כחצי מיליארד ד' זרמו ב-Q2 להיי טק הישראלי - 25% מהם למדעי החיים

על פי סקר IVC KPMG ברבעון השני חלה עלייה של 4% ל-493 מיליון דולר בגיוסי הכספים שהופנו ל-143 חברות המשתייכות לענף ההיי טק הישראלי. הנתח של קרנות הון הסיכון הישראליות ירד לשפל מ-2012
 | 
telegram

ההיי טק נחשב למנוע הצמיחה המרכזי של כלכלת ישראל וההשקעה בו מכיוונן של קרנות הון הסיכון המשיכה לעלות ברבעון השני של 2013, אולם הנתח של קרנות ההון סיכון הישראליות שמשקיעות בתחום ההיי טק ירד ביחס להקף הכספי שהזרימו לענף הקרנות הזרות.

על פי סקר IVC KPMG ברבעון השני של 2013 חלה עלייה של 4% ל-493 מיליון דולר בגיוסי הכספים שהופנו ל-143 חברות המשתייכות לענף ההיי טק הישראלי, אך נתח השקעות קרנות הון הסיכון הישראליות הסתכם רק ב-24%, שפל מאז 2012.

סבב הגיוס הממוצע ברבעון השני של 2013 עמד על 3.5 מיליון דולר, כאשר סכום הגיוס הממוצע של הסבב מגובה הון סיכון היוה 4.7 מיליון דולר. אך רק 16 חברות משכו יותר מ- 10 מיליון דולר כל אחת, ותפסו שיעור של 52% מסך ההון שגויס ברבעון.

"הרבעון השני של השנה היה רבעון חזק לחברות ההיי-טק הישראליות, שהצליחו לגייס כחצי מיליארד דולר. מעניין לציין כי יותר מ-60% מסבבי הגיוס היו בהשתתפות קרנות ישראליות, וזאת למרות שחלה דווקא ירידה בנתח היחסי של ההון המגיע מהקרנות המקומיות", מציין קובי שימנה, מנכ"ל חברת המחקר IVC. "הניתוח מעבר למונחי ההשקעה הישירה, מראה כי לקרנות הישראליות תפקיד מהותי בהנעת הגיוסים בתעשיה, גם כאשר רוב הכסף מגיע ממשקיעים זרים", הוא מבהיר.

מדעי החיים שולטים

בחינה של גיוסי החברות לפי סקטורים מראה כי ברבעון השני של 2013 סקטור מדעי החיים משך את הנתח הגדול ביותר מההשקעות בפעם הרביעית בשלוש שנים.

שלושים ושלוש חברות מדעי החיים גייסו סכום כולל של 121 מיליון דולר שמהווה רבע מסך הסכום שגוייס ומעיד על עלייה של 33% מרמה של 91 מיליון דולר שהיוו רק 19% שגויסו ברבעון הראשון של 2013, וכמעט זהה לסכום של 120 מיליון דולר שגויסו ברבעון השני של 2012.

סקטור חם נוסף בהיי טק הישראלי הוא כמובן תחום האינטרנט שהגיע למקום השני ברבעון השני עם גיוסים בסך של 87 מיליון דולר או 18% מסך ההון המגויס. בחינה של נתוני המחצית הראשונה של השנה מצביעה על כך שסקטור התוכנה הוביל את הגיוסים עם 217 מיליון דולר.

עופר סלע, שותף בקבוצת הטכנולוגיה של KPMG סומך חייקין: "רבעון שני חזק של השקעות הון סיכון עם רמת השקעות גבוהה יחסית בתחום המכשור הרפואי. למעלה משנתיים חלפו מאז הושקה היוזמה הממשלתית לעודד השקעות בתחום הביוטק ועדיין לא ניתן לראות את הגידול המיוחל בתחום זה, למרות העובדה שיוזמה זו גרמה להתעוררות כללית בתחום מדעי החיים בארץ ואף הביאה משקיעים חדשים לזירה המקומית".

"בחלקן היחסי של השקעות ביוטק מכלל השקעות הון הסיכון המבוצעות בשוק המקומי, ישראל מפגרת אחרי ארצות הברית. כמה מסיפורי ההצלחה המרשימים ביותר של העברת ידע ממוסדות אקדמיים לתעשייה, היו בתחום הביוטק, ובעוד שהסיכון של השקעות בתחום מדעי החיים הינו ברור, רמות התשואה בו נחשבות לגבוהות ביותר".

"על ממשלת ישראל להמשיך ולהתערב בתחום זה על מנת ליצור את הסביבה המתאימה שתאפשר לחברות ביוטק לצמוח ולשגשג, בדומה להצלחה ביצירת תחום הון הסיכון בראשית שנות התשעים", סיכם סלע.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות