פסגות מזהה פוטנציאל גדול בחברות הביטוח - למי יש דיסקאונט של 71%?
חברות הביטוח השיגו תשואה דו-ספרתית ברבעון השלישי, אך המניות שלהן סובלות ממומנטום שלילי מתחילת השנה. טרנס קלינגמן, מנהל מחלקת המחקר של פסגות ברוקראז', סקר את הדוחות הכספיים של חברות הביטוח ועדכן את מחירי היעד והורדת ההמלצה לכלל ביטוח מ'קניה' ל'תשואת יתר'.
ראשית מבהיר טרנס קלינגמן הדיסקאונט בין השווי הכלכלי לבין מחירי המניות לא ייסגר בקרוב. הוא מעריך שהדוחות הכספים לסיכום הרבעון השלישי היו טובים ומעלה את תחזית הרווח לסיכום שנת 2014 לחברות מגדל ביטוח ו-פניקס.
טרנס קלינגמן: "שנת 2015 מסתמנת כשנה מאתגרת. לא ניתן לצפות להמשך רווחי השקעה בתחום האג"ח כך שההישענות על רווח חיתומי או תפעולי יהפוך לקריטי עבור החברות. בנוסף, הרגולציה תמשיך להטיל אי וודאות לגבי רמת הרווחיות בחלק מהמוצרים ורמת ההון הנדרשת. המשקיעים ישמרו על מרווח ביטחון רחב יחסית כלפי מניות חברות הביטוח אשר יבוא לידי ביטוי בדיסקאונט יחסית עמוק מול השווי הכלכלי עד להתבהרות המגמות בשוק החוב ובתחום הרגולציה".
למרות מצבן הטוב של חברות הביטוח הן סובלות ממומנטום שלילי וכולן ירדו מתחילת השנה: כלל עסקי ביטוח - ב-17%, מגדל ביטוח - 13%, פניקס - 11%, מנורה מב החז - 9% ו-הראל השקעות - 2%.
- 2.שושנה 03/12/2014 18:21הגב לתגובה זולית מאן דפליג שפסגות צודקת בניתוחה. ההשקעות יניבו היטב ואין מה לדאוג לחברות הביטוח. הרווחים האדירים שלהם באים בעיקר מהעמלות ההזויות שהם נוטלים מהחוסכים לפנסיה בין אם הם מרוויחים או מפסידים, ומהתנהלותם הנוכלית כלפי החוסכים לפנסיה וכלפי המבוטחים ובעיקר החלשים שבהם כגון המבוטחים הסיעודיים אך גם אחרים שהם לא משלמים להם את המגיע מאירועי ביטוח ודוחים תשלומי ביטוח. חבל רק שרגולטורים מאגף שוק ההון עזרו ועוזרים לחברות הביטוח לעשוק את הציבור בציפיה לקבלה ובקבלה ממשית של משרות ניהול במשכורות עתק לאחר פרישתם כשוחד (ע"פ הגדרתן בחוק העונשין) עבור העזרה הממשית לחברות אלה לנכס לעצמם ככל יכולתם מהציבור וגם לא להכניס גורמים אחרים, ישרים לחילופין לענף "משגשג" זה מחד וכה נוכלי מאידך.
- 1.מור 03/12/2014 08:10הגב לתגובה זולחשוב שהסינים היו מוכנים לשלם 1.4 מיליארד דולר בעד מניות שליטה לפני כמה חודשים