מנכ"ל סקיילקס למחזיקי האג"ח: "הסכום לא בהישג ידינו בשלוף"
יהל שחר, מנכ"ל סקיילקס, הגיע היום לבית ציוני אמריקה בת"א בכדי לנסות לשכנע את מחזיקי האג"ח של החברה להסכים להסדר חוב. מדובר בדחיית תשלומים ללא "תספורת" תוך מתן פיצוי הולם, אם מחזיקי האג"ח מנסים לקבל כמה שיותר.
סקיילקס אמורה לשלם לנושיה 270 מיליון שקל בתוך שנה וחצי
סקיילקס אמורה לשלם לנושיה 270 מיליון שקל עד מארס 2014, מתוך זה 60 מיליון עד סוף החודש. "הסכום לא בהישג ידינו בשלוף. אם לא יהיה דיבידנד מפרטנר נהיה לחוצים", אמר יהל שחר בכנות מלאה. לאחר מכן אוסיף כי "לא התנהלנו לא נכון, אלא השוק אמר את דברו".
הפעילות העיקרית של סקיילקס היא אחזקה של 16% בחברה פרטנר. הרגולציה והתחרות הקשה הביאה להקפאת הפרה החולבת שסיפקה דיבידנדים לפירמידה של אילן בן דב. פעילות נוספת של סקיילקס היא ייבוא בלעדי של מכשירי טלפון נייד של חברת סמסונג מקוריאה לישראל. החלום של סקיילקס הוא להנפיק את פעילות סמסונג בישראל.
יהל שחר: "הבנקים ימשיכו לתת לנו אשראי אם תתנו לנו רוח גבית"
יהל שחר הסביר שהמקורות התזרימיים של סקיילקס הם פעילות סמסונג ודיבידנד מפרטנר. "בסמסונג יש עדנה גדולה, אבל מצד שני אנחנו צריכים שהבנקים המלווים ימשיכו לתת לנו אשראי והם מרגישים את הלחץ מכם. הם צריכים אישור או רוח גבית מכם", הסביר יהל שחר.
- מנכ"ל סקיילקס: "אנחנו לא באס"ק - במצב לא פשוט כבר שנתים שלוש"
- תיקון 20: אילן בן דב מוותר על שכר של 150 אלף שקל בחודש בסקיילקס
הסדר החוב אינו כולל "תספורת" וגם לא פטור מתביעות לבעל השליטה, אילן בן דב, או לנושאי משרה בכירים. "ההצבעה שלכם היום מאוד קרדינלית עבורנו", הבהיר יהל שחר. לפי ההסדר מרבית החזר החוב יידחה תמורת פיצוי הולם.
סקיילקס הפסידה אשתקד 2.9 מיליארד שקל ועברה לגירעון בהון העצמי
סקיילקס נמצאת במשבר תזרימי קשה. היקף החוב נטו שלה מסתכם ב-1.1 מיליארד שקל, אך יש לה גירעון של 402 מיליון שקל בהון העצמי והיא אינה יכולה לשלם את החובות בזמן לנושיה. את המחצית הראשונה של השנה סיימה בהפסד של 25 מיליון שקל בהמשך להפסד ענק של 2.9 מיליארד שקל בשנת 2012 כולה. לדוחות החברה צורפה הערת "עסק חי".
סקיילקס מוחזקת בשיעור של 78.7% על ידי חברת סאני, שם בן דב מחזיק ב-73%. בן דב מחזיק ישירות בעוד 3.63% ממניות סקיילקס.
עו"ד אריה עובדיה, שמונה ע"י ביהמ"ש ללוות את הסדר החוב, הסביר כי הוא משתלם למחזיקי האג"ח כיוון שהם יקבלו תוספת של כ-130 מיליון שקל על פני מספר שנים.
- 2.ד 16/09/2013 21:30הגב לתגובה זויחד עם זאת - לפעמים ההתלהמות מעוורת וגורמת לדחיית הסדרים שבעתיד המשקיעים רק יוכלו לחלום עליהם אם יילכו לפיצוץ. אסור שהצורך "לחנך" ואף להגלות משוק ההון את אותם סוררים שסרחו יאפיל על הצורך להגיע להסדר בריא במצב נתון
- 1.1 16/09/2013 18:21הגב לתגובה זובכל מקום שהכשילו הסדרים טובים גרמו נזק ללקוחות שלהם . נקווה שיקומו הלקוחות שמחקו להם כסף בהתנגדות עיקשת להסדרים נורמליים ויגישו ייצוגיות נגדם .