"ההפרשה הגבוהה של מזרחי טפחות להפסדי אשראי - משהו שצריך לתת עליו את הדעת"

כך כותב מאיר סלייטר. טרנס קלינגמן: "הרעה ניכרת באיכות תיק אשראי העסקי" - בפסגות מורידים את התחזית השנתית. מיכה גולדברג: "בכל הפרמטרים – מזרחי ממשך להגדיל את חלקו במערכת"
 | 
telegram

האנליסטים המסקרים את מגזר הבנקאות, מתרשמים כי בנק מזרחי טפחות שדיווח על תוצאתיו הבוקר , הציג רבעון חלש. עם זאת כל שלושת האנליסטים מבתי ההשקעות פסגות, דש ואקסלנס משמרים את המלצת הקנייה לבנק ותולים את החולשה ברמת הפרשות גבוהה.

הרווח הנקי ברבעון עמד על 260 מיליון שקל לעומת 255 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד - עלייה של 2%. התשואה על ההון ירדה ועמדה על 13% ברבעון בלבד. נרשמה הפרשה גדולה לחובות מסופקים, ההוצאות בגין הפסדי האשראי, בהיקף של 116 מיליון שקל - 0.37% מסך האשראי לציבור נטו.

פסגות מורידים את תחזית הרווח ל-2012 בכ-50 מיליון שקל

טרנס קלינגמן, הבנקים של פסגות, כתב: "גם בנטרול ההשפעות החשבונאית, מדובר בדו"ח יחסית חלש בשל העלייה ברמת ההפרשות להפסדי אשראי במגזר העסקי אשר בחישוב שנתי הסתכמו ב- 1.4% ברבעון. סך ההפרשות להפסדי אשראי הסתכמו ב-116 מיליון שקל לעומת צפי ל-89 מיליון שקל. חלה עלייה חדה ברוב סוגי החובות הבעייתיים".

בפסגות מורידים תחזיות וזאת לאור תוצאות הרבעון השלישי. תחזית הרווח ל-2012 יורדת בכ-50 מיליון שקל מ-1.16 מיליארד שקל ל-1.11 מיליארד שקל. ההמלצה נותרת "קנייה" עם של 44 שקלים.

"בשורה התחתונה הבנק מדווח על דומה מאד לרווח הנקי ברבעון המקביל אשתקד. אולם, בשל העלייה בדרישות ההון (שפירושה הקטנת המינוף) התשואה על ההון ירדה מ-14% ברבעון המקביל אשתקד לרמה של 12.4% ברבעון הנוכחי. עדיין מדובר בתשואה על ההון גבוהה מזו הנדרשת ( 10% ממשלתי שקלי של 5% בתוספת של של 5% ) ולכן מחיר היעד שלנו נשאר ברמה של 44 ש'. שמשקף של 0.96 לסוף 2012", כותב קלינגמן.

דש: "ההפרשה הגבוהה היא משהו שצריך לתת עליו את הדעת"

מאיר סלייטר, אנליסט פיננסים, דש ברוקראז', כותב: "תוצאות מזרחי ברבעון השני היו כביכול מעט חלשות. רווח של 260 מ' שקל ותשואה להון של 13% 'בלבד', לעומת תחזית ל- 14.3%. הסיבות לחולשה בתוצאות הן שתיים: הפרשה גבוהה יחסית להפסדי אשראי והפסדי נגזרים. ההפרשה הגבוהה היא משהו שצריך לתת עליו את הדעת, אך הפסדי הנגזרים אינם מייצגים וצריך לנטרלם. בנטרולם ובנטרול רווחי האג"ח שנרשמו ברבעון, התשואה להון היא 14.4%, בדומה לתחזית.

"הבנק ממשיך בהתקדמות הרגילה שלו, כולל מספר נקודות חיוביות, בעיקר ההכנסות מעמלות והלימות ההון. היציבות בתוצאות מזרחי נשמרת, על אף שהן במבט ראשון מעט מאכזבות ברבעון הנוכחי. הבנק ממשיך להניב רווח של לפחות 250 מ' שקל ברבעון, כלומר מיליארד שקל בשנה, גם עם ההשפעות החריגות. השיפור המשמעותי בהלימות ההון מקדם את הבנק גם בתחום ניהול ההון, במקביל לאי וויתור על הצמיחה".

בשורה התחתונה כותבים בדש כי "הבנק נסחר הבוקר במכפיל הון של 1.01, ומפיק להון של 13% לפחות. אין דרך טובה ופשוטה יותר להגיד – קנייה".

אקסלנס: "מזרחי נשאר חסין יחסית, ל'החמרה' פוטנציאלית ברמת הפיקוח"

מיכה גולדברג, אנליסט הבנקים של אקסלנס ברוקראז', ממשיך להמליץ על הבנק ב"קנייה". "הבנק מציג תשואה להון גבוהה של 13%, על אף רמת הפרשות גבוהה והפסדים חד-פעמיים משמעותית (הפסדי שווי הוגן שעוד יחזרו לבנק כרווח ברבעונים הקרובים). בנטרול ההפסדים החד-פעמיים, הבנק מציג תשואה להון של כ-14%, על אף ההפרשות הגבוהות", נכתב.

"בכל הפרמטרים – מזרחי ממשך להגדיל את חלקו במערכת, וממשיך בקצב צמיחה מרשים בתיק האשראי; על אף הגידול המרשים באשראי, הבנק גם מצליח לחזק את הלימות ההון שלו", נכתב.

"לדעתנו, מזרחי גם נשאר חסין יחסית, ל'החמרה' פוטנציאלית ברמת הפיקוח, בעיקר כתוצאה מהחשיפה הגדולה של הבנק למשכנתאות (מקטין את הצורך להגדיל הפרשות קבוצתיות), ליישום תקן 19 (אין לבנק התחייבויות פנסיוניות) וליישום באזל 3 (משכנתאות)", כותב גולדברג.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות