נותנים דוגמא: האוזר יציג את מהלך רידוד הרגולציה ברשות בפני הממשלה
יו"ר רשות ניירות ערך, פרופ' שמואל האוזר, יקיים מחר סקירה מיוחדת בישיבת הממשלה השבועית של תוכנית "מפת הדרכים" של רשות ניירות ערך ושל תכנית ההקלות הרגולטוריות שיזמה ויישמה רשות ניירות ערך. האוזר הוזמן על ידי ראש הממשלה בנימין נתניהו לסקור את המהלכים אותם הוא מוביל ברשות על מנת להציג את המודל בפני משרדים אחרים ובפני השרים. בימים אלו מגבש מנכ"ל משרד ראש הממשלה, הראל לוקר את תוכנית ראש הממשלה לצמצום הרגולציה בישראל והמודל אותו גיבשו ברשות ניירות ערך יובא כדוגמא לתוכנית לטיוב רגולציה המושתתת על עקרונות של הפחתת בירוקרטיה ויצירת ודאות.
פרופ' האוזר יסקור את הגורמים שהובילו לגידול בהיקף הרגולציה על שוק ההון, בין היתר כתוצאה מהמשבר שהחל בשנת 2008 ותופעות בעייתיות שונות שנצפו בו וחייבו מענה רגולטורי. בין הגורמים ניתן לציין את משבר אג"ח (שהוביל ל"תספורות"), תגמול בכירים מופרז וריכוזיות. יודגש כי הגידול בהיקף הרגולציה בשוק ההון אינו תופעה ייחודית לישראל, ולמעשה הוא משקף מגמה כלל עולמית. הרגולציה בישראל צועדת בעקבות הרגולציה במדינות המערב האחרות, במטרה להציב סטנדרטים של התנהגות ופיקוח שאינם נופלים מהמקובל בשווקים מפותחים.
האוזר הוסיף כי כיום אין עוד חולק בדבר חשיבותה של רגולציה איכותית וחזקה. קביעת משטר פיקוח מחמיר על הגורמים הפעילים בשוק ההון, ואכיפתו בפועל, הם תנאי שאין בלתו להגשמת ייעודו של שוק ההון. יחד עם זאת, לצד חשיבותה של הרגולציה, יש להכיר בכך שעליה להיות גם מידתית ומאוזנת. רגולציה שלא ניחנה בתכונות אלו עלולה להסב עלויות כספיות ניכרות, שלא לצורך, לגורמים המפוקחים ולפגוע בפעילות בשוק ההון.
כזכור, בחודש ספטמבר 2012 פרסמה רשות ניירות ערך את תוכניתה "מפת הדרכים" - תכנית אסטרטגית רב- שנתית, המבוססת על שלושה נדבכים: רגולציה, הקלות ברגולציה ופיתוח שוק.
בישיבת הממשלה ביום א' תערך סקירה של תכנית ההקלות ברגולציה שיזמה הרשות. לשם הכנת התכנית ביצעה הרשות בחינה רוחבית המקיפה את מרבית התחומים המפוקחים על-ידה, במטרה לאתר רגולציה המטילה נטל עודף על הגורמים המפוקחים, ולבחון הצעות לצמצומה. התכלית היתה לזהות הקלות בראיית הגורמים המפוקחים, תוך שמירת עניינו של ציבור המשקיעים. תהליך הבחינה כלל בדיקה ביקורתית של הוראות הדין השונות ומפגשים רבים עם פעילים בשוק במטרה לשמוע הערותיהם והשגותיהם באשר לרגולציה הקיימת.
התוצר הראשוני של בחינה זו היה מתווה הקלות שפורסם על-ידי הרשות להערות הציבור. מתווה זה כלל עשרות הקלות הנשקלות על-ידי הרשות. לצד כל הקלה פורטו בקצרה השיקולים לבחינתה, וכן מתכונת היישום הנגזרת. לאחר קבלת הערות הציבור ועיבודן, החלה העבודה על סדרת ההקלות הראשונה. ביחס לכל אחת מההקלות בוצע תהליך מקיף שכלל בדרך כלל הכנת טיוטת דבר חקיקה, קבלת הערות ציבור, עיבוד ועריכת התאמות בדבר החקיקה, העברת נוסח חקיקה למשרדי הממשלה הרלבנטיים, ולאחר אישורם - העברתם לדיון ואישור בכנסת.
