לידיעת הסוחרים: חברה שממחזרת פלסטיק צפויה להתמזג לשלד בת"א

החלה הרצת מפעל ראשון מסוגו בישראל שמוקם בהשקעה של מעל 20 מיליון שקל. הכמות ההתחלתית של פסולת ביתית מוצקה שתמוחזר - 20 טון ליום
יעל גרונטמן | (7)

האם בקרוב יוכלו הסוחרים בבורסה של תל אביב להשקיע במניה של חברה שמתכוונת לפתור את בעיות הזיהום ארוך הטווח שגורמות כמויות הפסולת הביתית המוצקה ובראשן מוצרי הפלסטיקה כולל אינסוף שקיות הזבל בהן משתמשים כולנו?

חברת WTP-Waste to Product החלה בהרצת המפעל שהיא מקימה בימים אלה במפרץ חיפה על שטח של 4 דונמים וזאת בהשקעה של מעל 20 מיליון שקל. זהו מפעל ראשון מסוגו בישראל והוא יחל בייצור מדורג בכמות התחלתית של 20 טון ליום ולקראת סוף השנה יגיע להספק מלא של 40 טון ליום.

החברה הינה בעלת טכנולוגיה ייחודית להפיכת פסולת ביתית למוצרים וזאת במקום הצורך החוקי המחייב הטמנה (והובלה) יקרה. מדובר במהפכה אמיתית בסדר גודל עולמי אשר זה היישום הראשון שלה בישראל.

בבורסה של תל אביב קיים כיום שלד בורסאי של חברה ציבורית הנושאת את אותו השם, וו.טי.פי (לשעבר פילת גרופ) ושיש להם את אותם הבעלים, כך שיהיה נכון להניח שהחברה הפרטית תתמזג בקרוב לשלד של החברה הציבורית. נקודה מעניינת נוספת היא ההודעה שפירסמה החברה לאחרונה ולפיה היא מזמנת אסיפה כללית בעוד כחודש בו יתבקשו בעלי המניות להצביע על מינויו של יובל רבין (בנו של רה"מ לשעבר, יצחק רבין ז"ל) ליו"ר החברה. כיום משמש רבין כאחד מהבעלים של החברה הפרטית WTP.

עשרות טונות של פסולת ביום

אבנר ארזי, מנכ"ל ובעלים של WTP אומר כי בכל יום נאספות כמויות הולכות וגדלות של פסולת ביתית מוצקה (MSW) ומוטמנות במזבלות או נשרפות. שיטות אלה של סילוק הפסולת העירונית הן יקרות ובלתי יעילות מבחינה כלכלית ואקולוגית. הן יוצרות זיהום אוויר, קרקע ומים וכמו כן הררי פסולת בלתי מעובדת והן לא מצליחות לנצל חומרים שניתן למחזר למוצרים שימושיים. מוצרי החברה ימכרו (חוזים בחתימה) למפעלי פלסטיק והם ישמשו כחומר הגלם המחליף חומר גלם יקר בתעשיית הפלסטיק.

מפעלה החדש של WTP מוקם על בסיס ידע שהחברה פיתחה במהלך חמש השנים האחרונות. למערכת יתרונות רבים שלהם משמעות כלכלית ואקולוגית רבה. המפעל החדש מתוכנן להכפיל את כושר הייצור שלו והוא יקלוט על פי התכנון עשרות טונות של פסולת ביום בתהליך הייצור יפרידו מהפסולת זכוכית, מתכות וחומרים אחרים (שימכרו בנפרד).

מחומר הגלם שיופק במפעל ניתן יהיה לייצור מגוון מוצרים מפלסטיק כמו: ספסלים, משטחים, ארגזים (מוצרים עבי דופן). מספר מפעלי פלסטיק הביעו עניין ברכישת חומר הגלם שהחברה תייצר, שכן הוא זול ומאפשר גמישות ייצורית רבה.

קיראו עוד ב"שוק ההון"

תגובות לכתבה(7):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 6.
    מני 17/02/2014 16:09
    הגב לתגובה זו
    אמממ, מעניין...תועלת חברתית, סביבתית ואקולוגית. ועוד לעשות מזה כסף..רעיון די מדליק
  • 5.
    שוקע 29/10/2013 18:17
    הגב לתגובה זו
    רק 5 מיליון
  • 4.
    למה ביזפורטל יוצאים עם ההודעה עכשיו היא די ישנה (ל"ת)
    מעניין 28/10/2013 18:31
    הגב לתגובה זו
  • 3.
    צבי 28/10/2013 10:09
    הגב לתגובה זו
    אותו דבר, אין פה שום ייחודיות, כל מי שעוסק בענף מחזור הפלסטיק טוען שהוא המציא ופיתח את השיטה, הערך הוא לא כלכלי אלא סביבתי.
  • 2.
    הכל סיפורים-החברה תרויח מגיוסי הון ולא ממיחזור (ל"ת)
    ישדאבלוף 27/10/2013 16:11
    הגב לתגובה זו
  • 1.
    גם מטרה טובה וגם רווחית , מעולה , איכות הסביבה = $ + :) (ל"ת)
    ליאת 27/10/2013 15:17
    הגב לתגובה זו
  • בן חי 27/10/2013 15:49
    הגב לתגובה זו
    אחת המדריכות ומרצה בסדנאות למחזור..בעצמה מיצרת מוצרים ממוחזרים.....אני מאמין שהיא תביא לפתוח המודעות הן בחברה עצמה והן בישראל ככלל...ולשיפור איכות סביבתנו.......