תגובות למדד המחירים לצרכן: "סממן לחולשה בביקושים ותחרות גוברת"
כאמור בשעה 14:00 הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה פרסמה כי מדד המחירים לצרכן לחודש מאי עלה ב-0.1% זאת לעומת צפי הכלכלנים לעלייה של 0.3%-0.4%.
אילן ארצי, מנהל השקעות ראשי של בית ההשקעות הלמן-אלדובי אמר בתגובה למדד: "המדד הנוכחי מבטא את החולשה בביקושים במשק. מתחילת השנה ועד היום האינפלציה עומדת על 0.5% בלבד, ו- 0.9% בשנה האחרונה - מתחת לטווח של בנק ישראל. אנחנו מעריכים כי המדד הבא יהיה גבוה יותר, אך יושפע מהעלאות המיסים ומדיניות הממשלה ולא מביקושים אמיתיים. לאחר מכן אנחנו מעריכים כי האינפלציה צפויה להיות נמוכה מאוד עד אפסית בטווח של שנה קדימה מכיוון שתנאי המאקרו של המשק והכלכלה העולמית לא מספקים היום רוח גבית ללחצים אינפלציוניים. בנוסף לכך, גם במחירי הסחורות בעולם ראינו התמתנות מסוימת בתקופה האחרונה, כך שגם בחזית הזו אנחנו לא רואים גורם שמהווה כיום סיבה טובה לעליית מחירים."
אסף שאול, סמנכ"ל השקעות באלפא פלטינום קרנות נאמנות התייחס לנתון: "בהנחה שבנק ישראל ימשיך במגמה שלו ויתעלם מעליית מחירי הדיור (0.3%) אנו צופים שהסיכוי לירידת ריבית בטווח הקצר יעלה. להערכתנו, המדד הנמוך יגרום לעליות שערים באגרות החוב ביום ראשון כאשר הסיבה העיקרית לכך היא היכולת של בנק ישראל להמשיך ולהוריד את הריבית בעקבות האינפלציה הנמוכה".
יניב פגוט, האסטרטג הראשי של קבוצת איילון אמר בעקבות פרסום מדד המחירים לצרכן כי "מדד חודש מאי, כמו מדדים רבים בשנה האחרונה, הפתיע כלפי מטה ומספק אינדיקציות נוספות לגבי חולשה בביקושים במשק ותחרות מחירים גוברת המשחקת לידי הצרכנים במשק. בנטרול צעדי המיסוי ועליית מחירי החשמל, המחירים במשק ירדו בחודש מאי".
יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים והשקעות: "מדד המחירים לצרכן שעלה ב-0.1% תואם ותומך במדיניות בנק ישראל ובהפחתת הריבית, בסביבה נעדרת אינפלציה. בנק ישראל קיבל כרטיס ירוק להמשך מדיניותו ולפוטנציאל של הפחתות ריבית נוספות כל זמן שמדד המחירים לצרכן אינו מורה על היווצרות לחצים אינפלציוניים.
- 5.שמואל 15/06/2013 19:33הגב לתגובה זוהירידה במדד המחירים מבטאת חששות של הצרכנים כתוצאה מצעדי התקציב שחלקם הארי טרם התבצע. ביצוע הגזרות עלול להחריף המיתון בפעילות החברות המתבססות על השוק המקומי ההאטה כתוצאה מהקטנת ההכנסה הפנויה של הצרכנים. רווחיות החברות צפויה להפגע גם על רקע העלעת נטל המס על רווחי החברות. חברות שבנויות על שווקי יצוא מתקשות להתמודד בשווקי היצוא כתוצאה של תחרות גוברת שחיקה בשער ה$ ושער היורו אמצעיו של בנק ישראל מוגבלים לטווח קצר בלבד בגלל הנזק של רכישת דולרים והורדות הריבית לחצים אינפלציונים עקב התיקרות ניבוא והתיקרות בשוק הנדלן יעמיקו הפערים באוכלוסיה. כל ההתפתחיות יבאו לבחטוי במחירי המניות בשוק המקומי גם על רקע חוסר היציבות בשווקים בעולם
- 4.אנונימי 15/06/2013 11:33הגב לתגובה זולצערי אנחנו בתחילתו של משבר שלא חוינו כמותו מקום המדינה. ירידה חדה בנכסים {נדלן והון }פשיטות רגל כונסי נכסים על אלפי יחידות דיור. כאוס!!!!
- 3.haim 14/06/2013 17:02הגב לתגובה זומדד המחירים זה שקר גלוי המחירים עלו בעשרות אחוזים והמדד יושן
- 2.אזרח תמים 14/06/2013 16:59הגב לתגובה זואם אפשר לקבל תשואה של מעל 4 אחוז לשנה באגח ממשלתי בסביבת ריבית של 1.25 אחוז ואינפלציה של 1 אחוז אז למה האגח ירדו גם צמודות נותנות 2 אחוז צמוד כלומר 3 אחוז
- 1.לאה 14/06/2013 16:25הגב לתגובה זוהכל מגולם