תקווה ללקווינימוד: טבע הודיעה על גיוס מטופל ראשון למחקר הקליני

המחקר הקליני צפוי להעריך את היעילות הבטיחות והסבילות של התכשיר. המדען הראשי של טבע: "המחקר ממחיש את המחויבות שלנו לשת"פ עם מטפלים ומטופלים בטרשת נפוצה"
חן דרסינובר | (1)

חברת טבע מתקדמת במחקר הקליני לתכשיר הלקווינמוד האוראלי לטיפול בטרשת נפוצה. ענקית הגנריקה ו-Active Biotech AB הודיעו היום (ד') על גיוס המטופל הראשון למחקר הקליני בשלב III של תכשיר הלקווינמוד. המחקר נועד להעריך את היעילות, הבטיחות והסבילות של הלקווינימוד האוראלי הניתן אחת ליום במטופלים עם טרשת נפוצה התקיפת-הפוגתית (RRMS).

הלקווינימוד הוא תכשיר אוראלי לטיפול בטרשת נפוצה, שפותח ע"י טבע בשיתוף Active Biotech AB לאור פקיעת הפטנט על תרופת הקופקסון בשנת 2015. נזכיר גם את התרופה האוראלית המקבילה לטיפול בטרשת נפוצה, ה-BG-12, שמפתחת מתחרתה של טבע, ביוג'ן, ואת תרופת הגילניה של ענקית התרופות נובארטיס שאושרה זה מכבר לשימוש. לפני יותר מחודש הגישה טבע בקשה מיוחדת ל-FDA במטרה לעכב את אישור תרופת ה-BG-12, זאת לאור פגמים לכאורה שתרופה במידע שהיה חשוף באתר האינטרנט של ביוג'ן.

מטרת המחקר הרב-לאומי הוא לגייס כ-1,800 מטופלים בלמעלה מ-300 מרכזים רפואיים ברחבי העולם. המחקר צפוי לבחון את השפעת הלקווינימוד כל הפחתת הנכות המצטברת, כמו גם השפעת התכשיר כל מדדים נוספים כגון אחוז השינוי בנפח המוח ובדיקות MRI המעידים על פעילות המחלה.

ד"ר טימותי וולמר, פרופסור לנוירולוגיה מאוניברסיטת קולרדו שבדנבר, התייחס להתקדמות המחקר הקליני: "אנחנו מגייסים כעת מטופלים למחקר הפיבוטאלי השלישי של לקווינימוד, כדי להמשיך ולהעריך את התועלות הקליניות של התכשיר בנוגע לנכות המצטברת, כמו גם להעריך את השפעת התכשיר על הפחתת איבוד רקמת מוח".

ד"ר מייקל היידן, נשיא המו"פ והמדען הראשי של טבע, מסר כי "המחקר הקליני השלישי ממחיש את המחויבות שלנו לשיתוף פעולה עם מטפלים ומטופלים בטרשת נפוצה ברחבי העולם במטרה לפתח עוד יותר את תכשיר הלקווינימוד ולספק מענה לצרכים שאינם מסופקים"

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    זה מה שיש לך לספר למשקיעים שלכם ,הצחקתם אותי למוות (ל"ת)
    בחייאת גרמי 06/03/2013 17:46
    הגב לתגובה זו