עוצרים את החגיגה: כמה עמלה תשלמו מהיום לבנקים במסלולים החדשים?
היום נכנס לתוקף תיקון אשר מחייב את הבנקים לכלול במסגרת השירותים לניהול חשבון עובר ושב מסלול בסיסי ומסלול המורחב. חמשת הבנקים הגדולים גבו אשתקד מהלקוחות
הפיקוח על הבנקים העלה באתר האינטרנט של בנק ישראל
עד היום גבו הבנקים עמלה עבור כל פעולה בחשבון עובר ושב, בין אם הפעולה בוצעה על ידי פקיד ובין אם הפעולה בוצעה בערוץ ישיר. בהתאם לכך התשלום החודשי השתנה מדי חודש בהתאם למספר הפעולות שבוצעו על ידי הלקוח.
החל מהיום מחויבים הבנקים להציע ללקוחותיהם שיטת תמחור נוספת: מחיר אחד לשירותים הבסיסיים הכרוכים בניהול חשבון העו"ש (מסלול בסיסי או מסלול מורחב).
המסלול הבסיסי - כולל עד 10 פעולות בערוץ ישיר ועד פעולת פקיד אחת, מחירו מפוקח ומחירו המקסימלי 10 שקל.
המסלול המורחב - כולל עד 50 פעולות בערוץ ישיר ועד 10 פעולות באמצעות פקיד ומחירו המקסימלי 30 שקל.
להלן מחירי המסלול הבסיסי והמסלול המורחב, בבנקים השונים:
הבנק שמציע את המסלול הזול ביותר - בנק ירושלים שלא גובה כל תשלום במסלול הבסיסי או במסלול המורחב.
- בנק ישראל מפרסם היום 4 צעדים שיקלו לכולנו על הכיס
- מניות הבנקים: הסדרת ההחזקה של המוסדיים דרך תעודות הסל
המחשבון מבוסס על מספר הפעולות שמבצע הלקוח במהלך חודש, ועל מחיר המסלולים בבנקים השונים. לקוח אשר אינו יודע מה מספר הפעולות אותן הוא מבצע בחודש, באמצעות פקיד ובאמצעות ערוץ ישיר, יכול לעיין בדפי החשבון שלו, או לקבל מידע זה ישירות מהבנק, באמצעות המוקד הטלפוני של כל בנק ובנק.
דוד זקן, המפקח על הבנקים: "מטרתו של צעד זה היא להביא להגברת השקיפות של עלויות ניהול חשבון העו"ש של הבנקים, לשיפור יכולת ההשוואה של הלקוח, ולעידוד התחרות בתחום העמלות, לצורך הורדת העלויות. אנו ממליצים ללקוחות המשלמים עמלות לבחון בחיוב הצטרפות לאחד המסלולים, בהתאם לאופי הפעילות שלהם בחשבון, שכן הם מגלמים הוזלה משמעותית בעלות ניהול חשבון עו"ש למשקי בית ועסקים קטנים".
פרסום מידע השוואתי זה, וכן פרסום המחשבון באתר בנק ישראל, יסייעו לציבור לקוחות הבנקים להשוות את עלות ניהול חשבון העו"ש שלהם בפועל, אל מול ניהול חשבון העו"ש באמצעות מסלול בסיסי או מורחב, לבחור במסלול המתאים ביותר ולחסוך בעלויות ניהול חשבון הבנק בסופו של יום. באמצעות המחשבון יוכל הלקוח לראות באופן מידי גם מהי עלות ניהול החשבון שלו בכל אחד מהבנקים האחרים. להלן קישור למחשבון המסלולים באתר האינטרנט של בנק ישראל: מחשבון.
- מכוונת גבוה: פלסאנמור נערכת לרישום בנאסד"ק
- "ישראל גונבת קניין רוחני מחברות תרופות אמריקאיות" - האם הממשל האמריקאי מסמן את טבע כאויבת?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
כל לקוח יוכל לעבור משיטת חיוב אחת לאחרת באמצעות מתן הודעה מראש לבנק. השינוי בשיטת החיוב ייכנס לתוקף ב-1 לחודש שלאחר מועד מסירת ההודעה לבנק.
החיוב עבור המסלול יתבצע על בסיס חודשי, בתחילת כל חודש, עבור החודש שקדם לו. כמו כן, ניתן להצטרף למסלולים באמצעות פניה למוקדים הטלפוניים של הבנקים השונים, באמצעות משלוח פקס או באמצעות סניפי הבנקים.
צעד נוסף שנכנס היום לתוקף הוא הפחתת עמלת המינימום בניהול חשבון מסכום מצטבר של שתי פעולות פקיד לסכום עמלת פקיד אחת בלבד. כתוצאה מכך, לקוחות שעושים מעט פעולות בחשבון (פעולת פקיד אחת או כ-3 פעולות בערוץ ישיר בלבד), החל מהיום, ישלמו חצי מהעלות אותה שילמו עד היום.
שירותים נפוצים בחשבון "עובר ושב" שיכללו בשיטת המסלולים: פעולה על ידי פקיד פעולות הנעשות באמצעות פקיד בנק, לרבות באמצעות מוקד טלפוני מאויש: הפקדת מזומן משיכת מזומן הפקה ומסירת תדפיס לבקשת לקוח העברה או הפקדה לחשבון אחר פדיון שיק (כולל משיכה בשיק עצמי) הפקדת שיק (לכל קבוצת שיקים עד 20 שיקים) תשלום שובר פריטת מזומן
פעולה בערוץ ישיר: זיכוי חשבון באמצעות מסלקה חיוב בכרטיס אשראי הפקדת מזומן משיכת מזומן במכשיר אוטומטי העברה או הפקדה לחשבון אחר תשלום שובר שאילתת מידע בכל נושא (החל מהשאילתה השביעית בחודש) משיכת שיק הפקדת שיק (לכל קבוצת שיקים עד 20 שיקים), לרבות באמצעות תיבת שירות חיוב על פי הרשאה לחיוב חשבון או הוראת קבע
- 2.Hadshen 01/04/2014 13:34הגב לתגובה זומזה כ-13 שנים אני משלם בבנק מזרחי עבור ממוצע של 3 פעולות בחודש מחיר מינימום, כעת 13.60 ש"ח. בשנים לפני שילמתי רק על אוברדרפט.
- 1.רגולציה = שחיתות! 01/04/2014 11:13הגב לתגובה זוהצעדים הללו הם סערה בכוס של מחלקת התה. לא רלוונטיים בשיט. אם בנק ישראל היה מאפשר תחרות ופתיחת בנקים חדשים - אז היינו רואים תחרות על ריבית, מרווחי מטח, עמלות, ושירות.