תגידו שלום: האוזר לא התגמש, וכך 12 מניות יעברו ל"שימור" - צפו ברשימה
עוד מאבק בין דירקטוריון הבורסה לרשות ני"ע. תחילתו של הסיפור כאשר איגוד החברות הציבוריות ואיגוד סמנכ"לי הכספים פנו להנהלת הבורסה בבקשה לדחות את העברתן של מספר חברות ל'רשימת השימור', וזאת על רקע היובש המתמשך באחד העם. מדובר בצעד נוסף לקראת מחיקת חברות על שאינן עומדות בתנאים מסויימים.
החברות בהן מדובר הן אברות, אורכית, אי.אם.אס, ארגמן, גלטן ביודיזל, נולדצ'טרי, סאני, עילדב, עילוי פיננסי, תדיראן הולדינגס, תפוז ו-תשואה 10.
12 החברות לא עומדות בתנאי הסף של הבורסה להיכלל ברשימה הראשית. והנה התנאים: 1. שווי החזקות הציבור - לא יפחת מ-5 מיליון שקל. 2. שיעור החזקות הציבור לא יפחת מ-15% מהון המניות. 3. ההון העצמי לא יפחת מ-2 מיליון שקל.
חברות אלו מרכזות כיום מחזורים אפסיים ברמה היומית, למעט אורכית שמרכזת מחזור יומי של 786 אלף שקלים בחודש האחרון.
אילן פלטו, מנכ"ל איגוד החברות הציבוריות: "כולם מפסידים מההחלטה"
פעמיים בשנה (בינואר וביולי) נבדקים נתוני החברות והבורסה שולחת הודעה לכל חברה אשר אינה עומדת בכללי השימור. לחברות ניתנת ארכה של שישה חודשים במהלכה יכולה החברה לפעול לשיפור הנתונים ולעמידה בכללים. בהנהלת הבורסה רצו לתת ארכה נוספת לאותן 12 חברות בכדי לשאולי בכל זאת יצליחו להישאר ברשימה הראשית, אבל רשות ני"ע האחרונה לא אישרה את העניין ולמעשה שלחה את אותן חברות לרשימת השימור.
אותן 12 מניות יועברו לרשימת השימור ב-16 לחודש (יום שני הבא), ואם בהמשך לא יעמדו בתנאים - יימחקו מהרישום למסחר בבורסה בתוך שנתיים.
אילן פלטו, מנכ"ל איגוד החברות הציבוריות, מסר כי: "ההחלטה לא לאשר את רשימת השימור מביאה יותר נזק לחברות עצמן ולבורסה ללא שום תועלת. זו עוד דוגמה לקבלת החלטות רגולטוריות שלא עוברות בחינה של עלות-תועלת, אני מקווה שהיא לא נובעת משיקולי מאבקי כוחות בין רשות ניירות ערך לבורסה, כי כך כולם מפסידים".
- מה משותף לפרופ' שמואל האוזר, ד"ר נדין בודו-טרכטנברג ואסתר לבנון?
- כלל משקיעה 100 מיליון שקל בבנק הדיגיטלי החדש
מה זה רשימת השימור ואיך מתנהל בה המסחר?
המסחר במניות הנכללות ברשימת השימור נערך במתכונת מצומצמת וכולל שני שלבי מסחר בלבד: שלב "טרום פתיחה" - בשלב זה נאספות ונשמרות במחשב הבורסה כל פקודות הקנייה והמכירה שניתנו לניירות הערך שברשימה; שלב "הפתיחה" - בשלב זה מתבצע המסחר באותו יום ונפגשות פקודות הקנייה עם פקודות המכירה במחיר בו מתקיים המחזור הגדול ביותר. בהמשך היום לא מתקיים יותר מסחר בבורסה בנייר ערך זה. במילים אחרות, השער נקבע פעם אחת ביום (כל בוקר) ולמעשה לא מתנהל מסחר יומי של ממש).
כללי השימור הינן דרישות מינימום מהחברות הבורסאיות, המהוות תנאי להמשך רישומן של החברות בבורסה. מטרת הכללים היא עידוד החברות להגדיל את הונן העצמי ואת פיזור מניותיהן בקרב ציבור המשקיעים.
הבורסה בת"א נמצאת במשבר קשה על רקע המצב בעולם. השנה החליטה רשות ניירות ערך לקדם מספר מהלכים לשינוי המצב ובראשם החלפת הנהלת הבורסה כולל המנכ"לית אסתר לבנון והיו"ר סם ברונפלד שנאלצו לסיים את תפקידם.
- חברה ביטחונית צומחת במכפיל רווח של 9 נכנסת לבורסה - הזדמנות? ומהם הסיכונים?
- צבי סטפק מציע פתרון לעושק העו"ש וסבור שהרפורמה במכשירי החיסכון תביא להוזלה בדמי הניהול
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
*קו מנחה שהינה מפעילת אתר Bizportal דיווחה בשבוע שעבר כי רכשה את פעילות האינטרנט של תפוז. נציין כי קו מנחה איננה קשורה לחברת תפוז הציבורית.
- 11.דני 10/09/2013 12:52הגב לתגובה זושוק ההון בישראל והבורסה איתו לא יקומו או יפלו בגלל שיהיה או לא יהיה מסחר בכמה חברות קיקיוניות. העניין ייפתר רק כשיגיעו לכאן כספים אמיתיים מחו"ל, ויהיה אמון של המשקיעים בחוק ובפיקוח על ניהול תקין ויושרה של בעלי שליטה. האוזר עושה בדיוק מה שצריך על מנת לחזק את האמון הבינלאומי (!!) בשוק הזה וכדי שיהיה ברור שמדובר בשוק מסודר עם כללים וחוקים, זה מה שמשקיעים גדולים בעולם רוצים. עילדב זו דוגמא מצויינת - חברה חסרת חשיבות שלא היתה צריכה בכלל להירשם למסחר ומכשזה קרה טוב שהיא נזרקת לרשימת שימור.
- 10.מיכל 09/09/2013 23:37הגב לתגובה זויש גבול לשלטון דיקטטורים
- 9.אולי יביאו כבר מישהו רציני ולא סמרטוט? (ל"ת)רן 09/09/2013 09:41הגב לתגובה זו
- 8.לדעתי הוא צודק, הן לא "שמות" על הציבור (ל"ת)משקיע קטן 09/09/2013 09:39הגב לתגובה זו
- 7.שוש 09/09/2013 09:39הגב לתגובה זוהוא הבעיה העיקרית של הבורסה
- 6.מנכ"ל חברה 09/09/2013 09:30הגב לתגובה זויש גבול לעריצות הכל השתנה רק לא האוזר אין מחזורים אין שוק אבל הכללים נוקשו יש אפשרות לפנות לבית המשפט נגד הרשות מאחר שגם הבורסה החליטה שיש בעיה גם בית המשפט יתמוך בעמדת הבורסה
- 5.מיקי 09/09/2013 09:24הגב לתגובה זואתה מתחיל להפריע להיות קשוח בתקופה כזאת זה כבר נעשה דבילי
- 4.דוד 09/09/2013 09:23הגב לתגובה זוצריך ל
- 3.נתנאל 09/09/2013 09:18הגב לתגובה זוניפחו מנגנונים ברשות בצורה אדירה
- 2.עוד שנתיים? 09/09/2013 09:17הגב לתגובה זופה למכביר האוזר, טרכטנברג, וכל אלה שהרסו את הבורסה האוזר היה צריך גם לעוף מפה. ולקחת איתו את שר האוצר לפיד יעל אנדורן, מיכל עבדי אבוג'אן ואת שלי יחימוביץ ושישינסקי ולסגור את הבורסה . מדינת חלם עם ראש ממשלה שלא מתפקד בכלל. האיש עייף . העם אשם שבוחר 3 קדנציות באותו ראש ממשלה במקום להחליף .
- 1.בעל מניות 09/09/2013 09:12הגב לתגובה זוגם עוור רואה שאין בורסה וחייבים להגמיש את הכללים זה מלכודת מות לכל הבורסה הישראלית והפעם צריך האוזר ללכת הוא לא פחות אשם ברגולציה המטופשת הזאת
- BOGII 10/09/2013 09:16הגב לתגובה זושעה אחת קודם