לפני ששינסקי 2: רווחי כיל זינקו ברבעון השלישי ב-181% ל-180 מיליון דולר

תחלק דיבידנד בהיקף של 125 מיליון דולר. חוזי האשלג החדשים נחתמו במחיר של 305 דולר לטון - לעומת מחיר של 400 דולר אשתקד
 | 
telegram
(5)

חברת איי.סי.אל +2.8% איי.סי.אל 1,689 +2.8% איי.סי.אל בסיס:1,643 פתיחה:1,621 גבוה:1,689 נמוך:1,616 תמורה:62,917,511 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: פרסמה אמש את התוצאות לסיכום הרבעון השלישי של השנה: ההכנסות עלו ב-8% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ל-1.6 מיליארד דולר ובשורה התחתונה נרשם של 180 מיליון דולר - זינוק של 131%. בסיכום תשעת החודשים הראשונים של השנה ההכנסות ירדו ב-3% ל-4.7 מיליארד דולר ובשורה התחתונה נרשם רווח נקי של 378 מיליון דולר - צניחה של 46%.

בשוק הסיני - ענקית הדשנים הישראלית חתמה על חוזי האשלג החדשים נחתמו במחיר של 305 דולר לטון - לעומת מחיר של 400 דולר לטון בשנת 2013.

בשוק ההודי, שינוי במדיניות הסובסידיות לדשנים ופיחות המטבע המקומי לעומת הדולר גרמו לעליה משמעותית במחיר הקמעונאי של האשלג והפוספט לחקלאי ולירידה בביקוש.

למרות זאת - בשוק האשלג נמשכה התאוששות בכל האזורים והביקוש צפוי להישאר איתן, במיוחד בסין ובהודו.

הרווח הגולמי - 37% מההכנסות ברבעון השלישי

הרווח הגולמי הסתכם עלה ברבעון השלישי ב-14% ל-577 מיליון דולר - והוא מהווה 37% מהמכירות.

הרווח התפעולי של כיל השתפר ברבעון השלישי ב-18% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ל-262 מיליון דולר והוא מהווה 16.8% מהמכירות.

מנכ"ל כיל, סטפן בורגס: "הרבעון השלישי התאפיין בהישגים נאים במגוון פרמטרים פיננסיים ועסקיים הנוטעים בנו תקווה כי כיל נמצאת על הדרך הנכונה ליצירת צמיחה משמעותית וארוכת טווח".

כיל הודיע על חלוקת של 0.1 דולר למניה - 125 מיליון דולר בסך הכל. הדיבידנד יחולק ב-17 בדצמבר והמועד לזכאות - ה-3 בדצמבר.

תוכניות התייעלות:

במסגרת ביצוע תוכניות התייעלות, חיסכון וצמצום עלויות הייצור, בעיקר במסגרת תוכנית ההתייעלות והפרישה של כ-120 עובדים במפעל רותם שבנגב, צפויה החברה לחסוך כ-80 מיליון דולר בשנת 2014. הנהלת כיל החלה במו"מ גם עם נציגי העובדים של מפעלי ים המלח ותרכובות ברום בנאות חובב בדבר תוכנית התייעלות, הכוללת צמצום עלויות ייצור וקיצוץ מספר המועסקים במפעלים אלה.

יו"ר כיל, ניר גלעד: "בחודשים האחרונים כיל פועלת במרץ בשלושה מסלולים מנועי צמיחה: התייעלות, הצטיינות תפעולית והגברת כושר התחרותיות; התמקדות בעסקי הליבה של החברה ומכירת עסקים שלא בליבת העסקים שלנו; ויצירת מנועי צמיחה ארוכי טווח בעסקי הליבה של החברה, תוך הרחבה של פעילויות אטרקטיביות קיימות ובחינת השקעות חדשות ושיתופי פעולה בפרויקטים אטרקטיביים חדשים מחוץ לישראל".

ועדת ששינסקי 2

ביום שני אישר הקבינט החברתי כלכלי פה אחד את המלצות הוועדה לבדיקת החלק היחסי אותו מקבלת המדינה כתוצאה משימוש משאבי טבע (ועדת שישינסקי 2). ההמלצות הסופיות ינוסחו לכדי חקיקה ויעברו לאישור הכנסת.

ב-20 באוקטובר פרסמה ועדת ששינסקי 2 את מסקנותיה הסופיות, שאינן שונות באופן מהותי מהמלצות הביניים של הוועדה ועל כן לא חלו שינויים בהחלטות דירקטוריון כיל.

הציונות של עידן עופר

כיל: "לאור הרעה בסביבה העסקית בישראל המתלווה לחוסר וודאות רגולטורית, כיל אינה רואה בישראל יעד אטרקטיבי להשקעות עתידיות, אלא יעד לצמיחה הנובעת מהתייעלות וקיצוץ עלויות הייצור".

בהתאם לכך החליט דירקטוריון כיל בישיבותיו בחודש אוגוסט את ההחלטות הבאות:
- ביטול השקעות מתוכננות בישראל בגובה של 750 מיליון דולר.
- בחינה מחדש של השקעות מתוכננות בישראל בגובה של כמיליארד דולר.
- סגירת מפעל המגנזיום בינואר 2017 (כפוף לכניסת המלצות ששינסקי לתוקף חוקי).
- התמקדות בצמצום עלויות כמרכיב עיקרי ליצירת ערך עסקי בישראל, תוך הוצאה לפועל של תכניות התייעלות במפעלי החברה בנגב.

מכירות גבוהות לסין ואירופה, הודו וברזיל היו חלשות יותר ברבעון

האנליסט יונתן קרייזמן מהברוקראז' של בנק ירושלים: "אנו לא רואים אפסייד גדול המצדיק שינוי המלצה למניה. במכפיל של פחות מ-10 על רווחי השנה הבאה ייתכן גם תיקון חיובי של כיל ביחס לסקטור לאור הדיסקאונט מול פוטאש. תחום האשלג הציג מכירות ורווח תפעולי של 400 מ׳ ד׳/131 מ׳ ד׳ (מרווח תפעולי של 32.7%). במונחי כמויות כיל מכרה 1,234 מ׳ טון המהווים ירידה עונתית לעומת רבעון 2 ועליה של 34.4% לעומת אשתקד (שהושפעה באופן ניכר משבירת הקרטל). הכמויות שיקפו מכירות גבוהות לסין ואירופה כאשר הודו וברזיל היו חלשות יותר ברבעון. כיל נהנתה ברבעון גם ממכירות לא שגרתיות לארה״ב בעקבות מחסור לאשלג מגולען בשוק זה. המחיר הממוצע עמד על 324 ד׳ לטון לעומת 310 ד׳ לטון ברבעון השני, עליה שהשתקפה גם בדוחות של פוטאש לפני שבועיים. כאן העליה אינה עונתית ומשקפת התייצבות במחירי המכירה".

תגובות לכתבה(5):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    פוטנציאל לאפסייד של 15%
    blond101 12/11/2014 11:46
    הגב לתגובה זו
    3 1
    זה לא דבר קטן בסביבת ריבית אפסית,המניה תתרומם כאשר עננת ששינסקי 2 תיגמר.
    סגור
  • 1.
    עידן תתעורר מדינת ישראל לא זונה שלך !היא תשאר פה לנצח
    אלעד 12/11/2014 10:02
    הגב לתגובה זו
    0 4
    אל מי אתה מאיים על העובדים החלשים...בניגוד אליך זמנך קצוב פה בעולם !!!! לך תשדוד ,תבזוז ,תדרך על מדינה אחרת.. מדינת ישראל לא זונה שתבזוז ,תנצל, תסחט תדפוק ותזרוק אנשים כמוך לא רצויים כאן ,מושחתים ששיחדו את ראשי המדינה ופקידיהם לדורותיהם הגיע הזמן לניקוי אורבות
    סגור
  • מבין כלום!
    אלעד אתה פשוט לא 13/11/2014 15:17
    הגב לתגובה זו
    0 0
    תחשוב רציונלי ולא אמוציונלית, כמו יחימוביץ ורוזנטל הפופוליסטים (אם אתה אחד מהם אז אני חוזר בי כי זה התפקיד שלך) מה יצא לי מזה שנקטין את היקף העבודה בדרום! יותר מובטלים, פחות השקעות, פחות הכנסות ממסים (כן, ההכנסות הגדולות ביותר ממסים למדינה מהשכירים מאחר והשאר כולם מעלימים) יותר הוצאות על קצבאות ורווחה. ועל מנת לתקן את המאזן יעלו מסים לשכירים וחוזר חלילה. אז תבחר מה האלטרנטיבה העדיפה. וחוץ מזה האחים עופר לא קנו את כיל מהמדינה אלא מאייזנברג, ואם לא היו קונים עד היום המדינה לא הייתה עושה מזה כלום. אתה הבנת מר ברוך, סליחה אלעד...
    סגור
  • אתה דוגמא לשטיפת מוח שעושים לציבור. משפחת עופר
    ל 1 12/11/2014 15:47
    הגב לתגובה זו
    1 0
    קנתה את כיל מאייזנברג ולא מהמדינה. שלי יחימוביץ ורוזנטל ולפיד עשו הון פוליטי מכיל . וזה בסוף יחזור אליהם כבומרנג כל המפוטרים מכיל יבינו מי הקים את שישנסקי . לכן לפיד מחוק
    סגור
  • אתה מפגר זה עסק שרוצה להרויח ולכן הם יעבירו פעילויות
    משקיע 12/11/2014 14:12
    הגב לתגובה זו
    1 0
    לספרד בדיוק כמו שאינטל לא תשקיע פה כלום בלי הטבות מס. המדינה בסוף תפסיד גם מיסים וגם תשלם דמי אבטלה לעובדים שיפוטרו.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות