עמוק בבונקר: הציבור בארץ מסתער על הקרנות הכספיות - מה התשואה באפיק?

ב-9 ימי המסחר שמתחילת החודש גוייסו 2.3 מיליארד שקלים ב'כספיות', שמנהלות כבר מעל 60 מיליארד ש', צפו בטבלת התשואות
 | 
telegram
(1)

תעשיית קרנות הנאמנות בישראל נהנתה בשבוע החולף מגיוסים של 2 מיליארד שקל, אולם מרבית הכספים הופנו לקרנות הכספיות - שנחשבות מעין בונקר עבור הציבור, שלמרות אפסית ומחירי נדל"ן בשמיים - לא ממהר לקחת סיכונים.

כאמור האפיק אליו הזרימו הישראלים את מירב הכסף המשיך להיות הקרנות הכספיות , אליהן נותבו כ-1.26 מיליארד שקל ובכך חצו הכספיות בקלות את רמת 60 מיליארד השקלים, מתוך סך כולל של כ-209 מיליארד שקל שמנהלת תעשיית קרנות הנאמנות בישראל. מתחילת החודש (9 ימי מסחר) גוייסו בקרנות הכספיות לא פחות מ-2.3 מיליארד שקלים. (

נציין כי התשואה בקרנות הכספיות מתחילת השנה עומדת על 0.8%-0.9%, וגם זה רק לאחר "עזרה" מצד פישר שהוריד את הריבית וייצר רווחי הון במק"מים. ההערכה היא שבסיכום השנה התשואה בכספיות תגיע ל-1.3%-1.2%, כלומר אין עוד הרבה בשר באפיק. עם זאת, המדד הקרוב עשוי להיות גבוה והדבר יוצר תמריץ למשקיע הסולידי לשים את כספו בקרנות הכספיות, שכן בהשקעה בקרנות משלמים מס רק על הרווח הריאלי (כלומר בניטרול המדד), בעוד על רכישה ישירה של מק"מים או חיסכון בבנק משלמים מס של 15% על הרווח באשר הוא.

10 הקרנות הכספיות החזקות מתחילת השנה
10 הקרנות הכספיות החזקות מתחילת השנה


לעומת זאת בקצב הגיוסים לקרנות האג"ח הכללי והקונצרני חלה האטה. למשל, בקרנות מדינה חל זינוק של 50% בקצב הפידיונות שהסתכמו בכ-130 מיליון שקל, בעקבות התנודתיות שנרשמה באגרות החוב הממשלתיות (בעקבות נאום ברננקי). למרות המימושים שהיו השבוע באגרות החוב הקונצרניות, עדיין הן הצליחו לגייס בשבוע החולף כ-190 מיליון שקל, אך סך זה נמוך בכ-15% לעומת הגיוסים שנרשמו שבוע קודם לכן.

הגיוסים באפיק המנייתי

האפיק שהתעורר לחיים הוא האפיק המנייתי בחו"ל. באפיק המנייתו כולו נרשמו בשבוע החולף גיוסים בסך של 170 מיליון שקל, אך את הגיוסים באפיק זה הובילו הפעם קרנות מניות חו"ל שהישראלים הזרימו אליהן כ-90 מיליון שקל. מדובר בפעם הראשונה מאז חודש ינואר שהיקף הגיוס לקרנות המנייתיות בחו"ל עולה על היקף הגיוס לקרנות המנייתיות בארץ.

מנתוני מיטב עולה כי למרות עדיפות ברורה למדדי המניות בארה"ב אל מול מדדי המניות בישראל, קרנות מניות בישראל גייסו כ-1 מיליארד שקל מתחילת השנה, 140 מיליון שקל יותר מקרנות מניות חו"ל.

כלכלני מיטב מסבירים כי "אחת הסיבות העיקריות לתופעה זו היא העובדה שקרנות מניות בישראל הניבו למשקיעים מתחילת השנה ממוצעת של כ-8.7% לעומת תשואה ממוצעת של 6.4% לקרנות מניות חו"ל (גם בשל התחזקות השקל)".

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    כל שוק ההון בארץ דפוק | אין פלא .
    אין מה להיתפלא | 14/07/2013 13:34
    הגב לתגובה זו
    2 0
    אולי אם יבטלו את המס יעזור ? ? רק הפסדים בארץ .
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות