פועלים מסכם שבוע: כאשר הגזירות ברקע, באיזה אפיק בוחרים הכלכלנים?
כבכול שבוע, יחידת המחקר והיעוץ בבנק הפועלים מסכמים את שבוע המסחר בניירות הערך. בגזרת המאקרו התרחש ארוע מרכזי אחד השבוע - תכנית הקיצוצים של משרד האוצר שיצאה לדרך, ובשוק המניות עבר שבוע עם מגמה מעורבת בו ראינו מחזורי מסחר שהגיעו לשפל של 7 שנים. כמו כן, עונת הדוחות הגיעה למחוזותינו כאשר כלכלני הבנק מעריכים שהמגמה שאפיינה את הרבעונים האחרונים תמשך.
מאקרו
תכנית האוצר יוצאת לדרך. בתחילת השבוע עדכן שר האוצר את הגזירות הכלכליות שצפויות עם אישור התקציב ל-2013-2014, כאשר הכיוון ברור - קיצוצים תקציביים והעלאות מסים בסדרי גודל של כ-30 מיליארד שקל. פרטי התקציב עשויים עדיין להשתנות עד לאישורם בכנסת ובמסגרת חוק ההסדרים. חלק מהעלאות המסים כבר נכנס לתוקף (סיגריות למשל) וחלק אחר יחל בחודש יוני (המע"מ לדוגמא).
מדד אמון הצרכנים של בנק הפועלים ירד בחודש אפריל לרמה הנמוכה מאז 2009. עיקר החשש נבע מהמצב הכלכלי העתידי. כלכלני הבנק מוסיפים כי למרות זאת "נתוני הצריכה הפרטית הם די טובים."
לאחר נתון האינפלציה הנמוך שהגיע בשבוע שעבר, מעדכנים כלכלני הבנק את תחזית האינפלציה ל- 12 החודשים הקרובים, אשר מסתכמת ברמה של – 1.8% וכוללת תרומה של כ- 0.5% מהעלאות מסים עקיפים. עפ"י התחזית, המדדים בשלושת החודשים הקרובים יהיו גבוהים : אפריל -0.4%, מאי- 0.2% ויוני -0.6%.
לגבי שיעור הריבית במשק, כלכלני הבנק מניחים כי עליית מחירי הדירות תבלום הפחתה נוספת בריבית בשלב זה. יש לציין ששאר נתוני המשק, ובעיקר הייסוף בשער החליפין, תומכים בהפחתת ריבית. החלטת בנק ישראל בנוגע לשיעור הריבית תתקבל ב-27 לחודש.
שוק המניות
השבוע האחרון בשוק המניות אופיין במגמה מעורבת, עם נטיה לעליות שערים מתונות, על רקע מגמה חיובית בשווקים הגלובליים, אשר הביאה את השווקים בארה"ב לשיאים חדשים. מחזורי המסחר המשיכו להתכווץ, והגיעו לשפל של למעלה מ-7 שנים.
כמו כן, פרסום הגזירות הצפויות בתקציב 2013 לא הביא לתגובה מהותית בשוק המניות. עם זאת, מעריכים בבנק הפועלים, תקציב זה צפוי להשפיע לשלילה על הביקושים המקומיים מחד, ועל הוצאות המס של החברות מאידך, ולכן במבט כולל מדובר בבשורה שלילית לחברות רבות.
בד בבד, בסוף השבוע שחלף נפתחה עונת הדוחות הכספיים לרבעון הראשון 2013. כלכלני הבנק מעריכים, כי המגמה אשר אפיינה את הרבעונים האחרונים תימשך, כך שתוצאות החברות תמשכנה לשקף את ההאטה בצמיחת המשק המקומי והגלובלי. בחלוקה ענפית, אומרים בבנק, צפויה מגמה חיובית בתוצאות חברות הביטוח והמזון. מגמה מעורבת צפויה בענפי הכימיה, האנרגיה, והנדל"ן, ואילו בענף התקשורת צפוי המשך ההרעה בתוצאות הכספיות.
"לאור הנעשה בסביבה הכלכלית, ולנוכח רמות התמחור הנוחות יחסית בבורסה בתל אביב, אנו ממליצים על חשיפה בינונית ברכיב המנייתי בתיק ההשקעות, עם מיקוד התיק במניות דפנסיביות," מסרו הכלכלנים בסיכום השבוע. "כמו כן, אנו סבורים כי את הסיכון בחשיפה לחברות עדיף ליטול באמצעות מניות על פני אג"ח קונצרניות,"הוסיפו בבנק.
אג"ח
אגרות החוב הממשלתיות סגרו שבוע מסחר במגמה מעורבת, עם ירידות חדות בתחילת השבוע על רקע עליית תשואות באג"ח ארה"ב. בהמשך השבוע נרשמו עליות שערים שקיזזו את הירידה באפיק השקלי ומתנו את הירידות באפיק צמוד המדד.
כלכלני הבנק ממשיכים להמליץ על מק"מ כחלופה לצרכי נזילות. במהלך השבוע הונפק המק"ם לשנה בתשואה של 1.7%. בבנק הפועלים מציינים כי לאור תוספות התשואה הנמוכות מעל המק"מ, ההשקעה באג"ח ממשלתיות בריבית משתנה אינה אטרקטיבית.
בגזרת האג"ח בריבית קבועה, תשואת השחרים ירדה במקצת בשבוע החולף לאורך כל העקום (2.01% במח"מ של כ- 3.5 שנים ו-2.81% במח"מ של כ-6 שנים), תלילות עקום התשואות השקלי נותרה מתונה ברמה של כ-1.87% ביחס לשבוע הקודם. תשואת אג"ח ממשלת ארה"ב ל-10 שנים עלתה בחדות לרמה של 1.81%. פער התשואות בין אג"ח ממשלת ישראל לעשר שנים לזו האמריקאית הוסיף להצטמצם לרמה נמוכה של 175 נ"ב. כלכלני הבנק מוסיפים כי בגזרה זו מומלצת השקעה במח"מ של בין 4 ל-5 שנים.
לעומת זאת, מעריכים בבנק, באפיק הקונצרני רמת המרווחים אינה מייצגת באופן הולם את סיכון האשראי של החברות, רמת הסיכון בו עלתה ולכן צפויה תנודתיות באפיק זה. "להערכתנו, השקעה באג"ח ממשלתיות צמודות מדד לטווח הקצר אינה אטרקטיבית. אנו ממליצים על השקעה באפיק זה במח"מ הבינוני והארוך, בהתאם לרמת הסיכון של הלקוח," מסרו ממחלקת היעוץ.
מבנק הפועלים מוסיפים: "מסמך זה אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.מניות דפנסיביות מה זה בזק? כיל? ח"ל? למה הם מתכוונים? (ל"ת)אנונימי 10/05/2013 16:29הגב לתגובה זו0 0סגור
-
1.יוקר המחייהמנשה 10/05/2013 11:20הגב לתגובה זו2 0הידעתם שאנו הצרכנים משלמים על רוב המוצרים שאנו קונים במקרה הטוב פי 3 לפחות ממה שזה עולה ליבואן או ליצרן המקומי??תיק גב שהגיע מסין ב-40 שקלים נמכר ב-200 למה?הבעייה שכולם גם הרשתות וגם החנויות הפרטיות מוכרים עם אחוזי רווחים ענקיים ופחות או יותר כולם מוכרים באותם המחירים כך שאין ברירה חייבים לקנות איפושהו.וכשהדולר יורד היבוא חוגג ואחוזי הרווח עולים.כלבוטק,איפא אתם?למה שלא תעשו תחקיר?עם ישראל יהיה המום !!סגור