גודל טקסט
זום
ניגודיות

ביינארט: "חוק הריכוזיות ימחוק 4 חברות מהבורסה - צמצום המסחר הוא סיוט"

כך אמר מנכ"ל הבורסה בכנס של D&B. אילן רביב על שכר מנכ"ל מזרחי: "דין בנק אינו כדין עסק פרטי קטן"
אבי שאולי | (12)

קבוצת דן אנד ברדסטריט קיימה הבוקר את פורום בתי ההשקעות השנתי בהשתתפות בכירי ענף בתי השקעות ושוק ההון בישראל. יממה לאחר שהאספה הכללית של בנק מזרחי טפחות אישר את תנאי העסקת המנכ"ל , הפורום עמד בסימן תמיכה בשכר של אלדד פרשר ובככלל בכירים בחברות ציבוריות.

צח ברקי, סמנכ"ל כלכלה, מידע ומחקר של קבוצת דן אנד ברדסטריט פתח את הפורום והציג בתחילת הפורום תמונת מצב מדאיגה על המשק הישראלי. ברקי ציין כי הצמיחה בהוצאה לצריכה פרטית בשנים האחרונות מומנה על ידי גידול בהיקף החוב שנטלו משקי הבית. הקיפאון בשכר הריאלי, יחד עם גידול בנטל החוב מביא לירידה ביכולת ההחזר של משקי הבית.

הבכירים התייחסו כאמור לשכר הבכירים על רקע אישור חבילת השכר אתמול של אלדד פרשר, בגובה של עד 6.4 מיליון שקל בשנה.

אילן רביב, מנכ"ל מיטב דש: "הדיון בנושא שכר בכירים מאוד שטחי, דין חבילות תגמול אחת עם סכום מסוים איננה כדין חבילה אחרת. אי אפשר לעשות השוואה בין חברות. מי שמנהל בנק עם 10 אלף עובדים לעומת חברה קטנה זה לא בר השוואה. אני נגד חקיקה פרטנית שמטפלת רק בענף אחד. יש הרבה דוגמאות בעולם המזון והתקשורת של שכר גבוה ושם זה בסדר. אין קו אחיד בין הרגולטורים השונים, הם לא מדברים בקול אחד וצריך לתקן את זה".

יוסי לוי, מנכ"ל מור בית השקעות התייחס אף הוא לשכר הבכירים וציין כי: "אנו עדים למצעד בכירים במשק שנחקרים ונבדקים - חוסר הבושה הגיע גם למקומות אחרים. שכר בכירים לעיתים לא מבוצע לפי הצלחה, לעיתים הוא לא מידתי ואנו רואים את הפרופורציות מול העובדים הזוטרים, צריך לעשות התאמה. לפיד צודק במאה אחוז ולא צריך להיות מוגזם". עידו קוק, מנכ"ל IBI: "אני לא הולך לסנגר על אף אחד שנמצא בראש הטבלה, אך השיטה של רגולציה כבדה על 500 ומשהו מסיטה אותנו מלהתעסק בעסקים והופכת אותנו לגנבים. יש תחושה שלוקחים ציבור שלם, תוחמים בגדרות ומטילים עליהם גזירות. תשלום למנכ"ל הוא כלי ניהולי, אם אתה מתערב בזה אתה צריך לדעת מה ההשלכות, המחיר הוא מחיר תחרותי וחברה ציבורית בנחיתות מול עסק פרטי".

יוסי ביינארט, מנכ"ל הבורסה לניירות ערך: "הכנסת העבירה חוק שהולך למחוק 4 חברות בבורסה. וזה חוק הריכוזיות. לצערנו, זה יוביל לכך שחברות זרות ימחקו את החלק הישראלי שלהן. זה רע מאוד והסיוט הוא שהמסחר ימשיך לקטון. הממשלה צריכה לעשות מהלך לאומי, לעשות כל דבר כדי שתהיה פה גדילה מהירה של חברות. שיביאו יותר הנפקות אקוויטי. הכי חשוב שהמחוקק והרגולטור יגדירו את זה כדברים שהם חייבים לעשות. במקום להימכר לחברות אמריקניות צריך לגדול ולהיות חברות ישראליות גדולות. בדיוק בשלב שהן הופכות לציבוריות או שהן הולכות החוצה או שהן נמכרות".

אמיר איל, יו"ר אינפיניטי: "לא צריך להביא לבורסה שלנו את החברות הזרות של ה-100 מיליון דולר, תביאו קודם את החברות הממשלתיות, תביאו את "מקורות". כדי לפתח את הבורסה, כדי לגרום למחזורי מסחר גדולים יותר". עוזי דנינו, מנכל אקסלנס נשואה: "אם אני הייתי צריך להנפיק היום בת"א אני לא הייתי מנפיק, והממשלה בירושלים לא עושה כלום, כי אי אפשר לגזור על זה קופון מהר".

רונן טורם, מנכל מגדל שוקי הון: "בשנת 2008 כמות החברות הציבוריות בבורסה עמדה על מספרים גבוהים יותר, ותראו את המצב היום. בקרנות הנאמנות ב2006 עמדו על 1.9 מיליארד שקל והיום 1.6 וזה בגלל אותה תחרות, שחיקה ברווחיות והרגולציה פה. צריך לעשות דברים אחרים. ההורדה של דמי המשמרת לאפס הכניסה את החוסכים למצב שבו הם הבינו ששוק ההון זה תחום שלא נכנסים אליו. בנוסף לכך, עומק השוק לא גבוה ויש הרבה מוצרים שלא מפותחים מספיק. יש להקים בורסה משנית שתתייחס לסייבר לביוטק, ולהייטק ויוכלו לסייע לנו להרחיב את סל המוצרים".

קיראו עוד ב"שוק ההון"

רונית הראל מנכ"ל S&P מעלות: "אנחנו צריכים להביא סחורה לבורסה. אפשר להביא חברות ממשלתיות, איגרות חוב מוניציפאליות ואפשר להביא לא מעט מכשירים חדשים, וברגע שתהיה יותר סחורה עם נזילות גבוהה יותר, תהיה לנו תנועה טובה יותר".

הבכירים התייחסו גם לוועדת אנדורן. עו"ד גיא גיסין: "ועדת אנדורן באה על רקע של בעיה אמיתית, חלק מהפתרונות לא נכונים ויצרו מוצר שלא יכול לעבוד בישראל, נושא הסודיות לא יעבוד אצלנו. דבר שני יש בעיה שלקחו ניסיון וידע ומעבירים את כל השרביט לכנ"ר. כל נושא התמורות סביב ההסדרים, אנחנו לפעמים גומרים הסדרים בלי הסדרים. תהליך שהיה לוקח שנה היום נפתר בשבועיים בשקט. התהליך צריך להיות על בסיס הצלחה. וגופים מוסדיים לא מוכנים להיות על בסיס הצלחה. וועדת אנדורן גם מדברת על זה. אי אפשר להגיד גם לא אשלם, גם לא יעלה לי".

חגי בדש, מנכ"ל בית ההשקעות פסגות: "בסה"כ הגופים המוסדיים הוכיחו את עצמם בשנתיים האחרונות. ראו מקרה אי.די.בי שנגמר בסוף בהזרמה של 100 מיליון שקל. וועדת אנדורן מעגנת דברים שהיו. למשל מינוי משקיף. ועוד אלטרנטיבות שהושגו באמצעות תקדים אידיבי".

תגובות לכתבה(12):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 8.
    רמי 11/06/2014 19:49
    הגב לתגובה זו
    ימושחתים שפלים אך התם לא מתבישים לקרוא לזה בורסה חמור מי שמשקיע פה שקל חבל לא כולם כמוני המחזור היומי שלכם היה 000000000000000000000000
  • 7.
    raazz 11/06/2014 19:35
    הגב לתגובה זו
    המס על ההון והמסחר הוא הוא הסיוט - צריך להערכתי לבטל את המס על ההשקעות בארץ למשך 3 שנים אחרת העסק פה יחמיר שבעתיים ...בנוסף לא להגביל קניית מינימיום במניות ואגח ובכך לאפשר לסוחרים קטנים יותר ולהשתתף במשחק ..כל זאת אם ברצונך לראות שוק חי מתעורר ותוסס ...כעת הכדור בידיים שלך
  • 6.
    אילו חברות אמורות להימחק ??? (ל"ת)
    בן גביר 11/06/2014 17:03
    הגב לתגובה זו
  • 5.
    דוד מ, 11/06/2014 16:44
    הגב לתגובה זו
    רצה למצוא חן בעיני העם והעלה את המס על הבורסה ירדו מחזורי המסחר ולכן הגדולים שולטים , עד שלא יוחזר המס ל -% 20 אין מה לחפש והמצב רק הולך ומחריף וחבל ,
  • raazz 11/06/2014 19:36
    הגב לתגובה זו
    משמעותית יותר כדי להחזיר את המסחר לתקנו
  • גם זה נכון (ל"ת)
    יופיטר שוקי הון 11/06/2014 17:43
    הגב לתגובה זו
  • 4.
    יופיטר שוקי הון 11/06/2014 16:25
    הגב לתגובה זו
    איפה היה יוסי שטמבור נמכרה לסינגפורים במקום להנפיק אותה בתא 25 ואלה רק דוגמאות קטנות !
  • 3.
    הגיע הזמן להכניס את האג"ח המוניציפלי (ל"ת)
    דניאל 11/06/2014 16:23
    הגב לתגובה זו
  • 2.
    יופיטר שוקי הון 11/06/2014 16:23
    הגב לתגובה זו
    צ׳יקפוינט ורבים אחרים כמו כן יש לבצע הנפקה של חברות ממשלתיות כמו מקורות חברת החשמל ( אחרי ניקוי אורבות שם) ארומה בתי קפה
  • 1.
    יוני 11/06/2014 16:02
    הגב לתגובה זו
    הפתרון האומלל להאריך את שעות המסחר... פטתיים
  • צודק !! מיותר לחלוטין ולא עזר (ל"ת)
    raazz 11/06/2014 19:37
    הגב לתגובה זו
  • ולעשות פקיעה כל שעה ... (ל"ת)
    אסתר ל. 11/06/2014 18:20
    הגב לתגובה זו