נכון למועד זה נמצאת סדרת ההקלות הראשונה על שולחנה של הכנסת, אשר החלה באישור ההקלות, וסדרת ההקלות השנייה נמצאת בשלבים שונים של הערות הציבור. פרופ' האוזר הדגיש את החשיבות שיש בקידום מהיר של תכנית ההקלות, לצד יוזמות רבות של הרשות להוסיף הסדרה ופיקוח מקום בו הם חסרים, וליצור תשתיות לפיתוח שוק ההון והגברת הפעילות בו.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
6.את השמנת... (ל"ת)למה לתת לחתול לרדד 06/04/2014 10:55הגב לתגובה זו0 0סגור
-
5.הבעיה הגדולה זה ההתמחותאיתי 06/04/2014 09:14הגב לתגובה זו0 0היום ההתמחות בניהול תיקים הפכה להיות פיראטית- במקום ללמוד אתה רק מוכר . מנהל תיקים זה כבר לא מה שהיה פעם.סגור
-
4.אפרופו יצירת ודאותערן 06/04/2014 04:48הגב לתגובה זו1 0קשה מאוד להחליף דעות על מניות ישראליות, כי כל דיאלוג אינטרנטי על מניה עלול להיחשב כיעוץ אסור. איך אפשר לקיים שוק משוכלל אם אסור למשקיעים להחליף דעות? זה אבסורד. האם האיסור על דיון מחזק את המשקיעים או מחליש אותם כקבוצה? -- ודאי שמחליש. הכוונה אולי טובה: להקשות על הרצת מניות. התוצאה גרועה: המשקיע המתחיל (וגם הוותיק) נשאר לבד ומנותק. לא יכול להיעזר באחרים, לא יכול לשאוב ידע וללמוד. בנוסף, זאת פגיעה לא מידתית בזכות חוקתית: חופש הביטוי. מה אני מציע? -- שכל עוד אדם מתמקד בהצבעה על מידע פומבי וניתוחו, והבעת דעה, מבלי להתיימר שיש לו הכשרה שאין לו, ומבלי להתיימר לספק מידע פנים -- אז זה בסדר. זו לא עבירה. יש להבהיר זאת וליצור ודאות שתאפשר דיון אינטרנטי אינפורמטיבי, מועיל ולא מפוחד. -- תודה.סגור
-
3.הבעיה זה האוזר המתנשאאמיר 05/04/2014 20:04הגב לתגובה זו1 1שגרם להמון סוחרים לנטוש את הביצה המקומית ולעבור לסחור בחול כי בתכלס מה יש כאן?אויר.מכונות שמצוטטות בלי שום קשר לכלום.רובן מניפולטיביות ויש גם הרבה מאד טיפשות שאפשר לנצל אותן לגריפת רווחים קטנים עם אלפי עיסקאות. בגדול השוק כאן גמור והרוס מהיסוד.רק כניסה של שחקנים חדשים,הקלה למוסדים שיוכלו גם לעשות in out ביומי והפחתה משמעותית של ניירת יחזירו את המסחר השפוי לכאן. בינתיים סטיית תקן בעשר אחוז(הגרמני מוכר את נשמתו לאוכפים)ושליטה אדירה של גוף אחד שיחליט שגם אם תיפול פה פצצת אטום והוא צריך שוק למעלה אז זה מה שיהיה. שבוע טובסגור
-
2.ומתי יורידו את מס רווח הון? (ל"ת)חיימק' 05/04/2014 19:19הגב לתגובה זו2 0סגור
- טען עוד
-
1.מקבלי החלטות עם אינטילגנציה של נמלהחחי 05/04/2014 19:19הגב לתגובה זו2 0ברגע שהעלו את המס על רווחי הון הבורסה התחילה להתייבש, רוב המשקיעים התחילו להוציא את נכסף ועברו לנדלן, לכן ראינו תאוצה במחירי הנדלן במקביל להעלאת המס. רק הורדת המס ל 10 אחוז תחזיר את המשקיעיםסגור