיום מחזיקה חברת קול ב-69% ממניותיה של חברת הכבלים. בפנייתה של קול לידי הוט מציין דרהי את הטלטלה בשוק התקשורת אשר יצרה רגולציה חדשה ושינוי בתפיסתם של המשקיעים את חברת הכבלים. הצעת הרכש למניות הציבור משקפת לחברת הכבלים שווי של 2.7 מיליארד שקל.
קול מבקשת מהדירקטוריון להקים ועדה לבחינת העסקה המוצעת. "אנו מאמינים שהעסקה תיטיב עם הוט, כמו גם עם בעלי מניותיה מהציבור". בקול מעוניינים להציג את הרציונל העומד מאחורי העסקה לדירקטוריון ולשכנע אותו לתמוך בעסקה המוצעת.
במסגרת העסקה מציע דרהי להקים חברה ייעודית חדשה אשר תקלוט את חברת הוט (מיזוג משולש הופכי). חברת הוט צפויה להמשיך ולהישאר תאגיד מדווח, זאת מאחר ולחברה ישנן איגרות חוב שנסחרות בבורסה.
בניגוד להצעת רכש רגילה שבה מבקש בעל השליטה לרכוש את מלוא אחזקות הציבור, כאן מציע דרהי מתווה על פיו החברה החדשה שתוקם תרכוש את מלוא המניות של הוט (סוג של אקזיט). במקרה זה, נדרש רוב רגיל מצד בעלי המניות של החברה במסגרת אסיפה כללית.
איש העסקים פטריק דרהי החל בהשתלטות שלו על הוט לפני מספר שנים. בחברת הכבלים היו לא מעט בעלי עניין ובהם קבוצת דלק, בנקים, ידיעות אחרונות אליעזר פישמן ועוד. דרהי, באמצעות חברת קול השקיע בחברת הכבלים למעלה מ-2 מיליארד שקל ברכישת מניות והגיע להחזקה של כ-65%.
לפני מספר חודשים לאחר הטלטלה בשוק הסלולר החלה מניית הוט לאבד גובה. בניסיון למנוע את ההידרדרות פרסמה הוט עצמית בהיקף של מלוא הרווחים הראויים לחלוקה, כ-380 מיליון שקל. מהלך זה סייע לדרהי להגדיל את אחיזתו בחברה עד לכ-70%. כעת, מבקש דרהי למחוק את המנייה ממסחר.
ערן יעקובי מדש ברוקראז': "הצעת הרכש - במחיר נמוך לטעמנו"
סמנכ"ל המחקר בדש ברוקראז' אומר התייחס למהלך של דרהי כי "הצעת רכש למלוא אחזקות הציבור במחיר נמוך לטעמנו. אנו טוענים זמן רב כי החברה תוכל לפעול טוב יותר כחברה פרטית, נוכח האתגרים הפנימיים במיזוג והפיכתה לקבוצת תקשורת מלאה ונוכח התנאים החיצוניים בשוק התקשורת כולו. בפניה לדירקטוריון החברה, קול מאמינה כי קיימות הזדמנויות עבור קול אך גם סיכונים רבים שטוב יהיה לטפל בהם במסגרת - זהו לטעמנו הצעד הנכון, בוודאי לאור רמת הסחירות והשקיפות הנמוכה. מאידך, מחיר ההצעה (37 שקל) גורם קצת לאי - נוחות מאחר וחלפו רק שבועות מעטים מאז קנתה הוט מניות מהציבור במחיר של 38 שקל למניה. היינו מצפים למחיר גבוה יותר מקול לאור העובדה שתהיה כאן מחיקה מלאה ממסחר, אבל כנראה שזו רק נקודת פתיחה למו"מ".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
3.זו התשובה הכי טובה של בעלי ההון לציבור משקיעים שמזלזל בבנטוב 26/08/2012 13:41הגב לתגובה זו2 0ערך החברות והמניות מורידים מניות לריצפה ואחר כך מיתפלאים שיש הצעות להפוך חברה ציבורית לפרטית במחיר היזדמנותיזו אותה תיספורת כמו באגח רק יותר קצוץ ובלי אפשרות להיתגונן ההיתגוננות היחידה היא להעלות מחיר המניה לגבהים שלא יגרמו לבעלים לחמוד את חלקם של המשקיעים הקטנים וזה נכון לכל המיות הניסחרות בבורסה ולכל החברות שאין הצדקה למחיר ריצפה ובעלי ההון מנצלים היזדמנות לקחת בחינםסגור
-
2.שאלה - נניח שאני מסרב למכור במחיר שהוא רוצהמשקיע קטן 26/08/2012 11:23הגב לתגובה זו1 0נניח שהוא יציע מחיר רציני ( בינינו 37 שקל זו הצעה מעליבה שאין לי ספק שאף אחד לא יסכים לה , אבל זה כבר עניין אחר) והמשקיעים יסכימו למכור לו וכך הוא ירכוש את רוב מניות הציבור . האם ייתכן מצב שבו למרות שאני לא רוצה למכור, תתבצע לי מכירה כפויה ?סגור
-
1.מוכן למכור תמורת 45 שקל , לא פחות מזה (ל"ת)משקיע בהוט 26/08/2012 10:12הגב לתגובה זו2 0סגור
-
גם אני!!! קניתי ביותר מ-37 ש"ח למה אני צריך להפסיד כסף? (ל"ת)מוטי ב. 26/08/2012 10:32הגב לתגובה זו2 0סגור