ארזים מתפרקת: כך מחקה חברת הנדל"ן של מאיר גורביץ' 1.1 מיליארד שקל
חברת ארזים דיווחה אמש על השעיית המסחר בניירות הערך שלה: ארזים אגח 2 ו-ארזים אגח 4 עקב מינוי כונס למרבית נכסיה. במקביל החליט בית המשפט המחוזי בת"א לכנס אספות נושים ולפעול לפירוק חברת הנדל"ן. המניות כבר נמחקו מהמסחר אשתקד עקב אי עמידה בדרישה להון עצמי מינימאלי.
חברת הנדל"ן משקיעה בבריטניה, גרמניה וישראל. בעל השליטה הוא מאיר גורביץ', שמחזיק ב-72% מהון המניות. כיצד קרסה חברת הנדל"ן שהחזיקה בנכסים מניבים טובים במערב אירופה? הנה הסיפור על חברה ציבורית שהגיעה בשיאה לשווי של 1.1 מיליארד שקל וגייסה בקלות מאות מיליוני שקלים מהמוסדיים המקומיים.
מאיר גורביץ' (59) הוא איש עסקים מעניין, שלא התחבר למסיבות של הקהילה העסקית המקומית. הוא חובש כיפה שחורה, רוכב על אופנוע, מחזיק ברישיון טיס, ואף נהג לפעמים להטיס את מטוס המנהלים שרכשה ארזים עוד בשנת 2001.
מאיר גורביץ' נולד בקריית אתא ועזב ללונדון בגיל 15 כדי ללמוד בקולג' בעיר Gateshead, עיירת כורי פחם בצפון אנגליה.
רכש מכונית רנו ישנה והחל למכור חמרי נדל"ן באנגליה
בגיל 20 עבר ללונדון כשבכיסו 500 ליש"ט, הלוואה מחבר. הוא רכש מכונית רנו ישנה והחל לסחור בחומרי בניין, כך נחשף לתחום הנדל"ן שבו הצליח לצבור נכסים ולשרוד שני משברי נדל"ן גדולים.
- אור ירוק למתחם פינוי בינוי של ארזים בדרך השלום - תבנה 500 דירות
- מייזם תמ"א 38 גדול בנס ציונה, בכמה יעלה ערך דירות קיימות?
קפיצת המדרגה הגדולה - בסוף שנת 1996 בתקופה של שפל בנדל"ן הבריטי הוא רכש מבנק לוידס 73 נכסים תמורת 50 מיליון דולר בלבד בעסקת Sell and Lease. את המימון לעסקה השיג עבורו מוטי זיסר מבנק הפועלים.
במקביל השתלט מאיר גורביץ' על השלד הבורסאי ארזים תמורת כמה מיליוני שקלים בודדים ומאוחר יותר יצק לתוך החברה הציבורית את פעילות הנדל"ן הפרטית שלו בבריטניה. אקזיט נוסף עשה מאוחר יותר כשמכר מניות ארזים ב-75 מיליון שקל, רגע לפני קריסת החברה.
חברת הנדל"ן הגיעה כאמור בשיאה לשווי של 1.1 מיליארד שקל עם הכנסות של יותר מ-160 מיליון שקל מנדל"ן מניב, בעיקר בבריטניה.
הפניקס ומוסדיים מקצוענים שילמו מחיר עבור הקרדיט שנתנו לגורביץ'
משבר הנדל"ן בעולם ובמיוחד באנגליה, חיבל בתוכניות של מאיר גורביץ' להפוך לטייקון נדל"ן באירופה. רמת המינוף הגבוהה שבה פעלה החברה לא עמדה במבחן ירידת השווי בנכסים.
- עזריאלי משדרגת את הצעת הרכישה לצמח המרמן ב-35% ל-855 מיליון שקל
- קווינקו מוכרת חלק מהקרקע קמבודיה; המניה קופצת ב-16%
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
מחזיקי האג"ח המקומיים החלו בדיונים מול חברת ארזים עוד בשנת 2008, אך הסדר החוב יצא לפועל רק בשנת 2012. המשקיעים, ובמיוחד המוסדיים, כולל חברת הפניקס עצמה, העניקו למאיר גורביץ' "גרייס" ושילמו על כך בגדול.
נכון לסוף הרבעון הראשון של השנה: לחברת ארזים יש גרעון של 177 מיליון שקל בהון העצמי, גרעון של 716 מיליון שקל בהון החוזר וחוב של כ-230 מיליון שקל למחזיקי אג"ח מקומיים.
- 4.קאפו 06/08/2014 07:12הגב לתגובה זומה לגבי פרוייקטים של ארזים ?
- 3.גדי צ. 07/07/2014 14:06הגב לתגובה זומינוף גבוה=סיכון גבוה מול סיכוי גבוה. חבל שהוא נפל כי זה הפיל אחרים שהשקיעו. לדעתי צריך היה פיזור סיכונים, הנו להשקיע בעוד תחום אחד או שנים ואז אולי לא היה קורס (למרות שאין ערובה לשום דבר)...
- 2.שוקי 07/07/2014 12:30הגב לתגובה זוהגביר, מאיר גורביץ ניכנס לגור בארמון בסביון. לא יאומן
- 1.בן 07/07/2014 09:53הגב לתגובה זואותו גורביץ תמיד היה אוהב להתפאר שיש לו תואר של בוגר ישיבה היה שחצן ויהיר....צניעות זה שם המשחק!!