פרופ' ליידרמן על הסיטואציה בבורסות: "נכנסים לתקופה מסוכנת" - צפו בדברים

היועץ הכלכלי הראשי של בנק הפועלים בשיחה עם BizportalTV על הנתון המזעזע ביפן, המצב באירופה - והסיטואציה בבורסות
 | 
telegram
(9)

פרופ' ליאו ליידרמן, היועץ הכלכלי הראשי של בנק פועלים +2.13% פועלים 4,210 +2.13% פועלים בסיס:4,122 פתיחה:4,127 גבוה:4,210 נמוך:4,127 תמורה:147,153,400 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: הגיע הבוקר לכנס "פורום שוק החוב" של מידרוג. ליידרמן הרצה על "ישראל והשווקים הגלובאלים לאן". לפני כן הוא שוחח עם Bizpotal על נתוני הצמיחה השליליים בישראל וביפן, על הריבית הנמוכה ועל שוקי המניות.


כלכלת יפן התכווצה ברבעון השלישי של השנה ב-1.6% בניגוד לציפיות לצמיחה בשיעור של 2.1%. ברבעון השני של השנה נרשמה בכלכלה השלישית בגודלה בעולם צמיחה שלילית של 7.3% כך שמדובר ברצף של שלילי של שני רבעונים - מיתון.

ליידרמן: "יפן לא התאוששה מהמשבר הגדול שחוותה בשנת 1989. זה קשור להיעדר רפורמות מבניות, הזדקנות האוכלוסייה ועוד. אני בספק אם המדיניות האגרסיבית של הבנק המרכזי ביפן תצליח לשפר את המצב. למדינה יש סיבות מבניות ולשם כך יש צורך בהחלטות פוליטיות אמיצות".

"אירופה סובלת מהיעדר קשיחות בשוק העבודה והזדקנות אוכלוסייה"

בזמן שיש שיפור בכלכלת ארה"ב, אירופה ממשיכה לדשדש בתוך מיתון ארוך וקשה לראות סימנים של שיפור. ליידרמן: "לאירופה ולגוש האירו יש שורה של בעיות מבניות: היעדר קשיחות בשוק העבודה, היעדר רפורמות, הזדקנות הדרגתית של האוכלוסייה. יש בעיה של החלטות פיסקאליות שונות בין מדינה למדינה בניגוד לארה"ב - שם יש בעל בית אחד בוושינגטון".

"על התמ"ג השלילי בישראל: "50 ימי לחימה גרמו לירידה בפעילות"

כלכלת ישראל התכווצה במהלך הרבעון השלישי ב-0.4% . האם מדובר בנתון מפתיע? ומה זה אומר על כלכלת ישראל?
לדברי ליידרמן "הנתון הזה בכלל לא הפתיע, אלא רק בכותרות. ברבעון השלישי של השנה 50 יום המדינה הייתה במלחמה. על פי נסיון העבר - ברבעון של מלחמה יש ירידה בפעילות. המבחן האמיתי יהיה ברבעון הרביעי ואנו רואים התאוששות מסזויימת - צמיחה של קרוב ל-3% בשנה".

" נמצאת במקום הנכון ואין טעם להפחית עוד"
ביום שני הבא ( 24.11) בנק ישראל יקבע את גובה הריבית במשק לחודש דצמבר. הריבית נמצאת ברמת שפל היסטורית של 0.25%. החלטת הריבית תושפע בין השאר מפרסום המדד לחודש אוקטובר (0.3%+) ומצמיחה השלילית (0.4%-) ברבעון השלישי של השנה.

ליידרמן: "אני לא נותן עצות לקרנית פלוג. אך הערכות בשוק ההון, שהריבית נמצאת במקום הנכון ואין טעם להפחית אותה. המשק הישראלי נמצא (גם לאחר עליית המדד באוקטובר) בסביבה של עליות מחירים מאוד מתונות. אנו מתחת ליעד האינפלציה הנמוך, ולכן אין סיבה לשנות את הריבית וגם לא להיכנס להרחבות כמותיות כלשהן".

"הריביות נמוכות וזה מצב שמעודד כניסת משקיעים לשוקי המניות"
מיתון ביפן ובאירופה, וכלכלה בצמיחה אך לא בשיגשוג בארה"ב, ובכל זאת שוקי ההון רושמים שיאים חדשים - מה קורה? ולאן אנחנו הולכים? ליידרמן: "הגורם העיקרי שמניע היום את השווקים הגלובליים, ובמיוחד את שוקי המניות, זאת כמות הנזילות האדירה שקיימת. החדשות הן שהבנק המרכזי של יפן יצטרף להרחבות המוניטאריות בצורה מאוד אגרסיבית. העולם מוצף נזילות מוניטארית, התשואות, הריביות נמוכות - זה מצב שהוא מאוד מעודד כניסת משקיעים לשוקי המניות, אבל שנמצאים גבוה תמיד יכול להיות תיקון. מרבית הערכות, שצפוי המשך עליות בשוקי המניות בעולם אבל בשיעור נמוך יותר תוך תנודתיות שעלולה להיות מסוכנת".

מנכ"ל מידרוג, ערן היימר: "לראשונה מאז שממשלת ישראל החלה להנפיק אגרות חוב , ממשלת ישראל נסחרת בתשואות נמוכות מאג"ח ממשלת ארה"ב, פער התשואות שהתרגלנו אליו כל השנים נעלם בן רגע, זהו אינו מצב יציב - הוא לא משקלל את פרמיית הסיכון של מדינת ישראל וגם לא את פרמיית הסחירות של אג"ח ארה"ב - הנכס הסחיר בעולם בכל קנה מידה".

יאיר שני, מנהל השקעות ראשי, IBI קרנות נאמנות: "יש כיום 7 מיליארד איש בעולם והמספר הזה גדל ב-80 מיליון איש בשנה. בכל שבוע מספר מדהים של מיליון איש עוברים מהכפר לעיר, כך שנדל"ן הוא בהחלט היבט מרכזי במגמות אלה בעולם. כשאנחנו בוחנים השקעה יש מספר דברים שאנו בודקים. ראשית, פיזור, ענפי וגאוגרפי. השקעה בנדל"ן בחו"ל עונה על קריטריון זה. שנית, אנו בוחנים מול סיכון. התנאים נקבעים על ידי השוק והתפקיד שלנו הוא להחליט האם זו השקעה טובה ביחס לאלטרנטיבות. למנהלי חסכון לטווח ארוך יש אפשרות להשקיע ישירות בנדל"ן. אך לנו אין אפשרות כזו, מסיבות רגולטוריות, ולכן השקעה כזו היא ".

תגובות לכתבה(9):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 9.
    למה לא האסטרולוג?
    החוסך הגדול 17/11/2014 21:30
    הגב לתגובה זו
    1 0
    למה בנק הפועלים יוצא עם תחזיות של האסטרולוג עמוס אהרוני מפיו של ליידרמן? אפשר לחסוך את פער התיווך ולדברר ישירות את אהרוני
    סגור
  • 8.
    יותר טוב שיגיד מתי יוצאים מהמשבר. (ל"ת)
    ד"ר קליידרמן. 17/11/2014 18:55
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 7.
    מציעה לראיין את האסטרולוג שלו- הוא לפחות יודע את העתיד! (ל"ת)
    המתקשרת של שולה 17/11/2014 15:07
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 6.
    זה האיש שלא נבחר להיות הנגיד? (ל"ת)
    ליידרמן 17/11/2014 14:43
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 5.
    זה כתוב בספרים בשירים במפות הכוכבים (ל"ת)
    משינה 17/11/2014 13:58
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • טען עוד
  • 4.
    אבל למה כ”כ הרבה שגיאות הקלדה?
    OCD 17/11/2014 13:15
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אני מבין שנורא חשוב לכם להוציא את הכתבה כמה שיותר מהר, אבל האם זה עד כדי כך קשה לעשות לה בדיקת איות? גם אם תוכן הכתבה מצוין, היא נראית לא מקצועית.
    סגור
  • 3.
    לא רק המצב העגום ביפן.בארה"ב יעלו ריבית פעם
    אלי 17/11/2014 13:08
    הגב לתגובה זו
    0 1
    ראשונה לאחר 8 שנים.חייב לבוא זעזוע גדול ומעבר כספים חזרה לשוק האגח על חשבון מניות.
    סגור
  • 2.
    אז למה אצלנו רק עולההבורסה גם אצלנו יש משבר בכלכלה (ל"ת)
    אבי 17/11/2014 12:51
    הגב לתגובה זו
    0 1
    סגור
  • 1.
    פו זה ארץ הקודש רק עולה זה בורסה הכול דבש (ל"ת)
    דוד 17/11/2014 12:13
    הגב לתגובה זו
    0 1
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות