ברקליס: דובי על מניות הבנקים - "מאמינים שעדיין מוקדם מדי לשמוח"
אז אחרי שטף הדוחות לרבעון השני בשבועות האחרונים, ואחרי דוחות הבנקים הגדולים, ג'וזף וולף שמשמש כמנהל מחלקת מחקר בבנק ההשקעות ברקליס מסכם את ביצועי הסקטור הבנקאי בארץ - וגם מספק תחזית להמשך.
מנהל המחקר בברקליס מציין שארבעת הבנקים הגדולים - לאומי, בנק פועלים, בנק מזרחי טפחות, ובנק דיסקונט - הציגו תוצאות כספיות טובות יותר לעומת השנה שעברה, וגם שיפרו את שיעור הרווח התפעולי. למרות כל זאת, אומר וולף, "נראה שהרבעון השני היה השיא של השנה". הוא מסביר שהכנסות הבנקים נופחו מהנפקת אג"ח, דבר שלא יכול לחזור על עצמו כל רבעון, והסביבה הרגולטורית מכבידה. בגלל כל זאת, וולף שומר על תחזית שלילית לסקטור כולו.
עם זאת, וולף מציין שהתחדשות חלוקת הדיבידנדים על ידי בנק הפועלים ומזרחי, שחילקו ברבעון האחרון 15% ו-30% מהרווח הנקי בהתאמה, היא תפנית לטובה עבור הסקטור. "זה עשוי להיות זרז להצתת עניין מחדש בבנקים בקרב משקיעים בינלאומיים", אומר וולף. למרות זאת, יתכן שזה עדיין לא יספיק להרים את הסקטור מעלה. "אנחנו מאמינים שעדיין מוקדם מדי להתלהב".
בנק אחד עם תשואת יתר, כמה האפסייד?
וולף מציין לחיוב את מניית בנק מזרחי טפחות, שהציג תוצאות רבעוניות בהתאם לתחזיות אך עבר את שאר הבנקים בתשואה על ההשקעה, "מה שמצביע על תפעול טוב בבנק. למרות שיש לחץ על המערכת הבנקאית מצד הכלכלה והרגולטור, אנחנו רואים את מזרחי בעמדה טובה לצלוח את התקופה המאתגרת בטווח הקצר". וולף משאיר את המלצתו למזרחי של 'תשואת יתר', ומחיר יעד של 47 שקלים, מה שנותן לבנק אפסייד של כ-20% מהמחיר בשוק.
לגבי מניית פועלים, וולף אומר שהבנק עבר את תחזיתו בשורת ההכנסות, ושגם לאחר חלוקה של 15% מהרווח בכל אחד משני הרבעונים האחרונים הבנק שומר על הלימות ההון הדרושה. בברקליס שומרים על המלצה של 'תשואת שוק', ומציינים ש"בנק הפועלים הציג ביצועים טובים בסביבה מאתגרת וחווה הצלחה בהתמקדות בבנקאות העסקית. מחיר היעד שנותן וולף הוא 20 שקלים, כלומר אפסייד של 19.6% ממחיר השוק.
גם דוחות בנק לאומי הפתיעו לטובה את מחלקת המחקר של ברקליס. ההכנסות מריביות נטו עברו גם את צפי האנליסטים בברקליס וגם הצפי של רויטרס. לעומת שני הבנקים הקודמים, ברקליס לא מעריכים שנראה חלוקת דיבידנדים בלאומי בקרוב. וולף משאיר את המלצת 'תשואת שוק' למניית לאומי, ומציין שהתשואה נפגעה על ידי ההחזקה בחברה לישראל ש"אנו מאמינים שמפריעה לפוטנציאל רווחי הליבה של הבנק". מחיר היעד שמקבל לאומי הוא 14.5 שקלים, כלומר אפסייד של 21% ממחיר השוק.
וולף לא אופטימי כל כך לגבי מניית בנק דיסקונט כמו שאר הבנקים. הוא מציין את חלקם הגדול של הנפקות האג"ח האחרונות של הבנק מתוך שורת ההכנסות, ואומר שדבר זה לא יכול להימשך גם במחצית השניה של השנה. הוא מסכם את הערכתו למניה בהמלצה של 'תשואת חסר', ומסביר ש"האתגרים המבניים בדיסקונט שמשאירים אותו במקום אחרון בפרמטרים רבים מול הבנקים האחרים יהוו קושי בסביבה של צמיחה איטית וריבית נמוכה". מחיר היעד שנוקב וולף לדיסקונט הוא 6 שקלים, מה שנותן אפסייד של 2% בלבד.
- 3.מניות הבנקים הישראלים קנייה חזקה ביותר!!! (ל"ת)יופיטר שוקי הון 04/09/2013 09:28הגב לתגובה זו
- 2.כלכלן בכיר 03/09/2013 21:37הגב לתגובה זומשקפות את הרזרבה המיועדת לשיפוי מנהלים הבכירים של הבנק לפי קריטריונים שאינם מקובלים בתורת הכלכלה. מכאן שערך המניה - המיועד לציין את נכסי הציבור נמוך ב-80% מיתרת הרווח "הבלתי מחולק" של הבנק . שער מנית הבנקים מבטא איפוא את השווי הראלי של תזרים המזומנים של מחזיקי מניות הבנק -שייתכן שאף הוא מוצג מלאכותית בערכים גבוהים מערכם המימושי. על ציבור בעלי המניות לתת דעתם בעת בחירת הדירקטורים לכושר עמידתם בפני לחצים.אינטרסנטיים המנוגדים לבעלי המניות מקשר הציבור האזרחי
- 1.רמי כהן 03/09/2013 20:29הגב לתגובה זוגם ככה הם שרופים לאומי ודיסקונט נשאיר אותם עוד שנה או שנתיים גם