ניצחה את השיטה? עובדת פנתה לאגף שוק ההון - והצליחה לקבל פיצויי פיטורים של 300 אלף שקל מהמעסיק שלה

הפניקס כבר החזירו את כספי הפיצויים לחברה (עסק לניהול בתי אבות) אבל העובדת לא ויתרה - והצליחה לקבל את הכסף
יוסי פינק | (5)

נפל דבר היום ביחסי עובד מעביד כאשר אגף שוק ההון, ביטוח וחיסכון במשרד האוצר חייב את הפניקס לשלם כ-300,000 שקל למבוטחת שפוטרה - למרות שבחברה בה הועסקה דרשו את הכסף לעצמם.

תחילתו של סיפור כאשר מקום העבודה, חברה לניהול בית אבות, חתמו על הצהרה לפיה אותה עובדת פוטרה בנסיבות שאינן מזכות אותה בפיצויי פיטורים. העובדת פנתה לאגף שוק ההון באוצר שקבע כי העובדת זכאית לקבל מהפניקס את כספי הפיצויים וכי הפניקס לא הייתה רשאית להסתמך רק על הצהרת המעסיק (אותה חברה לניהול בתי אבות) והיה עליה לנקוט בפעולות נוספות לבירור נסיבות הפיטורים.

הפניקס ערערה לבית המשפט המחוזי בירושלים שקבע כי אגף שוק ההון במשרד האוצר פעל בצורה סבירה ולא נפל פגם בהליך שהתנהל ובהחלטה שהתקבלה. בנוסף, בית המשפט קיבל את עמדת אגף שוק ההון שהפניקס הייתה צריכה ליידע את העובדת על בקשת המעסיק, לפני העברת הכספים אליו.

באופן כללי נציין כי כל מעסיק מפריש מידי חודש פיצויי פיטורים לחברת הביטוח עבור על מועסק, זאת למקרה של פיטורים - בו יהיה מחוייב לשלם לעובד פיצויים. במידה והעובד לא פוטר ולא זכאי לפיצויים - המעסיק זכאי לדרוש חזרה את הכסף שהופרש. במקרה הנוכחי, המעסיק אכן דרש את הכסף חזרה, וזה אכן הוחזר לו - בלי שהעובדת יכלה לומר משהו בעניין.

לפי סעיף 26 לחוק פיצויי פיטורים (מופיע בכל חוזה), המעביד אינו יכול לדרוש חזרה את כספי הפיצויים שהופרשו אם אין הסכם בינו לבין העובד לפיו הוא יכול לעשות זאת. לפי סעיף 14 (למי שיש סעיף זה בחוזה) - למעסיק אסור למשוך חזרה את כספי הפיצויים).

נציין כי אותה עובדת הייתה מועסקת כמנהלת בחברת ניהול בתי האבות במשך 8 שנים, מ-1994 ועד 2002. נסיבות המקרה עצמו לא נחשפו, אבל חשובה העובדה שהעובדת הצליחה לקבל את הפיצויים - בניגוד לעמדת מקום העבודה.

תגובות לכתבה(5):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 5.
    99 06/10/2013 13:09
    הגב לתגובה זו
    1. לא נפל שום דבר . ע"פ סעיף 26 וביתר שאת מאז חוק פנסיה (כיוון שזה מחייב את המעסיק להפריש את הפיצויים לקופת גמל מה שלא היה קיים קודם) חובה - הפיצויים שייכים לעובד בהתפטרות בדיוק כמו בפיטורין . הנושא הזה סגור ונעול . רק אם היא לא זכאית לפיצויים מסיבות שונות (עברות) , אז הפיצויים חוזרים למעסיק . ואת זה צריך להוכיח בבית משפט. 2. מאיפה היר קיבלה משכורת כזאת ?? לא ברור
  • 4.
    חברות הביטוח יודעות לקחת ואז להוציא את המיץ עד שמשלמות (ל"ת)
    אורן 06/10/2013 12:43
    הגב לתגובה זו
  • 3.
    דמוקרט 06/10/2013 12:09
    הגב לתגובה זו
    נראה קצת לא ברור
  • 2.
    אנונימי 06/10/2013 11:15
    הגב לתגובה זו
    כל הכבוד !
  • 1.
    אמיל 06/10/2013 11:14
    הגב לתגובה זו
    פוטרה ב2002 קיבלה פיצויים ב2013