הבורסה משפרת את המסחר במק"מ: מעבר ליחידות של 100 ע"נ במקום 1 ע"נ
הבורסה משפרת את המסחר במק"מ: הדירקטוריון אישר מעבר ליחידות מסחר של 100 שקל ערך נקוב מק"מ, במקום 1 שקל ערך נקוב כיום. הגדלת יחידת המסחר במק"מ ל-100 שקל ערך נקוב והותרת מדרגת המחיר כפי שהיא כיום, יאפשרו למשקיעים לצטט מחירים מדויקים יותר ולבצע עסקאות בתשואה לפדיון המשקפת את תשואת השוק, זאת גם בסדרות הקרובות לפדיון.
המדרגה להגשת פקודות (Tick Size) במק"מ עומדת כיום על 0.01 אגורה. מדרגה זו גדולה מדי בסדרות מק"מ קרובות לפדיון, וגורמת להפרשי תשואה גבוהים מדי בין שני מחירים עוקבים (למשל, מחיר של 99.94 מגלם תשואה לפדיון גבוהה יחסית שאינה כדאית למוכר, ומחיר של 99.95 מגלם תשואה לפדיון נמוכה שאינה כדאית לקונה). כתוצאה מכך נמנעים משקיעים מלסחור בסדרות קצרות ובשל כך נפגעת הסחירות בבורסה בסדרות אלה.
לדברי רובי גולדנברג סמנכ"ל בכיר, מנהל מחלקת מסחר ונגזרים: הבורסה מסירה חסם שהעיב על המסחר במק"מ והפך למשמעותי ככל שרמת הריביות במשק הלכה וירדה. בקרוב יוכלו הסוחרים להגיש לבורסה פקודות במחירים המבטאים תשואה לפדיון "נכונה", גם בסדרות הקרובות לפדיון, וממילא יתרום השינוי לשיפור הנזילות והסחירות במק"מ.
החלטת הדירקטוריון כפופה לאישור רשות ניירות ערך ותכנס לתוקף כחודשיים אחר קבלת אישור הרשות.
מה זה מק"מ?
מלווה קצר מועד היא איגרת חוב ממשלתית נושאת ריבית המונפקת על ידי בנק ישראל לציבור לתקופה של עד שנה. המסחר במק"מ רציף בבורסה - ניתן לקנות ולמכור בהתאם להיצע ולביקוש.
בתחילת כל חודש מנפיק בנק ישראל סדרה חדשה של מק"מ לטווח של שנה ולטווח של שלושה חודשים. המק"מ מונפק בנכיון כלומר מונפק על סכום נמוך מסכום הפדיון שלו.
דרות המק"מ השונות ממוספרות באופן המצביע על מועד פדיונן. כך שהמספר הראשון מסמל את חודש הפדיון המספר השני את שבוע הפדיון באותו חודש והמספר השלישי את שנת הפדיון.
המק"מ מונפק על ידי בנק ישראל כאמצעי לספיגת כספים מהציבור ולוויסות הפעילות הכלכלית במשק. הוא משמש עבור הבנק ככלי נוסף לצד קביעת הריבית במשק על מנת לעמוד ביעד האינפלציה.
לראשונה בתולדותיה הפעילה הבורסה את כל מערכותיה מתקן גיבוי
לראשונה בתולדותיה, הפעילה הבורסה במהלך חודש מארס את כל מערכותיה ובכללן מערכות המסחר והסליקה ממתקן הגיבוי שלה.
הבורסה משקיעה משאבים רבים בשמירה על יכולתה להפעיל את מערכותיה ובמיוחד מערכות המסחר "ללא הפסקה" וללא הפרעות, גם במצבי קיצון.
לצורך כך השקיעה הבורסה בפיתוח יכולות הגנה ושרידות הן בבניין הבורסה והן במתקן גיבוי הנמצא מחוץ לעיר תל אביב. מטרת מערכות הגיבוי הפועלות כל הזמן הוא לאפשר את המשך המסחר כך ששוק ההון וחברי הבורסה יוכלו להמשיך ולסחור כרגיל.
עובדי הבורסה המשיכו לעבוד כרגיל מבניין הבורסה באחד העם וזאת אף על פי שהמערכות עבדו במתקן הגיבוי.
בתקופה בה פעלו המערכות ממתקן הגיבוי תפקד המתקן הראשי בבניין הבורסה כמתקן הגיבוי כאשר כל הפעילויות המתבצעות במתקן הגיבוי ובכללן שמירה בזמן אמת על עדכניות המידע בוצעו במתקן הראשי.
אלדד הרשטיג, סמנכ"ל בכיר ומנהל מחלקת טכנולוגיות מידע ותפעול אמר כי "הוכחת היכולת לעבודה בפועל במתקן הגיבוי היא נדבך נוסף בפעילות המתמשכת שמבצעת הבורסה בכדי לשמור על רציפות המסחר והסליקה ולתפקד באופן מלא וללא הפסקה. הבורסה תבצע פעילות דומה, באופן שגרתי, אחת לשנה וזאת לצורך שמירת הפעילות הרציפה של מערכות המסחר והמסלקות".
- 1.רונן קפלוטו 09/04/2014 15:37הגב לתגובה זוhttp://www.bizportal.co.il/article/293567