האוצר: "המשק לא יכול לעמוד לאורך זמן בתקציבי הענק של מערכת הביטחון"

הממונה על התקציבים במשרד האוצר: "יקר פה? יש חינוך חינם ורפואה ציבורית". צפו בתוכנית להוזלת מחירי המזון
אבי שאולי | (8)

לא כל העובדים במשרד האוצר מבינים מדוע האזרחים מוחי נגד יוקר המחיה הגבוה בישראל. אמיר לוי, הממונה על התקציבים במשרד האוצר, אמר הבוקר בכנס של PWC כי: "אז אומרים שיקר פה, אבל כשמדברים על יוקר מחיה צריך לקחת בחשבון גם דברים כמו חינוך חינם, רפואה ציבורית וסבסוד ההשכלה הגבוהה".

תקציב המדינה לשנת 2015, יעמוד על 328 מיליארד שקל, יש בו גידול של כ-12 מיליארד שקל לעומת תקציב 2014. התוספות מתחלקות בין משרדי הבריאות והחינוך, ניצולי שואה, בטחון פנים, ותקציב הביטחון שגדל השנה בצורה משמעותית.

נגבש צעדים שיגמישו את תקציב הביטחון ויביאו להתייעלות פנימית

אמיר לוי: "המשק לא יכול לעמוד לאורך זמן בתקציבי הענק שמערכת הביטחון דורשת. גם בכירי מערכת הביטחון מבינים זאת. בחודשים האחרונים אנחנו עובדים עם מערכת הביטחון ועם וועדת לוקר במטרה לגבש צעדים שיגמישו את תקציב הביטחון ויביאו להתייעלות פנימית במערכת המורכבת הזו".

הממונה על התקציבים במשרד האוצר פירט מה הן הפעולות שבוצעו בנושא יוקר המחייה: תוכנית שמיים פתוחים, חוק המזון שעבר בתחילת השנה בכנסת ויכנס לתוקף בתחילת 2015, איסור על משווקים של תוצרת חקלאית לתאם ביניהם מחירים וכמויות, הסדר לפיצול המונופול של חברת נשר, רפורמות בשוק התקשורת ועוד.

תכניות משרד האוצר להוזלת מחירי המזון

אמיר לוי הסביר שמשרד האוצר מתכוון להמשיך להילחם ביוקר המחיה והציג רשימה של פעולות לשנה הקרובה.

"רפורמת הקורנפלקס" ליבוא מזון יבש - רפורמה שתקל על הביורוקרטיה ועל החסמים הקיימים כיום בייבוא של מוצרי מזון יבש.

רפורמה בכשרות - משרד האוצר פועל להוזלת העלויות העודפות של מערך הכשרות על מוצרי ייבוא כמו חלב ובשר, ועל תעודות כשרות לעסקים בעלויות נמוכות.

תחרות בתחום יבוא רכב מקביל - הוחלט על סל צעדים שכולל בין היתר הסרת חסמים בנושא יבוא רכב, לרבות יבוא מקביל, הסרת רגולציה וייעול תהליכי ייבוא של חלקי חילוף, עידוד הקמת מאגר מידע בנוגע למחירי חלפים וחיזוק ושיפור מערך הפיקוח על המוסכים ומכוני הרישוי.

תחרות בשוק החלב - משרד האוצר ביטל מכסים על כ-20% משוק מוצרי החלב. בנוסף, פורסם מכרז לחלוקת מכסות היבוא הפטורות ליבואן שיציע את המחירים הנמוכים לצרכן.

רו"ח יוסי פלוס , השותף המנהל של PwC Israel: "כשבאים לבחון את הטבות המס שמוענקות לחברות, יש להביא בחשבון שמס החברות המשולם ברמת החברה, אינו חזות הכל. חברות שמצליחות לגדול ולצמוח ומעסיקות אלפי עובדים, מעבירות תשלומי מס וביטוח לאומי כבדים, בדרך של ניכוי מס במקור. חברות אלה, הן שיוצרות את המציאות של תעסוקה מלאה של המשק הישראלי, על רקע של אבטלה גבוהה בקרב מדינות רבות במרחב האירופאי".

קיראו עוד ב"שוק ההון"

תגובות לכתבה(8):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 6.
    אלי 29/10/2014 10:51
    הגב לתגובה זו
    והוא לא יותר ממספר אחוזים מהתקציב וגם אם תהיה עלייה בתקציב הביטחון לא תהיה הגדלה משמעותית בתקציב הכללי וכמובן שאם המקורות יקטנו כך גם כל התקציבים. יש המון דמגוגיה סביב מה היה אפשר לשפר אם מקצצים בתקציב הבטחון.
  • 5.
    בא 28/10/2014 11:50
    הגב לתגובה זו
    ביותר במשטר דמוקרטי ,זה הזמן לדפוק את מי שחירבן את העניינים עבור האזרחים בישראל בעניין הנדלן ויוקר המחיה לצעירים ולכולם .
  • 4.
    החייט 28/10/2014 11:22
    הגב לתגובה זו
    מוצרים בסיסי ומעט מורחב כמו בסל התרופות מוזל ושווה לכל נפש .להוזיל את מחירי האנרגיה ולקבוע נוסחא יותר מתחשבת בהתייקרויות הכלליות .וכך כולם מרווחים
  • בא 28/10/2014 11:50
    הגב לתגובה זו
    שהכול יהיה יקר ,הם גובים מיסים באחוזים .
  • 3.
    מי שמכביד על אוצר אלה הפרזיטים שלא עובדים מקבלי קצבאות (ל"ת)
    ורד 28/10/2014 11:20
    הגב לתגובה זו
  • בא 28/10/2014 11:56
    הגב לתגובה זו
    אוכלים מחרבנים ולא עובדים .
  • 2.
    שלומי 28/10/2014 11:16
    הגב לתגובה זו
    רק השבוע הוצאתי 500 שקל על טיול של יום אחד לשבי ילדי
  • 1.
    קלקלן 28/10/2014 11:08
    הגב לתגובה זו
    נראה לי התבלבלת. הבריאות לא חינם אלא ממומנת דרך מס בריאות וביטוח משלים. החינוך -בדיחה. החוק אולי חינם, החינוך ממש לא. ביטוח בריאות פרטי היה מוזיל לכולם עלויות והיה מאפשר לממשלה לטפל באמת באלו שידם לא משגת.