דירקטוריון מזרחי אישר את מינוי אלדד פרשר לתפקיד המנכ"ל
דירקטוריון בנק מזרחי טפחות, הנמצא בשליטת משפחת עופר ומשפחת ורטהיים, אישר הבוקר את מינויו של אלדד פרשר לתפקיד המנכ"ל במקומו של אלי יונס. פרשר שהיה המועמד היחיד מתוך הבנק, מכהן כראש החטיבה הפיננסית בבנק.
מהבנק נמסר כי "חברי הוועדה החליטו להמליץ על פרשר לאחר שהתרשמו כי הוא המועמד המתאים ביותר. כחבר הנהלת הבנק בתשע השנים האחרונות היה פרשר שותף פעיל וחשוב בגיבוש התוכנית האסטרטגית של הבנק ובהתפתחות המרשימה שעשה בשנים אלו. מינויו למנכ"ל יבטיח המשכיות ורציפות בפעילות הבנק, תוך שימור ההישגים הקיימים והשגת יעדי התוכנית הרב-שנתית שלו".
מינויו של פרשר, שטעון אישור של בנק ישראל, ייכנס לתוקף בסוף חודש אוגוסט.
בעבר כיהן פרשר כסגן החשב הכללי במשרד האוצר (תחת ניר גלעד) ולאחר מכן החל לעבוד במזרחי-טפחות. תמיכתו של יונס במינוי עזרה לפרשר לעקוף את המועמדים האחרים. יו"ר הבנק, משה וידמן, עמד בראש ועדת האיתור שכללה את הדירקטורים יוני קפלן ואבי זיגלמן.
פרשר (50) בעל תואר בוגר ומוסמך של האוניברסיטה העברית במנהל עסקים. נשוי לטליה ואב לשני ילדים, גיא ונטע. טרם תפקידו הנוכחי, בין השנים 1987-2004, שימש בתפקידים שונים במשרד האוצר: משנה לחשב הכללי, סגן בכיר לחשב הכללי וסגן נציג משרד האוצר בארה"ב. לבנק הצטרף בנובמבר 2004 וכיהן בתפקידים סגן המנכ"ל, CFO ומנהל סיכוני השוק.
- אלדד פרשר: "מנכ"ל בנק הוא תפקיד שוחק ועתיר סיכונים"
- בנק מזרחי טפחות - רווח שנתי של 1.84 מיליארד שקל; תשואה של 11.9%
כמו פרשר, גם יונס (62) החל את הקריירה שלו במשרד האוצר - שם הצליח להגיע לתפקיד החשב הכללי. יונס מסיים כהונה מוצלחת בבנק מאז אפריל 2004 אז החליף את המנכ"ל הוותיק ויקטור מדינה. יונס ידע גם להתנהל נכון בין בעלי המניות החזקים והדומיננטים של הבנק ובשורה התחתונה דרש וקיבל תגמול חסר תקדים בהיקפו שנאמד ביותר מ-200 מיליון שקל.
בין הישגיו הרבים ניתן למנות את מיזוג בנק טפחות אל תוך בנק המזרחי המאוחד, רכישת 50% מבנק יהב, מיזוג בנק אדנים אל תוך מזרחי-טפחות.
בנוסף הוביל יונס מיתוג מחודש, שלוש תוכניות חומש אסטרטגיות, מיקוד קמעונאי תוך הרחבת מערך הסינוף ומהלכים חדשניים (פתיחת סניפי LIVE, "להעביר את דביר", בנקאות היברידית) ואיחוד חדרי עסקאות.
בניגוד לבנק דיסקונט, הצליח יונס לרסן את ועד העובדים תוך התייעלות מתמדת (הבנק היעיל במערכת הבנקאית בפער ניכר) תוך הגדלת מצבת כוח-האדם, הפעלת שתי תוכניות פרישה מרצון, הקמת מערך התפעול העורפי, הקמת מרכז טכנולוגי-לוגיסטי בלוד.
- עופר גלבוע וגיא רגב רוכשים שליטה בגאון אחזקות בעסקה של כ-38 מיליון שקל
- עוד בדרך? תפרון צופה שמכסי טראמפ יעניקו לה יתרון מול המתחרות
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
במהלך כהונתו של יונס הפך מזרחי-טפחות לבנק השלישי בגודלו בישראל הן במונחי גודל תיק האשראי, הן במונחי שווי שוק, והן במונחי רווח נקי אבסולוטי (את שנת 2012 סיים מזרחי טפחות עם הרווח הנקי האבסולוטי השני בגודלו במערכת הבנקאית).
- 1.גרוסמן 17/06/2013 13:09הגב לתגובה זוכל כך מתלהבים מיונס - בסך הכל העביר את הרווח מהעובדים לבעלי ההון. אז במקום שהכסף יתחלק בין העובדים, הוא הולך למשפחת עופר וורטהיים. חוץ מזה הכל אותו דבר. בנק ששומר על חלקו בתוך מערכת קרטליסטית.