תחרות לבנקים: בתי השקעות ישווקו פיקדונות לציבור - הכירו את הקפ"מ

ועדת הכספים אישרה היום תיקון להצעת חוק רשות ניירות ערך - התחרות אמורה באופן תיאורטי לגרום להביא להגדלת גובה הריבית
 | 
telegram
(2)

ועדת הכספים אישרה היום תיקון להצעת חוק רשות ניירות ערך, להקלות בשוק ההון ולעידוד הפעילות בו. על פי הצעת החוק שאושרה פה-אחד ובתמיכת נציגי החברות הציבוריות ואיגוד קרנות הנאמנות, יוכלו גם בתי השקעות לשווק פיקדונות לציבור. התיקון לחוק אמור להגביר את התחרות בענף הפיקדונות ומי שעשויים להרוויח מכך הם הציבור שיקבל ריביות גבוהות יותר על הפיקדונות ובתי ההשקעות שייזכו בעוד מוצר פיננסי, אותו הם יכולים לשווק.

החוק יאפשר לבתי ההשקעות לשווק מוצר פיננסי המשווק כיום רק ע"י הבנקים – פיקדונות, כאשר בפועל לא מתקיימת ביניהם תחרות ואין כמעט פערים בריביות המוצעות לחוסכים.

הקפ"מ, קרן פיקדונות ומלוות, היא מוצר פיננסי שיאפשר לבתי ההשקעות להתחרות בפיקדונות שנותנים הבנקים. במסגרת הקפ"מ, ההשקעה תהיה במק"מים המונפקים ע"י בנק ישראל (מלווה קצר מועד) ובפיקדונות הבנקאיים. הדבר יגביר את התחרות מכיוון שבתי ההשקעות יוכלו לשווק פיקדונות הן של הבנק המרכזי והן של כל אחד מהבנקים. יתרון נוסף ממנו ייהנה הציבור באמצעות הקפ"מ, הוא היכולת שתהיה לחוסכים לקצוב מראש את תקופת ההשקעה בו, כולל יכולת משיכת הכספים אחת לשבוע.

יו"ר ועדת הכספים, ח"כ ניסן סלומינסקי (הבית היהודי): "זהו מהלך חשוב שיגביר את התחרות ואכן יעודד את הפעילות בשוק".

ח"כ אראל מרגלית (העבודה): "אנחנו רוצים לייצור שוק הון אטרקטיבי, שיכול להתחרות בשווקים הזרים וכן להביא לכניסת חברות שעוסקות בחדשנות, חברות עתירות ידע

יו"ר רשות ניירות ערך, פרופ' שמואל האוזר: "לאחר כמה שנים של הקשחת הרגולציה על-מנת לייצר הגנה חזקה על כספי הציבור, המטרה עכשיו להקל כמה ואיפה שניתן ועדיין לאפשר הגנות על כספי המשקיעים".

אלעד בנבג'י, מנכ"ל אקסלנס שירותי בורסה ויו"ר משותף באיגוד חברי הבורסה שאינם בנקים: "הצעה זו צריכה לבוא בד בבד עם המערכת הסגורה כי שינוי החקיקה לא ישנה את האינטרס הכלכלי של המערכת הבנקאית להסיט את רוב החסכון לפקדונות רגילים ששם המרווח עבור הבנק הוא גבוה. ההצעה הזו תהיה אפקטיבית רק אם ללקוח תהיה אלטרנטיבה לפתוח חשבון בחבר הבורסה ולקנות שם את הקפ"מ".

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    מה ההבדל מקרנות כספיות? (ל"ת)
    בן 30/12/2013 20:55
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 1.
    הקלות זה לא מספיק. יש לבטל ביטול מוחלט!
    רגולציה = שחיתות! 30/12/2013 16:10
    הגב לתגובה זו
    3 0
    עודף הרגולציה הוביל רק לכסת"ח ושחיתות! יש להחזיר את הגלגל לאחור!
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות