אחרי ההנפקה לציבור מגיעות הצרות: שפיר הנדסה תחויב למכור מחצבות
הוועדה לבחינת מדיניות המקרקעין בתחום המחצבות, שבראשה עומד רמי בלינקוב, העבירה אתמול טיוטה של דו"ח הוועדה להערות הציבור. בין החברות שעלולות להיפגע - חברת שפיר הנדסה שהצרות שלה כבר אינן רק של משפחת הראל בלבד, אלא של כלל ציבור המשקיעים.
אמש בשעה 1 בלילה דיווחה שפיר כי: "על פי המלצות הועדה, יש לפנות לחברות בעלות שליטה בשוק אזורי מסוים, שבבעלותן יותר ממחצבה אחת, על מנת שאלו ישיבו לידי המדינה מחצבה, אחת או יותר, מתוך המחצבות שבבעלותם באותו אזור, וזאת תמורת הענקת הרשאה לחציבת יתרת הכמות המאושרת לחציבה של אותו גורם, במחצבות שיישארו בידיו".
אם מהלך זה לא יביא להשבת מחצבות לידי המדינה תוך 6 חודשים על המדינה לפעול בדרך של חקיקה בנוסף להטלת פיקוח על המחירים של חצץ, גיר וחול לתקופה מוגבלת.
שפיר: "להערכת החברה אם האמור בדו"ח יבשיל לכדי החלטות מחייבות עלולה להיות לכך השפעה לרעה על פעילות הקבוצה".
ההודעה על דוח הוועדה לבחינת מדיניות מקרקעין בתחום המחצבות מצטרפת להודעת החברה ב-13 לחודש שהיא נכללת במסגרת רשימת הגורמים הריכוזיים. ב-11 בדצמבר פרסם משרד האוצר רשימות של הגורמים הריכוזיים והתאגידים הריאליים המשמעותיים מכוח החוק לקידום התחרות ולצמצום הריכוזיות.
- אורי אלון יהיה יו"ר בנק לאומי - גבר על רם בלניקוב ואתי שוורץ
- היום זה קורה - בחירת יו"ר בנק לאומי; היתרונות והחסרונות של כל מועמד
אז הודיעה שפיר כי "להכללת חברות הקבוצה עשויות להיות השלכות משמעותיות על הקבוצה ופעילותה, השלכות אשר עלולות לבוא לידי ביטוי בין היתר בכל הנוגע לסיכויי הקבוצה לזכות במכרזים עתידיים ובקבלת הרשאות חדשות".
עם הנפקת החברה בבורסה העניקו כלכלני מעלות S&P לחברה דירוג גבוה של A פלוס, אך הזהירו כי "שינויים רגולטוריים מהותיים בתחום המחצבות שנעריך שישחקו באופן משמעותי את הביצועים של החברה עלולים להפעיל לחץ שלילי על הדירוג".
ועדה בלינקוב מציעה להתרכז בתחום המחצבות בשלושה מוקדים: ירושלים, הגליל המערבי והגליל המזרחי. שוק המחצבות בישראל נשלט בישראל על ידי שלוש חברות: רדימיקס, שפיר והנסון המחזיקות ב-80% מהשוק.
- 4.ניר 21/12/2014 08:06הגב לתגובה זוחברה של גנבים
- 3.השחלת השנה (ל"ת)נוסבאום הקירח 18/12/2014 16:53הגב לתגובה זו
- 2.ספור שסופו ידוע מראש (ל"ת)דודי ההודי 18/12/2014 11:06הגב לתגובה זו
- 1.יץס 18/12/2014 09:47הגב לתגובה זוהמנהיגות הכלכלית של הממשלה פוגעת בכל רצון של משקיעים מבחוץ להשקיע במדינת ישראל. אנחנו נראים יותר ויותר כמו רפובליקת בננות. בגז שהתגלה בים בוצעו באיום חקיקה שינוי בתנאים שהובטחו למשקיעים. גם כאן, אם המדינה ידעה שהיא הולכת לפגוע בתנאי המחצבות, מדוע לא עצרה את הנפקת המניות של שפיר הנדסה. מדוע נתנה למשקיעי חו"ל לקנות מניות ועכשיו היא משנה תנאים.