מניות בפינצטה: מלבד בריינסוויי, לאיזה עוד מניות נכנס ילין לפידות ב-2013?
בחודשים האחרונים נראה כי בית ההשקעות ילין לפידות מבצע יותר ויותר עסקאות החשופות לציבור. רק אתמול הודיעה בריינסוויי כי גייסה מילין לפידות סכום של 41 מיליון שקל בהקצאה פרטית. השקעה זו מצטרפת לעסקאות נוספות שביצע בית ההשקעות שהפך אותו לבעל עניין במספר רב של חברות ציבוריות.
ככלל, בתי השקעות מעדיפים לבצע את ההשקעות שלהם מתחת לרדאר המשקיעים. במידה והם רוכשים מניות מניות בשוק - לרוב הם מעדיפים שלא להפוך לבעלי עניין. מצד שני, אם בבית השקעות מזהים הזדמנות מעניינת לטווח ארוך - לא יהססו להגדיל בצורה משמעותית את האחזקה שלהם באופן שיהפוך אותם לבעלי עניין.
בניסיון לנתח את האסטרטגיה של ילין לפידות, בדק Bizportal מהן החברות שבהן מעורב בית ההשקעות ילין לפידות כבעל עניין. נתונים אלו מאפשרים למשקיעים לבנות תיק השקעות המבוסס על האסטרטגיה של ילין לפידות אשר נחשב לאחד מבתי ההשקעות המוערכים בישראל מבחינת התשואות בקופות הגמל שלו בשנים האחרונות.
המניות שבהן הושקע כסף ב-2013
נתחיל מהסוף: בין המניות אשר הפך ילין לפידות לבעל עניין ניתן לציין את אלגומייזר שבו נכנס ילין לפידות במסגרת הקצאה פרטית במהלך חודש פברואר. השקעה נוספת אותה ביצע בית ההשקעות בחודשים האחרונים היא בחברת הביומד רדהיל שם הפך בסוף ינואר לבעל עניין.
על פניו נראה ששתי ההשקעות האחרונות הן השקעות של חברות בסיכון לא מבוטל, חברות ללא הכנסות מהותיות אך עם הרבה מאוד מנועי צמיחה. עם זאת, ילין לפידות ביצעו לאחרונה גם שתי השקעות סולידיות יותר. בסוף דצמבר הפך ילין לפידות לבעל עניין במניית בית שמש ובאמצע ינואר הפך לבעל עניין בחברת הנדל"ן רבד.
חברות נוספות אשר אליהן נכנס בית ההשקעות ילין לפידות בשנת 2013 והפך לבעל עניין הן החברות הבאות: מבטח שמיר, סאפיינס, קסניה, איסתא, אפליי, ישראל קנדה, ויקטורי, סקופ, שלאג ואלרון.
מטבע הדברים בבית ההשקעות ילין לפידות לא מספקים לציבור את האנליזה הפנימית שלהם מדוע הם חושבים כי המניות אליהן נכנסו מעניינות, ואת פירות ההשקעה שביצע ילין לפידות בשנת 2013 ניתן יהיה לבדוק רק בעוד מספר שנים מהיום. ולכן, החלטנו לחזור אחורה אל ההשקעות שביצע ילין לפידות בשנים האחרונות.
- אפסייד של 70% - אייפקס קפיטל בהמלצה על הכשרת הישוב
- ההשקעה שתציל את נקסטפרם - או תסבך אותה עוד יותר?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
נחזור עד שנת 2010 ונראה את ההשקעות שבוצעו בשנים אלו על ידי ילין לפידות. על מנת לפשט את הבדיקה, בדקנו מהי התשואה שהניבו ההשקעות שביצע ילין לפידות בשנת 2010 בשלוש השנים האחרונות (ולא מהרגע שבו נכנס להשקעה).
אז הנה התשואה של ההשקעות אשר ילין לפידות ביצע בשנת 2010 והפך לבעל עניין בשלוש השנים האחרונות: שנפ (27%), וואן טכנולוגיות (141%), פיסיבי טכנ (78%), ראלקו (65%), פולירם (113%), מרתון (48%) ומגה אור (49%). יש עוד מספר השקעות שביצע ילין לפידות של חברות אשר כבר נמחקו או מוזגו כגון ויליגר אשר מוזגה אל תוך נטו אחזקות או חיון מחשבים אשר נמחקה ממסחר.
מימשו אחזקות בבבילון רגע לפני הקריסה
מטבע הדברים, לא בכל ההשקעות שביצע ילין לפידות היו מוצלחות. בחברת סיאי נרשם הפסד של 19% בשלוש השנים האחרונות, בחברת נטו מלינדה נרשם הפסד של 37% באותו פרק זמן ומידאס רשמה הפסד של 41% בשלוש השנים האחרונות.
עד כה עסקנו בהשקעות שביצע ילין לפידות אך לא מימש אותן. בשנים האחרונות ישנן מספר לא מבוטל של חברות שבהן השקיע ילין לפידות אך החליט מסיבות שלו להקטין פוזיציה. כך למשל, ביולי 2011 ילין לפידות הפכו לבעלי עניין בבבילון במחיר ממוצע של 648 אגורות. שנה מאוחר יותר במאי 2012 חדל בית ההשקעות מלהיות בעל עניין כשירד מתחת לבעל עניין במחיר ממוצע של 2,875 אגורות למניה - פי 4.4 על הכסף.
האם לאחר מכן המשיך ילין לפידות להקטין את החשיפה לחברת האינטרנט? על השאלה הזאת אין תשובה כמובן. מאז ועד היום צנחה בבילון לרמה של 770 אגורות ששם היא נסחרת היום. במלים אחרות ניתן להגיד שילין לפידות הצליחו 'לברוח' בזמן מהנפילה של חברת האינטרנט שהתרחשה בשנת 2013.
נכון להיום בית ההשקעות ילין לפידות מנהל כ-35 מיליארד שקל. בשנת 2013 הגדיל בית ההשקעות את נכסיו בכ-15 מיליארד שקל, חלק באמצעות גיוס לקוחות וחלק באמצעות עלייה בערך הנכסים המנוהלים. מאז הוקם בית ההשקעות כל הצמיחה שלו הייתה אורגנית וללא רכישות.
- 4.אבי 10/03/2014 16:48הגב לתגובה זוכי פו זה ארץ חלב ודבש פו כול הגנבים מיכול העולם ישנם פו בגלל זה הכול עולה מה שעולה לו ירד
- 3.יושבים הרבה זמן על ביו ויו (ל"ת)ירושלמי 10/03/2014 16:25הגב לתגובה זו
- 2.שימי 10/03/2014 15:56הגב לתגובה זוכסף של הפנסיות
- 1.ברני 10/03/2014 15:50הגב לתגובה זומתחת ל-5%