חומה סינית: ישראל מוכרת לסינים בעיקר שבבים; מה עוד הם צריכים?
היצואניות הישראליות מתקשות לייצא ליעד חשוב ומהותי ואף יעד אסטרטגי של המדינה. הייצוא של חברות ישראליות לסין צמח ב-9 החודשים הראשונים של השנה ב-18% לעומת אותה תקופה בשנת 2011 והסתכם בכ-2 מיליארד דולר.
במניוח עמוק יותר של הנתונים שבוצע על ידי מכון הייצוא, עלה כי עיקר הגידול נבע בהתרחבות יצוא רכיבים אלקטרוניים (כמעט 50%) אך ללא מרכיב זה נרשמה ירידה של כ-11% בייצוא בתקופה זו.
ייצוא האשלג, שנכלל תחת מרכיב המינרלים הוא השני בגודלו (14%) ביצוא לסין והסתכם ב-290 מיליון דולר, ירידה של 28 % ב-3 הרבעונים הראשונים של השנה לעומת קודמתה ואילו ברבעון הרביעי צפויה המשכה של מגמת הירידה בייצוא האשלג שתשפיע על השורה התחתונה בייצוא לסין.
רמזי גבאי, יו"ר מכון היצוא, הסביר כי "היצוא לסין מאופיין בריכוזיות של שלושה ענפים עיקריים: רכיבים אלקטרונים, מינרלים וכימיקלים שהם כ-73% מסך היצוא הישראלי לסין. בנטרול ענפים אלה, מתברר כי החברות הישראליות מתקשות להגדיל את הייצוא לסין ואף נרשמת ירידה בהיקפי היצוא. הירידה נובעת מהאטת הצמיחה בשוק הסיני המשליכה ישירות על היצוא הישראלי למדינה זו".
במכון הייצוא, מזהים ענף מסוים שטומן בתוכו פוטנציאל רב בסין. ענף המכשור הרפואי שהוגדר בתוכנית החומש הסינית כענף דגל בו הממשל עומד להשקיע תקציבים נרחבים בחמש השנים הבאות לצורך שדרוג מערכות הרפואה בסין. ייצוא בענף זה רשם גידול של 32% בתקופה האמורה והסתכם ב-95 מיליון דולר. כמו כן מציינים שם שענף מוצרי הצריכה רושם גידול כתוצאה מכוח הקניה העולה בקרב שכבה אמידה בסין ועשוי להיות מטרה ליצואנים.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה