בלעדי

שמו יצא למרחקים: ל-Bizportal נודע כי החזקות הזרים ברמי לוי הגיעו ל-28%

עד כה היה ידוע על הקרנות NSD ו-FMR שמחזיקות במניות רמי לוי והינן בעלות עניין (14.1% יחד), ל-Bizportal נודע כי יש זרים נוספים בנייר
אבי שאולי | (4)
נושאים בכתבה רמי לוי

המשקיעים הזרים יושבים חזק במניות רשת רמי לוי. לפי הדיווחים לבורסה, שני המשקיעים הזרים הגדולים בחברה הם MSD Capital עם 7.51% וקבוצת Fidelity עם 6.68%. יחד הן מחזיקות ב-14.2% ממניות הרשת בהיקף כספי של 380 מיליון שקלים. ל-Bizportal נודע כי מעבר לאותן 2 קרנות זרות, ישנם משקיעים זרים נוספים במניית רמי לוי שעד כה לא היה ידוע עליהם כיוון שהם אינם בעלי עניין (כלומר מחזיקים בפחות מ-5%). אותם משקיעים זרים נוספים מחזיקים ב-14% נוספים כך שאחזקת הזרים באופן כללי עומדת על כ-28% מהרשת. לכן אין זה מקרה שהחברה שחררה אתמול מצגת עדכנית באנגלית - שמיועדת כמובן למשקיעים הזרים.

רשת רמי לוי הונפקה בשנת 2007 כשמנתה 8 סניפים בלבד לפי שווי של 435 מיליון שקל. מאז עברה החברה שינוי דרמטי: אז עמדו ההכנסות על כ-160 מיליון שקל ברבעון, חמישית מההכנסות הרבעוניות היום. השיפור בא לידי ביטוי במחיר המניה ומתחילת השנה היא זינקה ב-43% למחיר המשקף לחברה שווי של 2.7 מיליארד שקל.

"המניות שמכרתי ב-350 מיליון שקל שוות היום 1.3 מיליארד שקל"

לוי, המכהן בתפקיד מנכ"ל החברה, מחזיק ב-51% מהון המניות בשווי של 1.4 מיליארד שקל. הנפקת החברה הפכה את לוי לאחד האנשים העשירים ביותר בישראל. מאז הונפקה הרשת נהנה ביחד עם אשתו מדיבידנדים, מכירת מניות ומשכורות בהיקף כולל של יותר מחצי מיליארד שקל. "המניות שמכרתי ב-350 מיליון שקל שוות היום 1.3 מיליארד שקל", אומר רמי לוי.

ימכור מניות או לא, לוי לא מוריד את הרגל מדוושת הגז וממשיך לעבוד במרץ להגדיל את נפח הפעילות של הרשת. התוכנית האסטרטגית היא לפתיחת 23 סניפים עד שנת 2015. היום יש לחברה 27 סניפים והיא מעסיקה 4,000 עובדים. לחברה יש גם מועדון של 700 אלף לקוחות והיא מעניקה שירות ל-70 אלף לקוחות סלולר (MVNO).

איך תכפיל את מספר הסניפים?

לוי: "זה מה שאנחנו רוצים לעשות - אנחנו נמצאים רק בשליש מישראל והתוכנית היא שיהיה לפחות סניף אחד בכל עיר. הבעיה היא שיש בישראל הרבה בירוקרטיה. בוכים, אבל כשאני רוצה לפתוח סניף ולייצר 200 מקומות מוציאים לך את הנשמה בהיתרים".

עוד לפני שיצליח לנצח את הבירוקרטיה ולהרחיב את הרשת, חברת רמי לוי, מציגה תוצאות מרשימות: סיימה את המחצית הראשונה של השנה עם הכנסות של 1.6 מיליארד שקל ורווח נקי של 60 מיליון שקל (אחרי דיבידנד של 38 מיליון שקל).

לוי מבקר כעת בתערוכת מזון בגרמניה וסמנכ"ל התפעול של החברה, רן אפרתי, ניפגש עם משקיעים זרים בלונדון. תשומת הלב לשותפים החדשים באה לידי ביטוי גם במצגת באנגלית שפורסמה באתר הבורסה ובה הסלוגן: "Wherever we come - We bring the discount message with us Whenever we come - We bring the change!".

קיראו עוד ב"שוק ההון"

"הכוח נמצא בידיים של הצרכן: הוא בוחר היכן לקנות ואיזה מוצר"

הזרים קונים מניות של רמי לוי והישראלים קונים ברשת עצמה. המחירים אצל לוי נחשבים לזולים יותר, אך עדיין בשורה התחתונה הישראלים משלמים בסופרמרקט עבור המוצרים יותר מאשר במדינות המערב.

לוי: "הכוח נמצא בידיים של הצרכן - יש תחרות רק צריך לדעת מה לבחור. הוא בוחר באיזה רשת לקנות ואם הוא מתעקש לרכוש מוצר של חברה ספציפית אז זאת בעיה שלו. הכוח בידיו - אם זה יקר אל תקנה. בנוסף, עלויות התפעול בישראל כמו חשמל, מים ארנונה וכולי מאוד גבוהות וזה מה שמייקר בסוף את המוצרים לצרכנים. השירותים שאנחנו מקבלים מהסקטור הציבורי מייקרים את המוצר הסופי ובמיוחד הקרקעות שהמדינה שולטת בהן כמונופול".

מה דעתך על הרשת החדשה שמוכרת קפה ב-5 שקלים?

לוי: "כל הכבוד לו. הוא מייצר תחרות ומוריד מחיר".

תגובות לכתבה(4):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 4.
    הזועם 09/10/2013 13:44
    הגב לתגובה זו
    רמי לוי עלה על טריק ישן- מוכר מס' מוצרים זולים לפרק זמן קצר. בכל יום-יומיים משנה את ההנחות למוצרים אחרים. בקיצור מריץ אותך אליו על בסיס יומי. כל יום תקנה משהו אחר בהנחה. העיקר שלא תקנה אצל המתחרה. הוא גם מפעיל מועדון לקוחות בשביל למנוע תחרות (גם האחרים עושים אותו דבר). המועדונים האלו דופקים את הציבור. הם פשוט לא מבינים את זה. בלי מועדונים החברות הנ"ל פשוט יצטרכו להתאמץ יותר. הציבור נהפך ללקוח שבוי. אז השוק מתחלק בין הרשתות הגדולות אשר נלחמות בינהן בעיתונים ובשקט כולם צוחקים כל הדרך לבנק ולרווחים העצומים. רמי לוי צנוע? אולי פעם. מי שמושך כאלו משכורות לעצמו ולבני המשפחה ודיבידנדים (מגיע לו -זה שלו) לא יכול להחשב "צנוע". זה הכל משחק של תדמיות. שמעתי אותו פעם בהרצאה. ממש לא הלהבתי. הכי חשוב של השם של המוג שלו. הוא תמיד חייב שהמותג יחשב "זול". נכון או לא נכון זה לא חשוב. בשביל המותג "הזול" שלו הוא יעשה הכל. והציבור הולך שולל אחרי התדמית הזו. הייתי בסניף שלו. לא התרשמתי. לא מהסחורה, לא מהתצוגה, לא מהשרות. אגב, מה השכר הממוצע של כל העובדים שלו? וגם השכר החציוני שלהם?
  • 3.
    אסתר 09/10/2013 08:26
    הגב לתגובה זו
    נהנתי לשמוע אותו נותן מוסר לשתי עובדות ,דברו בשקט ותכבדו את הקונים, דרך ארץ קדמה לתורה
  • 2.
    מלך צריך אחד כזה שר אוצר או רוהמ (ל"ת)
    תודה רמי 09/10/2013 08:25
    הגב לתגובה זו
  • 1.
    יאיר 09/10/2013 08:21
    הגב לתגובה זו
    הוא נראה כל כך צנוע, בכל הראיונות שראיתי אותו נראה עדין ונחמד לא חוצפן,לא לבוש במותגים, מתנהג כפשוטי העם, לכן הבורא איתו יישר כוחך רמי לוי