הבורסה זינקה, מס החברות יעלה: איך אפשר להרוויח כסף בתכנון מס נכון?
החודש חברות ויחידים יכולים לבצע מספר פעולות בכדי לתכנן נכון את תשלומי המס שלהם לשנת 2013 ול-2014. רואי החשבון אוסקר אבו ראזק ואבי נוימן, שותפי מחלקת המסים ב-PwC Israel, מסבירים לגולשי Bizportal כיצד כדאי להיערך לסוף שנת המס.
שיעור מס החברות צפוי לעלות בשנת 2014 מ-25% ל-26.5% האם כדאי לחברות להקדים הכנסות?
אבי נוימן: "בניגוד ליחידים, אשר לגביהם לא צפויה בשנה הקרובה עליה בשיעור המס שיחול עליהם בעקבות הכרזת שר האוצר על ביטול העלאת מס הכנסה, הרי שאין הדבר דומה לגבי חברות. שיעור מס החברות המתוכנן על פי חוק ההסדרים לעלות בשנה הקרובה ב-1.5% מציב בפני חברות בחינה אפשרית של כדאיות הקדמת הכנסות עד לתום שנת המס, בדגש על הכנסות משוק ההון.
בעקבות הראלי של השווקים בארץ ובעולם על חברות לבחון מימוש תיק ניירות הערך ושיחלופו מחדש על מנת לקבע את שיעור המס החל על 25% חלף שיעור מס של 26.5% שיחול במידה והתיק ימומש בשנת 2014. בניגוד לשנים קודמות בהם הועלה שיעור המס החל, השנה רשות המסים לא חוקקה הוראת שעה פורמלית לחברות לביצוע 'מכירה רעיונית' של ניירות ערך עד תום שנת המס ".
אוסקר אבו ראזק: "ראשית - ניתן לקזז הפסדים שוטפים ומועברים בשוק ההון במידה ויש כאלה ; שנית - ישנם מנגנונים דוחי מס. בשנים האחרונות נוצרה עדיפות להשקעת יחידים ב'מכשירי מעטפת' דוחי מס דוגמת קרנות נאמנות ותעודות סל, אשר מאפשרות ליחידים להשיג אופטימיזציה מס טובה יותר בקיזוז הפסדים, הגנה אינפלציונית ושליטה על מועד ארוע המס; כדאיות ההשקעה במכשירי מעטפת עולה גם כאשר בראי המלצות ועדת האוזר להפחית את שיעור המס על רווחים משוק ההון בידי יחידים על ניירות ערך הנסחרים בבורסה בישראל".
- הצרות של PWC - פירמת רואי החשבון הגדולה סוגרת פעילות ב-12 מדינות אחרי פשלות חשבונאיות
- הרשות להגנת הפרטיות קנסה את EY ו-PWC: אספו ת"ז בניגוד לחוק
הדולר נחלש בכ-6% מתחילת השנה וגרם להפסדים מירידת שער חליפין. מה יכולים לעשות עם תיק ניירות ערך הצמוד לשער החליפין?
אבי נוימן: "בהתאם לעמדת רשויות המס בעת מימוש ניירות הצמודים למט"ח, ההפסדים מירידת שער חליפין אינם מותרים בניכוי . הגם שקיימת מחלוקת באשר לעמדה זו, מן הראוי לציין שני פסקי דין שפורסמו לאחרונה אשר עשויים להעלות מחדש בחינה של עמדה זו בעת הגשת דוח המס על ידי היחיד. מעבר לכך, השקעה בנכסי מעטפת כדוגמת קרנות נאמנות פטורות עשויה לפתור את המחלוקת הקיימת בעניין זה בשל מנגנון מיסוי יחידים על השקעה בקרנות נאמנות".
בעלי הכנסות גבוהות פועלים בשוק ההון באמצעות "חברות ארנק". מה אתם ממליצים להם לעשות?
אוסקר אבו ראזק: "יש היום חקיקה בצנרת - התוכנית היא למסות חלק מהרווחים הלא מחולקים ולנטרל את הגנת המס הקיימת כיום בהעדר משיכת רווחים. על פעילות בשוק ההון, חברות משלמות כיום מס בשיעור 25%, אשר צפוי אף לעלות ל-26.5% בשנת 2014 ואילך. מיסוי רווחי שוק ההון הלא מחולקים באמצעות 'חברות ארנק' עשוי לייקר את הכדאיות בהחזקת תיק ניירות ערך באמצעות חברה פרטית . ללא החקיקה שבצנרת כדאיות פעילות בשוק ההון באמצעות חברה אינה בהכרח כדאית בהשוואה לפעילות כיחיד לאור העלות הגבוהה במיצוע כולל של חבות המס".
האם יחידים יכולים להסתמך על אישורי ניכויי המס במקור משוק ההון המונפק להם על ידי חברי הבורסה כמס סופי החל עליהם?
אבי נוימן: "חד משמעית לא. אישורי ניכוי המס במקור המונפקים לנו מדי חודש מארס בשנה העוקבת, אינם לוקחים בחשבון הפסדים משנים קודמות , הניתנים לקיזוז בעת הגשת דוח שנתי על ידי יחיד. אישורי ניכוי המס במקור אינם בהכרח מציגים קיזוז אופטימלי של הפסדים כנגד רווחים, חבר בורסה אחד אינו יכול לקזז הפסדים מחשבון בנק שמנוהל אצל חבר בורסה אחר, ניכויי מס במקור שאינם אופטימלים או משקפים את הדין הקיים בקרות אירועי חברה (הפחתת הון, החלפת מניות, הסדרי אג"ח)".
- 1.מרשל 08/12/2013 09:12הגב לתגובה זוהאם אפשר לדעת מהם פסקי הדין שאבי נויימן הזכיר