1.2 מיליארד שקל נוספים לקופה: אושרה מכירת החזקות המדינה בבנק לאומי

המדינה תמכור את החזקתה במניות הבנק, כ-6% מהון החברה, תוך שנה; "אין סיבה אמיתית לבעלות המדינה בבנקים"
 | 
telegram
(2)

ועדת הכספים אישרה היום (ב') את מכירת יתרת אחזקות המדינה בבנק לאומי; 6.03%, שמתוכם 5.53% יימכרו לציבור הרחב והיתר יימכרו לעובדי הבנק. פרק הזמן לביצוע המכירה שנה מהיום, עת אישור המכירה ע"י ועדת הכספים. החשבת הכללית באוצר, מיכל עבאדי בויאנג'ו, הסבירה שההכנסות מהמכירה יעמדו על כ- 1.2 מיליארד שקלים, שיסייעו להפחתת היחס חוב-תוצר, אך לא יתרמו לגירעון השוטף של הממשלה.

כזכור, המדינה נכנסה לראשונה כבעלת מניות בזמן משבר הבנקים ב-1983, ומכרה את רוב החזקתה בשנים האחרונות. בעקבות ועדת מראני ב-2004 הוחלט שהבנק יוכל להתנהל ללא גרעין שליטה, וכיום המדינה היא בעלת המניות העיקרית בבנק. יתר ההחזקה מתחלקת בין מספר רב של מחזיקים, כשהעיקרי בהם היא חברת תעודות הסל של פסגות שמחזיקה 4.55% מההון.

החשבת מיכל עבאדי-בויאנג'ו מסרה: "זה הנכס האחרון שנותר. המדינה מחזיקה ב- 6.03% מהון המניות של בנק לאומי באמצעות חברת מ.י. נכסים בע"מ, שמתוכם כ- 5.53% מיועדים למכירה לציבור והיתר למכירה לעובדי הבנק. פרק הזמן למכירה 12 חודשים בדרך של כמה מנות, כשהמחיר בסדר והשוק במצב יציב. מה שמשפיע זה המחיר בבורסה. לא נודיע כמובן כמה מנות ומתי, על-מנת שלא להשפיע לרעה על מחיר המניות".

יחימוביץ': "מה בוער להיפטר מה-6% האלה?"

במענה לטענות חלק מחברי הכנסת, כי המכירה תחליש את השפעת המדינה בבנק ובמערכת הבנקאית אמרה עבאדי-בויאנג'ו: "למדינה יש המון דרכים לטפל במערכת הבנקאית ללא החזקה במניות הבנקים. באמצעות רגולצייה הדוקה, הפיקוח על הבנקים בבנק ישראל והמפקחת על הביטוח ושוק ההון באוצר. אנחנו לא צריכים להחזיק בבנקים כדי להשפיע על השכר בהם. היו לנו תקופות שהמדינה החזיקה גם ב- 26% שזה כמו גרעין שליטה".

ח"כ שלי יחימוביץ' ממפלגת העבודה הביעה התנגדות למכירה: "ה- 6 אחוזים הללו כן יכולים להיות מנוף שבו המדינה מתערבת, ממנה דירקטורים שלה, שומרת על שפיות מסוימת גם בשכר. דווקא היציבות והשעמום של המערכת הבנקאית איפשרה לנו לצלוח בהצלחה את המשבר ב- 2008-9. מה בוער להיפטר מ- 6% האלה? ההסבר של ה- 1.2 מיליארד שקלים נחוצים להפחתת היחס חוב-תוצר הוא לא הסבר טוב ואני לא רואה סיבה מספיק טובה למכירת ה- 6% האלה. השליטה בהן לא גורעת אך כן מוסיפה מעט בהכנסת דירקטורים, בהשפעה על כלל המערכת הבנקאית והגישה של מוטב להיפטר מכמה שיותר נכסים איננה נכונה. יש חשיבות בהמשך ההחזקה כדי להוות עוד גורם ממתן ולא במקום הרגולטור".

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    חבל שכולם שוכחים את דברי ביבי שהצבור יהיה הבעלים
    זכרון קצר לצבור 10/06/2014 10:02
    הגב לתגובה זו
    0 0
    של בנק לאומי. הרעיון שלו היה שכל אחד יקבל מניות מהמדינה מעניין שביבי לא זוכר כלום וגם הצבור מטומטם. הבטחות יש לקיים וזאת ההזדמנות
    סגור
  • 1.
    מעניין - השבוע נקבע שהבנק ישלם קנס כזה לארה"ב
    הנשר 09/06/2014 13:25
    הגב לתגובה זו
    0 0
    בגין העלמות המס של לקוחותיו האמריקאים.כנראה הבנק לא יכול לשלם את זה בעצמו כי יפשוט רגל אז המדינה גייסה כסף באמצעות מכירת מניות שלו. 1+1 ....
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות